Dodaj do ulubionych

Odchudzanie ...

11.10.06, 09:35
Na pewno mój problem wyda Wam się banalny, ale ja już trochę dołuję. Mam 162 wzrostu i ważę 57 kilo. Moja idealna waga to (podobno) 54 kilo. Musze zrzucić 3 kg i ... nie mogę. Naprawdę wyelimonowałam wiele "złych" zwyczajów żywieniowych. Praktycznie nie jem słodyczy. Staram się nie jeść kolacji i nie przegryzać między posiłkami. Na śniadanie jem 2 kanapki i obiad też nie za duży. Raz w tygodniu chodze na basen, gdzie przepływam 1000m. Oprócz tego prawie codziennie spaceruję conajmniej godzinę. I ... Przez 3 tygodnie takiego (wydawałoby się) zdrowego trybu życia - przytyłam 1 kg. Ręce mi opadły - bo już nie wiem co robić.
Nie mam czasu na jakiś dodatkowy aerobik, ani na stosowanie drastycznej diety - gdyż musiałabym gotowac oddzielnie dla siebie a oddzielnie dla reszty domowników. Szukam jakiegoś sposobu, żeby zrzucić te zbędne kilogramy, ale nie gwałtownie, tylko powoli, ale na stałe. Denerwuje mnie, że spódnica opięta i ża spodnie się ledwo dopinają. Co radzicie? Może ktoś też "zrzuca" i może sie podzielić doświadczeniem.
Obserwuj wątek
    • koala1212 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 09:57
      Witaj:) Mam podobny problem. Jestem tylko o 2 cm wyzsza od Ciebie, a waze
      dokladnie tyle samo. Rok temu podczas choroby lezalam w lozku i przytylam z 52
      do 60. Od pewnego czasu probuje zejsc do 54 i tez mi sie to nie udaje. Moja
      dieta jest jednak bardziej drastyczna. Jem tylko warzywa i czasem owoce, raz na
      jakis czas kromke lekkiego pieczywa z szynka. Cwicze jakies 4 razy w tygodniu
      (czasem dwa) i przez 1,5 miesiaca takiej diety schudlam tylko 3 kg. Co wiecej
      od pewego czasu waga stoi. Tez mnie to wkurza, ale kazdy organizm jest inny,
      wiec moze ja potrzebuje pol roku diety, a moze 9 miesiacy. Po prosetu trzbe
      konsekwentnie sie odchudzacm, a efekty przyjda z czasem. Twoje przytycie moze
      byc spowodowane zatrzymywaniem wody przed menstruacja, wiec nie musi to byc
      tluszczyk. Jesli moge Ci cos doradzic, to wlasnie diete warzywna. Unikaj
      fasoli, grochu i kukurydzy. Na takiej diecie powinnas szybko schudnac. Rozne sa
      co do diet warzywnych opinie, ale z tego co ja czytalam ( a czytalam o nich
      sporo) wynika, ze dwutygodniowa dieta warzywna jest zdrowa, pomaga uzupelnic
      niedobory rpznych skladnikow, no i swietnie odchudza. Powodzenia i nie poddawaj
      sie! Kazdy moze schudnac, po prostu czasem potrzeba wiecej czasu.
    • kalina81 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 09:58
      hehe skąd ja to znam
      mam 160 cm i 54kg, nie mogę zrzucić durnych 2kg, taka słodka oponka na brzuchu.
      A jak zaczynam zdrowo się odżywiac, przekąski won, owoce, warzywa to dochodzi ok
      1kg. Znalazłam świetny sposób, kupiłam większe ciuchy i mam spokój, a za małe po
      prostu oddałam. Przestałam w końcu trzymac rzeczy do których schudnę, bo mi
      tylko miejsce zajmowały i wkurzały:D
    • koala1212 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 09:59
      a jelsi chodzi o plywanie i codzienne spacery, to sa bardzo dobre i nie
      rezygnuj z nich. Efekty zobaczysz na pewno, tylko 3 tygodnie to po prostu za
      krotko.
      • woi.mi Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 11:04
        Moze jesz za tłusto.Czy do kanapek jesz masło,można się bez niego obejść.No i
        zależy jaki obiad,ja np. nie jadam zup,kiedyś przez miesiąc przytyłam 5kg jedząc
        obiady z zupą.
        • kalina81 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 11:20
          masło jest rewelacyjnym źródłem witamin A D i E, które rozpuszczają się właśnie
          w tłuszczach, kiedy nie stosuję masła (w zimie jest strasznie twarde) mam suchą
          skurę matowe paznokcie i łamliwe włosy, sumplementacja witaminowa nie daje
          takich rezulatatów, jak zwykłe jedzenie masła, a tycie od masła, to straszna bzdura.
        • kim5 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 11:27
          Ja mam do zrzucenia 3 kilo, jem 5 małych posiłków dziennie co 3 h, w tym obiad
          do syta, nie pojadam, ale i nie odmawiam sobie np. czekoladki czy pizzy, W 2
          tygodnie schudłam 2 kilo. Jestem zadowolona. Ograniczyłam pieczywo (jem tylko
          pełnoziarnste lub chrupkie, unikam ziemniaków). jem to, co lubię , ale w małych
          ilościach. Mieszczę się w 1000-1200 kcal dziennie.
    • hopciap Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 11:19
      Dziewczyny, a pijecie różne herbatki? Co o nich sądzicie? Piłam przez długi czas Figura 1 i raczej bez efektu.
    • kalina81 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 12:24
      jakbym miała jeść chrupkie pieczywo, to wolałabym przytyć jeszcze 3 kg. Nie
      umiem sobie odmawiać jedzonka, mniam, mlask
    • annubis74 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 12:37
      podobno po rozpoczęciu ćwiczeń (aerobik, basen) organizm najpierw przerabia
      kilogramy na mięśni, więc waga nie spada
      poza tym zamiast 2 posiłków dziennie - lepiej 5 mniejszych porcji o ustalonych
      godzinach - ale też chwilę potrwa aż organizm się do tego przyzwyczai.
      i dobra rada - przez kilka dni zapisuj WSZySTKo co jesz - każdą najdrobniejszą
      rzecz - owoce, słodycze, jogurty itd. A później sprawdź czy rzeczywiście jesz
      tak mało
      pozdrawiam
      • tracer81 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 17:17
        >Na pewno mój problem wyda Wam się banalny, ale ja już trochę dołuję. Mam 162 w>zrostu i ważę 57 kilo. Moja idealna waga to
        >(podobno) 54 kilo. Musze zrzucić 3 kg i ... nie mogę.

Nie dziwię się, 90% wypowiadających się w tym temacie nie ma pojęcia o odchudzaniu.
        • sigmasigma Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 21:43
          za to Ty zachowujesz sie jakbys miala pojecie, ale jestes taka mila ze sie
          swoja wiedza nie dzielisz. Twoje wpisy sa wiec bez sesnu.
    • yoolia7 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 19:16
      zdrowe odchudzanie to chudnięcie ok 1kg tygodniowo.
      dieta 1000 czy 1200kalorii napewno nie jest zdrowa, sprzyja tylko
      gwarantowanemu efektowi jojo. Można jeść 1700 kalorii i chudnac + trening
      oczywiście.
      Jemy 5 posiłków dziennie koniecznie zawierających białko (jako, ser biały,
      serki wiejskie, piersi kurczaka, tuńczyk). Kolacja musi być białkowa nie
      węgolowodanowa, na 2 godziny przed snem.
      Białko sprzyja spalaniu tłuszczu, węglowodany w nocy tylko zalegaja w zołądku.
      Do tego trochę aerobów.
      • tracer81 Re: Odchudzanie ... 11.10.06, 20:09
        Jedyna w sumie mądra odpowiedź w tym temacie:)
    • 83kas Re: Odchudzanie ... 12.10.06, 23:09
      Polecam dietę zgodną z Twoją grupą krwi. Poszukaj sobie szeczgółów i
      internecie. Naprawdę to skutkuje :)
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka