Dodaj do ulubionych

Jakie stosunki

16.10.06, 21:57
panują między Waszymi rodzicami a waszymi teściami? Czy oni zawsze muszą byc
dla siebie wrogami (tak podpowiadaja mi moje obserwacje i relacje koleżanek)?
czy muszą ustawiać się na przeciwnych biegunach, obgadywac siebie nawzajem,
rywalizować o wnuki itd?
Obserwuj wątek
    • lenchen Re: Jakie stosunki 16.10.06, 22:30
      trish_zarzecki napisała:

> Czy oni zawsze muszą byc
      > dla siebie wrogami?
      > czy muszą ustawiać się na przeciwnych biegunach, obgadywac siebie nawzajem,
      > rywalizować o wnuki itd?

Jasne, że nie muszą! A jak są wrogami, to jest to jakieś chore. Nie znam takich
      rodzin ani takich sytuacji. Może dlatego, że 90 procent moich koleżanek ze
      studiów pomiomo zbliżającej się trzydziestki ciągle jeszcze singluje, to i nie
      mam okazji zaobserwować zjawiska rywalizacji między teściami czy jakiś wojen.
      Ale to, że ludzie się kłócą, robią sobie na złość i wzajemnie włażą sobie z
      butami w życie na pewno nie jest normalnie i zdrowe.
      • lenchen Re: Jakie stosunki 16.10.06, 22:37
        Jeżeli ludzie dorośli się tak zachowują (jak ty np. opisujesz) w tym wieku
        (zakładając, że są po 40-stce), to oznacza to tylko jedno: są niedojrzali,
        brakuje im rozsądku i mądrości życiowej oraz kultury.
        • twitti Re: Jakie stosunki 17.10.06, 08:19
          u nas jest bardzo milo:) mama meza mieszka z nami, a jej drugi syn na pomorzu..
          tak wiec kazde swieta spedzamy razem z moimi rodzicami + mama meza, czyli
          wszyscy razem:) jest milo, juz sie troche znamy:) wszystkim zycze takich
          cieplych stosunkow rodzinnych.. dodam ze moja babcia jest wprost zakochana w
          mojej tesciowej;)
    • triss_merigold6 Zerowe. n/t 17.10.06, 10:40
      n/t
    • annubis74 Re: Jakie stosunki 17.10.06, 11:01
      żadne właściwie
      spotkali się dwa razy przed ślubem, w ramach oswajania, ustalać nie mieli co (w
      sprawie wesela) bo organizowaliśmy je sami
      następnie spotkali się na ślubie
      i póki co tyle
      było miło, ale myśle, że zadna strona nie odczuwa ochoty na kolejne spotkanie
    • bacha1979 Re: Jakie stosunki 17.10.06, 11:08
      U nas normalne powiedziałabym. Bez jakiejś zażyłości, ale odwiedzają sie od
      czasu do czasu, bez problemu się dogadują, czyli jest OK.
    • magdusinska Re: Jakie stosunki 17.10.06, 11:22
      Nie muszą rywalizować i drzeć kotów. Ale jak chcą i ich to bawi to niech to
      robią. Najgorsze co młode małżeństwa mogą zrobić to dać się wmanewrować w te
      ich głupoty. Zresztą ja tam nie widzę powodu dla którego rodzice młodych musza
      żyć w przyjaźni. U nas są stosunki poprawne, ale nie zażyłe. Rodzice spotykają
      się u nas i tylko u nas, mimo że mieszkają w jednym mieście. Na początku było
      inaczej i próbowali się kumplować. I tylko same nieporozumienia i pretensje z
      tego wyszły. Wiadomo jedna strona broni córki i jej spraw, druga syna. Dlatego
      my wolimy jak jest tak jak jest i niech tak pozostanie, bo źle nie jest.
      • gawronekk Re: Jakie stosunki 17.10.06, 11:26
        u mnie jest ok, spotykaja sie raz do roku i to w zupełnosci wystarczy. Prezciez
        nie musza sie przyjaznic
    • brak.polskich.liter Re: Jakie stosunki 17.10.06, 12:57
      Na razie zadne (nie liczac pozdrowien przekazywanych czasami droga
      telefoniczna) :D
      Spotkaja sie pewnie na naszym slubie, porozmawiaja i tyle bedzie stosunkow.
      Bardzo energooszczedne rozwiazanie.
      • basiabjork Re: Jakie stosunki 17.10.06, 21:08
        Nasi rodzice bardzo sie lubia, zwlaszcza ojcowie. Rodzice potrafia wpadac do
        siebie na kawe, a mieszkaja 200 km od siebie:-) Ostatnio tesciowie przyjechali
        do moich rodzicow na 2 dni, a zostali 4 - razem zadzwonili do nas i opowiadali
        jak to jezdza na rowerach, robia grilla i bawia sie jak dzieci. Oczywiscie
        pogawedki przez telefon, wymiana przetworow, suszonych grzybkow, itp. Czasem
        zartujemy, ze oni sie lepiej dobrali niz my z mezem.
    • oxygen100 Re: Jakie stosunki 17.10.06, 21:17
      zadne
    • viinga Re: Jakie stosunki 18.10.06, 04:54
      ok, ich spokania sa raczej przypadkowe, ale nie zapraszaja sie wzajemnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka