ewelita 03.01.07, 12:14 Dziewczyny, wiem, ze to troche inne forum ( nie o AGD) ale mam nadzieję... Zwracam się do dziewczyn, które prowadzą dom - jaka pralkę macie? Jak się sprawdza i czy polecicie? Dziękuję za odpowiedzi... :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pantarejka Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 12:37 electrolux 1215, ładowana od góry. Używam od 3 miesięcy. spełnia swoją funkcję bez zarzutu. Odpowiedz Link
librea Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 12:41 ja mam Indesita, nasza małżeńska wspólna pralka za pieniążki z wesela. kosztowała około 1400zł i jak narazie odpukać świetnie się sparwdza. ma dużo funkcji, ale tak naprawdę korzystam z około 4. ma 800 obrotów w trakcie wirowania i wyciągam tylko lekko wilgotne ubrania. im więcej obrotów tym suchsze wyciągasz, ale jednocześnie okropnie pomięte. poza tym pan z AGD powiedział, że 1000-1200 obrotów to fikcja, bo to tylko na określonym etapie jest tyle.po prostu musisz sobie dobrać do siebie pralkę - wymiary, pojemność bębna, nasza ma chyba 4 kg, jak na 2 osoby to aż za dużo, ale jak masz dzidziusia, no to już nie..ależ się rozpisałam, ale wiem że sama miałam wielki problem, bo to była nasza kolejna wielka decyzja małżeńska:-) Odpowiedz Link
agnrek Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 12:44 Ja używam od 1999 roku ładowanej od góry pralki Whirlpoola. W życiu nie była w naprawie, nie widziała fachowca, nawet filtra jej nie czyszczę, bo nie umiem :) Nigdy ani deka Calgonitu nie dosypałam nawet, a wodę mam z kamieniem. Odpowiedz Link
niya Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 12:47 ja mam Candy Tempo Logic na 1000 obrótów i jest różnica miedzy 800 obrotów a 1000 bo ubrania sa bardziej suche, jest wiele funkcji i wiele opcji :) mam ja dwa lata i się swietnie sprawdza a jak ktoś ma niebieską łazienkę to idealnie pasuje do wnętrza :D Odpowiedz Link
chiara76 Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 12:53 mieliśmy Candy i ciągle kłopoty, teraz jak się rypnęła (w sumie wreszcie, bo miałam dość ładowania w nią kasy), kupiliśmy Boscha i jak na razie , odpukać;) jestem zadowolona. Ładowana z przodu. Odpowiedz Link
asia.mierzynska Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 13:00 a ja mam LG i jestem z niej bardzo zadowolona -ładowność max.6kg, dużo funkcji, m.in. redukcja czasu, cicho chodzi,jak pranie się skończy to sygnalizuje to dźwiękiem - naprawdę super:) i zapłaciłam za nią coś ok.1100zł!!!! Odpowiedz Link
ewelita Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 13:28 Dzięki za opinie. Mam dylemat. To pralka dla znajomych. Sama mam Electroluxa 1300 obrotów i jest suuper, ale jest niestety za drogi. Kiedyś miałam Whirpoola, tez był ok. Moja mama ma Boscha już 10 lat i chodzi bez zarzutu. "Teściowa" AEG i zadowolona. Tylko to drozsze marki, nie wiem, czy opłaca sie tyle płacić za markę. Odpowiedz Link
mayagaramond Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 14:13 Znane marki produkuja tez lepsze i gorsze produkty. Oto link do wynikow testow pralek automatycznych. Jest co prawda po niemiecku, ale ranking jest czytelny rowniez dla tych nieznajacych niemieckiego. www.testberichte.de/preisvergleich/level4_test_stiftung_warentest__46101.html Odpowiedz Link
agatelek2 Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 14:25 Ja mam od ponad 3 lat firmy BRANDT,ładowana od góry.Mam małe dzieci,pralka chodzi codziennie nawet 2 razy i nigdy nic się nie popsuło.Polecam. Odpowiedz Link
julka3006 Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 19:11 my mamy candy tempo logic juz 3 rok i jak do tej pory zero napraw-nawet nie wychodzi z lazienki podczas wirowania i jest dosc cicha:) Odpowiedz Link
magdusinska Re: Pralka - pomózcie!! 03.01.07, 22:19 A my mamy Hoover i jest suuupppper!!!! Mało wody, klasa AA, 1300 obrotów, pranie czyściuteńkie i sypie tylko połowę zalecanej dawki proszku, ładowność do 6 kg, fajne programy prania. I nie skacze w trakcie wirowania, bo w środku ma beton:) Odpowiedz Link
ewelita Re: Pralka - pomózcie!! 04.01.07, 08:38 Dziękuję za informacje. Ostatecznie znajomi zdecydowali się na Gorenje. Hmm, niewiele wiem o tej marce, tylko tyle, ze jest słoweńska... Model i link poniżej www.gorenje.pl/15037?aid=9864 ktokolwiek widział..., ktokolwiek wie... widzę, ze wiele zależy od modelu pralki, od egzemplarza, bo i dobre, drogie firmy wypuszczaja bubla, a wśród tanich można znaleźć perełkę :-)) Odpowiedz Link
annb Re: Pralka - pomózcie!! 04.01.07, 09:58 ewelita parę lat temu zastanawialam się nad gorenje nie nabylam bvo wtedy z serwisem bylo kiepsko no ale teraz nie powinno byc z tym problemow bo nazwy rozne a podzespoly wszedzie te same ;) Odpowiedz Link