agatelek2 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 10:55 Moja wisi w szafie,zostawiłam na pamiątkę.Na pewno nie zżółknie bo jest burgundowa-śliczna... Odpowiedz Link
agnieszka_z-d Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 11:09 Ja też zostawiłam swoją na pamiątkę. W sumie to tylko "jednorazówka", ale miło sobie czasem na nią choćby popatrzeć... Odpowiedz Link
ewma Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 11:10 Moja też wisi w szafie ,jakoś nie chciałam jej sprzedać.Kosztowała kupe kasy więc zostawiłam ją sobie na pamiątke. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 11:23 nie, bo nie chciałam jej sprzedawać:) Odpowiedz Link
mimarika Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 11:50 a ja swoją sprzedałam. Na pmaiętkę mam mnóstwo zdjęć oraz film ze ślubu i wesela. Odpowiedz Link
karla82 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 12:10 A ja chętnie swoją bym sprzedała:)Jest śliczna,biała spódnica i gorset. Odpowiedz Link
olakla1 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 14:40 A ja swoją sprzedałam na allegro. Co prawda za którymś tam razem, ale udało mi się. Nowa kosztowała 950 zł (szyta u krawcowej - a wygladała jak z salonu Cymbeline), a sprzedałam za 400 zł. Odpowiedz Link
kosmitka06 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 15:09 Ja swoją sukienkę+buty sprzedalam na allegro. Kosztowała 2800 a sprzedałam za 1300. P ozdrawam Odpowiedz Link
agnrek Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 15:25 Tak, ja zostawiłam w komisie, leżała od lata 2006 do połowy stycznia 2007. Dostałam 30% ceny wyjściowej. Odpowiedz Link
aserath Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 16:13 ja dopiero zamierzam sprzedać. Jakos do tej pory nie mialam czasu tego zrobic! Odpowiedz Link
moniskap Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 19:07 ja swoja tez sprzedalam na alegro Odpowiedz Link
yariska83 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 17:03 Sprzedałam po pół roku za 1400zl, kosztowała 3280zl. Odpowiedz Link
caysee Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 17:15 Ja wiedzialam, ze nie chce sukni slubnej po slubie (jako pamiatke mam zdjecia i film), wiec nie kupowalam jej. Znalazlam salon, w ktorym mozna bylo zamowic suknie szyta na miare i "wypozyczyc ja" jako pierwsza osoba i to bylo super rozwiazanie, bo nie musialam potem myslec o tym jak ja sprzedac. Finansowo bylo to bardzo niekorzystne (za doplata 400zl suknia bylaby moja), ale co tam :) Odpowiedz Link
s.dominika Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 17:41 Ja nawet nie próbowałam. Wstyd przyznać, ale jak powiesiłam za drzwiami w pokoju, tak wisi 2,5 roku. Jestem trochę niewymiarowa i różne zaszewki były robione specjalnie dla mnie. Pomyślałam że ją pofarbuję i przerobię na taką suknię wieczorową. Próbowałyście? Odpowiedz Link
trusia29 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 26.01.07, 20:03 Ja zrobiłam podobnie, choć lepiej wyszłam na tym finansowo - za wypożyczenie nowej sukni (dopasowanej do mojej figury) zapłaciłam 1200 zł, nowa kosztowala 2600. Wiem, że dziewczyna która brala ślub 3 tygodnie po mnie i szła do slubu w tej samej sukience, zaplaciła 1000 zł (sukienka była juz po 1 uzyciu). Nie chcialam jej zostawiać w szafie, gdzieś w pudle lezy jeszcze sukienka z pierwszego mojego ślubu - według mnie to zmarnowane pieniądze. Odpowiedz Link
martabg Tak 26.01.07, 20:27 I nawet chwaliłam się tym na Ślub i wesele:) Suknia kosztowała mnie 1200zł, sprzedałam za 1100:) BloguBlogu Odpowiedz Link
dr_kaczusia ja tez :) 26.01.07, 22:16 udalo mi sie sprzedac (dwukropek/pomoc pani z salonu), a chcialam to zrobic bo nie mam gdzie trzymac. Poza tym co ja bym z nia robila? Corka o ile bede taka miala pewnie bedzie miala inny gust, suknia przez tyle lat zszarzeje itd... A przerobka na wieczorowa... oj chyba szkoda by bylo zachodu w tym przypadku... Odpowiedz Link
martabg Szyłam 27.01.07, 11:44 Szyta suknia, ale jak chciałam ją do salonu oddać, to zaproponowano mi za nią 200zł. Stwierdziłam, że pani może mnie cmoknąć z taką kasą i wzięłam sprawy w swoje ręce. Z pozytywnym skutkiem,jak widać:) BloguBlogu Odpowiedz Link
mielunia Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 27.01.07, 19:29 nawet nie probowalam ale nie z sentymentu, z lenistwa raczej i tak lezy biedula pewnie juz bym w nia nie weszla Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 28.01.07, 14:52 ja mam suknie kupiona w komisie, czyli z drugiej reki dlatego nie sprzedawalam jej. Odpowiedz Link
ania1707 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 29.01.07, 00:30 Tak, udało się. Trwało to rok, bo rozmiar był raczej niewielki ale się udało. Od początku wiedziałam, że nie chcę jej zostawiać bo nie mam gdzie jej przechowywać. Przyjaciołka zabrała ją i wstawiła do niemieckiego komisu, dostałam za nią 3/4 ceny zakupu czyli chyba nieźle. Generalnie polecam takie rozwiązanie - suknia nie była firmowa, kupiona w niewielkim salonie a w komisie robiła podobno furore. Gdyby nie mały rozmiar poszłaby dużo wcześniej. W Polsce jest mnóstwo sukien używanych na rynku i raczej trudno jest sprzedać. Odpowiedz Link
natalya20 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 29.01.07, 10:17 ja niestety jeszcze nie mialam tej przyjemnosci wlozenia sukni slubnej ale chetnie bym obejzala wasze, w szczegolnosci te "niesalonowe" tylko wlasnego projektu, bo takie chyba tez sie zdazaja:) pochwalcie sie dziewczyny!! Odpowiedz Link
zara.m Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 30.01.07, 11:26 Ja już od jakiegoś czasu próbuję sprzedać. Moja jest w rozmiarze 42/44 i niestety mam z tym małe problemy. Ale też uważam, że jako pamiątkę wolę zachować inne rzeczy, a miejsce w szafie wykorzystać na coś innego. Mam nadzieję, że uda mi się niedługo suknię "oddać w dobre ręce" :) Odpowiedz Link
monia816 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 30.01.07, 11:34 nie :-(((((((((( Odpowiedz Link
megi231 Re: Czy udało Wam się sprzedać suknię ślubną? 31.01.07, 17:07 Jeszcze nie sprzedałam ale mam zamiar wystawić ja na allegro - może sie uda:))) Odpowiedz Link