Dodaj do ulubionych

gdzie kupić psa?????

09.12.12, 21:45
witajcie, bardzo proszę o pomoc. chciałabym kupić psa ale nie mam pojęcia gdzie to zrobić kiedyś można było pojechać na Start a teraz??? szukam kogoś najlepiej z łodzi albo okolic. jeśli chodzi o rasę to wypatrzyłam fajnego hawańczyka ale jest z gdańska a to trochę daleko. Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • blue.berry Re: gdzie kupić psa????? 10.12.12, 09:40
      psa kupuje się w hodowli zarejestrowanej w Polskim Związku Kynologicznym.
      www.zkwp.pl/zg
      informacje o aktualnych miotach wybranej rasy można otrzymać w w wyżej wymienionym ZK. warto też poszukać forum poświęconych rasie - tam często hodowcy ogłaszają szczenięta na sprzedaż. można też wpisać w google frazę "hodowla hawańczyk" lub "hodowla bichon havanais" i przejrzeć pojawiające się linki w poszukiwaniu informacji o szczeniętach.
    • nejvii Seter Irlandzki 10.12.12, 14:30
      Hodowla NEIVEN poleca szczenięta rasy Seter Irlandzki po doskonałych, utytułowanych, przebadanych i wolnych od dysplazji rodzicach.

Ojciec: Kerrydown My Guy JW Sh.CM (mieszkający w Wielkiej Brytanii)
      Matka: InterChampion CIE, MultiChampion HAWANA Rude Ziółko.
      W rodowodzie szczeniąt znajdują się Zwycięzcy Świata, Europy oraz najznakomitsze brytyjskie psy! Ponadto jest to pierwszy miot Jacka poza Wielką Brytanią.
      Hawana jest matką wielu wspaniałych psów: Międzynarodowego Championa, Zwyciężczyni Europy Wschodniej, Młodzieżowych Zwycięzców Polski, Championów między innymi: Polski, Słowacji, Czech, Rumunii, Ukrainy, Litwy

Data urodzenia szczeniąt: 26.10.2012
      Szczenięta są wolne od chorób genetycznych (jako nieliczne w Polsce genetycznie wolne od CLAD, PRA rcd1 i PRA rcd4), odrobaczone, zaszczepione, z dokumentacją hodowlaną i wyprawką dla szczeniąt.
      Szczenięta wspaniale rokujące wystawowo.
      Oferujemy i zapewniamy wszelką pomoc osobom bez doświadczenia z psami.

E-mail: neiven.setters@gmail.com
      WWW: www.neiven.eu
      Telefon: +48 661 863 565
      Region: kujawsko-pomorskie
      Więcej informacji na stronie: www.neiven.eu
    • 1kajtkowa Re: gdzie kupić psa????? 16.12.12, 18:00
      Jeśli tam jest hodowla to trzeba pojechać,niestety,ale najlepiej jest wziąć psa ze schroniska skoro tak lubi się psy
      • katarzynal86 Re: gdzie kupić psa????? 11.08.16, 11:53
        Zgadzam się ;)
    • pelikan1999 Re: gdzie kupić psa????? 17.12.12, 17:17
      Tylko w schronisku albo u hodowcy zrzeszonego w zwiazku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • tadeusz1939 Re: gdzie kupić psa????? 12.04.15, 17:28
        Wez psa ze schroniska/chyba ze jestes nowobacka
    • majenkir Re: gdzie kupić psa????? 18.12.12, 15:06
      sylwiag8 napisał(a):
      > chciałabym kupić psa ale nie mam pojęcia gdzie to zrobić kiedyś można było pojechać na Start a teraz??? szukam kogoś najlepiej z łodzi albo okolic

schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=adopcje
    • 1szkodnik Re: gdzie kupić psa????? 23.01.13, 19:51
      Hejo .Poczytaj najpierw dokadnie o danej rasie psa i o jego wymaganiach zanim zdecydujesz sie na zakup duzo przydatnych info znajdziesz na stronie nuclearts.pl/psy
      • felinecaline Re: gdzie kupić psa????? 25.01.13, 17:12
        Racja, najpierw poczytac o rasach i skonfrontowac ze swoimi potrzebami i mozliwosciami a potem...przygarnac.
        W schroniskach jest wszystko (niestety, ale to wynik tego, ze ludzie kupuja lekkomyslnie i porzucaja, kiedy "zakup" okazal sie chybiony.
    • maurycy1010 Re: gdzie kupić psa????? 28.02.13, 13:16
      Koniecznie w hodowli i to zarejestrowanej w związku.
    • ala2407 Re: gdzie kupić psa????? 28.02.13, 20:29
      Bierz ze schroniska. Tyle piesków czeka na swych właścicieli, schroniska wiadomo przepełnione, także piesków też jest do wyboru do koloru i za darmo, nie trzeba płacić. I przynajmniej ma sie jeszcze tą świadomość, że się pomogło bo jeden właściciel dla pieska ze schroniska to jedno miejsce więcej dla innego czworonoga. Piesek ze schroniska to nie żadna ujma, wręcz przeciwnie dlatego bierz śmiało.
    • crawly89 Re: gdzie kupić psa????? 18.07.14, 11:53
      Najlepiej kupić go w schronisku dla bezdomnych zwierząt
    • czarnakira Re: gdzie kupić psa????? 23.07.14, 12:45
      psa można kupić w sklepie
      • a_na Re: gdzie kupić psa????? 27.07.14, 21:37
        czarnakira napisała:
        > psa można kupić w sklepie

Tak,ale pluszowego.
    • a_na Re: gdzie kupić psa????? 16.03.15, 20:18
      Czy jest tu admin? Trzeba wreszcie wykopać tego nahalnego spamera!!!
    • malinowski-sebastian5 Re: gdzie kupić psa????? 20.03.15, 10:41
      Uważam, że lepiej wziąc psa ze schroniska niż kupować.. no ale w schronisku zazwyczaj nie ma rasowych psów.
    • rudzielec55555 Re: gdzie kupić psa????? 15.04.15, 13:03
      Najlepiej wziąć z najbliższego schroniska.
    • ankawwa Re: gdzie kupić psa????? 24.06.15, 17:48
      Zawsze można zajrzeć tutaj ogloszeniahodowli.pl. Z tego co wyczytałam jest na stronie artykuł na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie psa rasowego z hodowli.
    • 889konrad889 Re: gdzie kupić psa????? 10.09.16, 17:53
      Ja tam kupiłem psa w ZHPR, nie myślałem o wystawach, ale oni należą do PUK - Polskiej Unii Kynologicznej puk.org.pl mają często wystawy i ze szczeniakiem mającym rodowód cztero pokoleniowy mamy pierwsze osiągnięcia, medal i dyplom, ja osobiście polecam wszystkim ten związek. i unię, Hodowca który sprzedawał Mi pieska przedstawił dokumenty z badań DNA Ojca i matki o braku wad genetycznych, cena w porównaniu do innych związków ok 30% niższa ja szczerze polecam.
      • a_na Re: gdzie kupić psa????? 10.09.16, 23:26
        889konrad889 napisał(a):
        > Ja tam kupiłem psa w ZHPR, nie myślałem o wystawach, ale oni należą do PUK - Polskiej Unii Kynologicznej puk.org.pl mają często wystawy i ze szczeniakiem mającym rodowód cztero pokoleniowy mamy pierwsze osiągnięcia, medal i dyplom, ja osobiście polecam wszystkim ten związek. i unię, Hodowca który sprzedawał Mi pieska przedstawił dokumenty z badań DNA Ojca i matki o braku wad genetycznych, cena w porównaniu do innych związków ok 30% niższa ja szczerze polecam.

Czyli cena bardzo zawyżona, jak za psa w typie z niby-rodowodem... A ich wystawy to komedia. Nie ma co polecać ani czym się chwalić....
    • donaj05 Re: gdzie kupić psa????? 23.01.19, 14:49
      Zapraszam na stronę www.rasowypies.pl, gdzie znajdziecie szczenięta, szczeniaki z rodowodem na sprzedaż. Tylko psy z rodowodem ZKwP. Są praktycznie wszystkie rasy: Akita, Amstaff, Basenji, Basset, Beagle, Bernardyn, Berneński Pies Pasterski, Bichon Frise, Bokser, Buldog, Cane Corso, Chart, Chihuahua, Dalmatyńczyk, Doberman, Golden Retriver, Jack Russel, Jamnik, Labrador, Leonberger, Maltańczyk, Mops, Nowofunland, Owczarek Niemiecki, Samoyed, Shih Tzu, Husky, West Highland, Yorkshire... i wiele wiele innych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka