martakna 11.09.05, 16:07 a teraz piszemy o jamikach w samych superlatywach:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdajeden Re: SAME DOBRE OPINIE 13.09.05, 00:18 to co pisałam w samych złych opiniach można i tu napisać. ubawu z tym wariatem po pachy :) Odpowiedz Link
deotyma23 SAME DOBRE OPINIE 13.09.05, 18:41 potrafią cudownie przytulać się do człowieka pod kołderką- przez to dają ciepło w zimie i...w lato ;)) moim jamnikom to nie przeszkadza że jest ciepło jeszcze wejdą pod przykrycie. Wielką zaletą jest to przytulanie- zawsze wyczują gdy np. boli mnie brzuch lub moją mamę kręgosłup- przytulają się do miejsca chorego i...jakoś to przestaje boleć. Następna zaleta- nie wymagają długich spacerów- z rana gdy idę do pracy to bardzo przydatna cecha. Mają jeszcze wiele dobrych cech ale to innym razem opiszę w następnych postach- bo teraz to tak wyszło że w jamnikach więcej złych cech siedzi niż dobrych- więcej postów ze złymi opiniami ;(((( Odpowiedz Link
martakna Re: SAME DOBRE OPINIE 14.09.05, 00:31 oj tak przytulac sie one uwielbiaja moja Mrówka idzie spac wieczorem do siebie na posłanko a rano budzi sie w srodku rodzicow cala przykryta kolderka:) jak byla malutka (obecnie ma 2 lata) to spala mi na brzuchu odwrocona pupcia do mojej buzi;-). jest bardzo pomyslowa to jest jej zaleta, na przyklad dzisiaj dalam jej do zjedzenia tik taka mietowego a ona nie chciala za bardzo go jesc to zebym jej nie zmuszala do tego(ona uznaje regule-sama nie zje i nikomu nie da, to postanowila, ze schowa tik taka tacie do buta;-), jest urwisem jak kazdy jamnik, choc ostatnio nawet mnie slucha i na spacerku jak rzucam jej pilki i zawolam ja to przychodzi grzecznie- bo kiedys to ona jak z nia wyszlam na dwor zeby porzucac jej pileczke to uciekala z nia do chlopcow grajacych w koszykowke na boisko zeby jej rzucali....:) Odpowiedz Link
martakna Re: SAME DOBRE OPINIE 14.09.05, 21:08 dlaczego nikt dzisiaj nic nie napisal dobrego o jamniczkach? :( Odpowiedz Link
magdajeden Re: SAME DOBRE OPINIE 14.09.05, 23:43 wszystko co dobre napisałam już w "złych opiniach" po prostu brzuch boli ze śmiechu jak się na tego węża patrzy. a teraz sobie słodko śpi. Odpowiedz Link
edavenpo Re: SAME DOBRE OPINIE 15.09.05, 00:15 Moj Kevin byl dzisiaj na extra dlugim spacerze. Przedzieral sie przez krzaczory, zaginal w dlugiej trawie i takie tam... Po drodze do domu byl wsciekly ze wracamy (rozpoznal ze idziemy z powrotem do stacji) wiec walnal sie na sciezke i nie chcial isc. jak sie podchodzilo to sie podrywal i ciagnal w druga strone! Trzeba bylo Ksiecia niesc na rekach. Teraz spi jak zabity. Wlasnie maz go wola na ostatni wieczorny spacer. Jedno oko otwarte, ale lezy jak kamien, udaje ze nie slyszy bo nie chce mu sie isc ;-))) Odpowiedz Link
cn2000 Re: SAME DOBRE OPINIE 15.09.05, 13:22 ej, to nieprawda, ze jamniki nie wymagaja dlugich spacerow one uwielbiaja latac, szczegolnie po lakach, lasach, dziurach i kopac owszem mozna je nauczyc wyjsc sie i wysiusiac + nr 2 zrobic, ale potem widze na ulicach takie kluchy parowy niestety, ktore cierpia z nadwagi to sa w koncu psy mysliwskie i musza biegac, a po dobrym spacerku niezle sie spi gdzies na podusi lub na kolanach:) Odpowiedz Link
czekoladka90 Re: SAME DOBRE OPINIE 04.07.06, 21:54 ojj jamniki ;] pomysłowe zwierzaki :P mój uwielbia długie spacery ... szczególnie w lesie albo na łące gdzie może pobiegać za jakimiś zwierzakami :D wielkim plusem jamniorków jest to że nie można mieć przy nich złego humoru ;] nie ważne co by nie zrobiły :) wystarczy że popatrze na mordke tego urwisa mojego to od razu mi jakoś tak lepiej :) pozdrawiam ... Odpowiedz Link
niteczka51 Re: SAME DOBRE OPINIE 06.07.06, 10:32 hm..dobre opinie o jamniorkach..moaj DAMa -MALUTA ma 4lata..2 razy była "psia mamą"....uwielbia spacery najlepiej w wyskoje trawie gdzi jej nie widać..no i najbardziej uwielbia..jedzenie ..ale ludzkie...acha no moja jamniorka lubi sluchac muzyki powaznej..prosze sie nie smiac ..preferuje bardzo wysokie kobiece głosy ..no i wtedy mamy koncert Maluta tez "spiewa":) pozdrawaim serdecznie niateczka pani jamniczki i kundliczki :):) Odpowiedz Link
escott Re: SAME DOBRE OPINIE 25.07.06, 19:29 Sprytne, urocze zarazy. Mam dwie (czarna, chuda, mała, długowłosa żmija i wielka, szorstka, włochata parówa) i najbardziej lubię w nich to, że mają zupełnie różne, za to bardzo wyraziste osobowości. Czarna jest inteligentna, zwinna, uparta jak stado mułów i potrafi się wdrapać na każdy mebel (o ile jest wygodny). Szorstką trzeba własnoręcznie wnosić do łóżka, bo sama nie da rady wskoczyć. Żywy antydepresant - potrafi się bawić lepiej niż ja, często łypie szelmowsko okiem i zaczyna szaloną gonitwę po całym domu, po czym nagle traci energię i zasypia, na plecach, z łapami w powietrzu i wampirzym uśmiechem na włochatym pysku. Albo przytulona całą powierzchnią cielska do nogi. Wszystkich gości wita wojowniczym szczekaniem, ale boi się czerwonej skrzyni z piaskiem koło przystanku... Ech, może zbyt detaliczna ta dobra opinia, ale o tych pas- kundlach nie da się tak ogólnikowo ;) P. S. manienstwo, gratulacje za fantastyczny pomysł na forum:) Odpowiedz Link
joasiek.joasiek Re: SAME DOBRE OPINIE 25.07.06, 22:47 Moja jamniorka ma 2,5 roku i...jest taką "wariatką" że wszyscy myślą, że to szczeniak.Oczywiście jest prawdziwym przytulakiem...Non stop się przytula:)Lubi siedzieć u mnie na kolanach:)dawać buzi i chodzić ze mną wszędzie:) Naturalnie-odkąd nauczyła się wskakiwać-śpi ze mną w łóżku - nie mogę jej od tego odzwyczaić:( Hm..jest i ale...bywa uparta i niestety niegrzeczna...potrafię się na nia wtedy gniewać...(przez chwilę:) Odpowiedz Link