rybkawanda 24.10.05, 13:40 nie gubiący sierści. Czy możecie coś polecić? Jakąś niedrogą, miłą rasę? Potrzebuję psa do opieki domu z ogrodem. Jest małe dziecko. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tereska121 Re: Duży pies 24.10.05, 13:49 Polecam briarda zobacz www.briard.pl, kochane psiaska nie mam zniej ani jednego włoska jest poprostu zakochana w mojej coreczce. a oto moja Maja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=26201121 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=28170708 wspaniałe psy bardzo przyjazdne jezeli sa chowane ciepło i sa mocno kochane odwzajemniaja to razy dwa, godne zaufania. pozdrawiam Odpowiedz Link
tereska121 Re: Duży pies 24.10.05, 14:19 zobaczsobie jeszcze www.briard.39.pl www.briardclub.orlice.cz/ super zobacz sobie Odpowiedz Link
tereska121 Re: Duży pies 24.10.05, 14:39 sorki nie tak skopiowalam zobacz na tym drugim linku "ditě a pes" pozdrawiam Odpowiedz Link
rybkawanda Re: Duży pies 24.10.05, 15:01 Ależ piękności... A ile kosztuje takie cudo? Nie zależy mi na metrykach ani innych takich.. A szkolenie takiego pieska to jaki koszt? Odpowiedz Link
tereska121 Re: Duży pies 24.10.05, 15:45 Utrzymanie nie jest drogie pies wbrew pozorom niezjada duzo glownie karmie ryzem kasza makaronem duzo jarzyn i mieso drobiowe i karma, dostaje dwie lub trzy porcje dziennie, niewolno psa przekarmiac, dawalam nabial ale juz nie daje. musisz zakupic grzebien najlepiej z obrotowymi zabkami i regularnie czesac ale jest to znacznie lepsze niz zbieranie wlosow po czlym mieszkaniu a tak nie mam z niej ani jednego wloska. jesli chodzi o szkolenie to nie orietuje sie w cenach poniwewaz moj tesc szkoli psy i przygotowuje do wystaw wiec skorzystalam z jego uslug, ale dodam ze psy sa inteligentne i szybko sie ucza, ogolnie sa posluszne ale lubia byc rozbrykane nie lubia sie nudzic wiec czesto zaczepiuaja i szczekaja, ogolnie sa slodkie. Jezeli chodzi o papiery to musisz poprostu dzwonic i pytac ja mojego kupilam bez rodowodu ale z hodowli po rodzicach rodowodowych, mysle ze gdzies znajdziesz szukajac po internecie, zdazaja sie rozne przypadki. pozdrawiam Odpowiedz Link
panatella Re: Duży pies 25.10.05, 10:21 rybkawanda napisała: > Ależ piękności... A ile kosztuje takie cudo? Nie zależy mi na metrykach ani > innych takich.. A szkolenie takiego pieska to jaki koszt? jak nie zależy Ci na metrykach i innych takich, to nie kupuj psa !!!, ja nie sprzedam pieska osobie, która na początku pyta o cenę, zawsze staram się dowiedzieć, czego oczekuje po psie osoba dzwoniąca, czy zna rasę itd., jak bardzo nalega na podanie ceny i w moim mniemaniu nie zasługuje na posiadanie pieska, po prostu podaję cenę, tak wysoką, że rozmówca odkłada słuchawkę, a co do cen, to naprawdę można kupić szczenię z dobrej hodowli za dużo niższą kwotę, oczywiście zdrowe, z metryką, szczepieniami itd, Odpowiedz Link
tereska121 Re: b-beagle 25.10.05, 12:39 Niestety nie masz racji z tymi włosami, mimo tego ze pies sprawia pozory ze jego włosy beda fruwaly wszedzie to jednak nie mam powodu klamac, ten pies nie gubi włosów tj. jak pudle i yorki i podobnie jak te drugie maja wlosy a nie siersc. i w tym cale sedno, myśle ze kazdy wlasciciel tej rasy to napewno potwierdzi. pozdrawiam Odpowiedz Link
b-beagle Re: Duży pies 24.10.05, 16:40 Pies nie powinien jeść kaszy to po pierwsze a po drugie każdy pies gubi sierść cudów nie ma. Odpowiedz Link
majenkir Re: Duży pies 25.10.05, 18:17 b-beagle napisała: > Pies nie powinien jeść kaszy to po pierwsze a po drugie każdy pies gubi sierść cudów nie ma. Ale taki np. pudel nie zostawia jej po calym domu. Odpowiedz Link
panatella Re: Duży pies 26.10.05, 15:16 cavalier to dopiero gubi sierść, wiem z doświadczenia, no, ale to jest jedyna jego wada, zalet ma pod dostatkiem Odpowiedz Link
gosse Re: Duży pies 22.11.05, 19:56 b-beagle napisała: > Pies nie powinien jeść kaszy to po pierwsze a po drugie każdy pies gubi sierść > cudów nie ma. Co do pierwszego, kasza itd. zgadzam sie w 100%, juz predzej zamienilabym kasze na ryz z dodatkiem warzyw i mieska, ale osobiscie karmie swoje briardy gotowymi karmami, bardzo dobrej firmy z seri super premium(amerykanska karma firmy proformance),karmy te sa w doskonaly sposob zbilansowane ze nie ma potrzeby podawania dodatkowych "napedzaczy" A co do siersci, jak widac sa rasy ktore nie gubia wlosa w tradycyjny sposob jak psy ras krotkowlosych, do nich min. zalicza sie briardy.Briard ma szate o "podojnym" wlosie, wlos wlasciwy(powiedzmy prawie jak ludzki) i wlos okrywowy (podszerstek), ktory chroni skore przed, zimnem, cieplem i wilgocia.Jedyne co briard ze swego futerka pozostawia to wlasnie ten podszerstek, ale nie fruwa on po calym domu tylko zostaje wyczesany i jest na szczotce!!!!Ba powiem wiecej po swoim owczarku niemieckim ktory nie zyje od 5 lat, nadal znajduje jego siersc w aucie, a po briardach nic mi nie zostaje na ubraniach, aucie i domu!!! Odpowiedz Link
renma1 Re: Duży pies 03.11.05, 19:54 nie ma takiego psa który by nie gubił sierści , chyba że bezwłosy albo York ( bo ma włosy)z mojego doświadczenia wynika ze lepiej pod tym względem mieć psa krótkowłosego bo dłuższy wlos szczególnie z podszerstkiem bardzo szybko sie łaczy z kurzem i powstaja tzw "koty" które trzeba non stop odkurzac. My mamy małe dziecko -10 miesiecy - i młodego doga niemieckiego, którego nasz synek wprost uwielbia. Pies wygląda groźnie i to wystarczy żeby odstraszyć nieproszonych gości- szczeka głośno- ale jest to bardzo łagodna rasa mająca wspaniały stosunek do dzieci- tolerująca wszelkie poklepywania, podszczypywania , piski , krzyki itd. Warto poszukac psa z hoodwli bo to w pewnym stopniu gwarantuje że nie bedzie chory, ze zwichrowanaym i niepewnym charakterem. Ceny sa bardzo różne - generalnie im dalej od Warszawy i przodkow championów tym taniej- w Warszawie za takiego pieska jak my mamy musielibysmy zapłacic 2500-3000 zł a zapłaciliśmy tylko niewiele ponad tysiąc - trzeba poszukac-nawet w necie. Odpowiedz Link