white.pieswdomu 29.01.08, 19:52 czy white terier nadaje sie do domu ok 60 m z ogrodem.14 i 9 letnimi dziecmi?/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tequilkuk Re: white terier 29.01.08, 22:34 west higland white terrier? a jakiego charakteru oczekujesz? Odpowiedz Link
white.pieswdomu Re: white terier 29.01.08, 22:36 towarzyski lubiacy spacerki wierny duzo czytalam ale wole siegnac rady doswiatczanych wlascicieli Odpowiedz Link
tequilkuk Re: white terier 29.01.08, 22:49 no to jako dumna wlascicielka juz prawie 4letniej westki powiem tak: to sa jednak teriery, z calym dobrodziejstwem terierowego inwentarza. Maja wlasne zdanie i potrafia byc uparte, wiec wymagaja konsekwencji. IMHO nie naklepiej sie nadaja na pierwszego psa, chyba ze sie ma naprawde dobra intuicje. W zabawie moga np szczypnac mocniej co mnie nabawa obawa jesli chodzi o dzieci (nasza natychmiast sie orientuje ze przegiela i przeprasza aczkolwiek akt nastapil), ale 10latek i wyzej powinien sobie poradzic. Pielegnacja siersci jest dosc trudna, jesli sie zdecydujesz upewnij sie ze masz dostep do dobrego trymera. Poza tym westy to sama radosc :D Szybko sie ucza, sa pelne inicjatywy, bardzo radosne. Male psotniki. Dodatkowy wielki plus : nie gubia siersci i przy odpowiednim podejsciu mozna miec w domu najczystszego psa pod sloncem :D ps. Kazdy pies lubi spacery, tylko niektore bardziej niz inne ;) Odpowiedz Link
white.pieswdomu Re: white terier 29.01.08, 23:02 dzieki za odpowiedzi jesrem bardzo wdzieczna a umiesz cos powiedziec o yorkach?choc bardziej podobaja mi sie westy Odpowiedz Link
tequilkuk Re: white terier 30.01.08, 00:11 yorka i beagla rozwazalismy, padlo ostatecznie na westa i nie zaluje bo mamy psa idealnie dopasowanego do naszego trybu zycia i charakterow. Najwiekszy jak dla mnie plus yorka to mobilnosc, to jedna z niewielu ras ktore przyjma bez problemu na poklad samolotu ;) Ale po krotkim tet-a-tet z dwoma okazami doszlam do wniosku ze bym sie przy yorku wykonczyla. IMHO bardzo latwo panikuja, zyja troche na zasadzie "nie widac mnie to niech mnie bedzie slychac". Wiele wyglada na wiecznie sie bojacych. Ja nie moge miec psa z nadpodliwoscia (dlatego odkochalam sie z seterow) wiec postawilismy na westa bo one sa bardziej pewne siebie. Porownujac nasz suczke z yorkiem sasiadow (ktory czesto wpada z wizyta bo jest maly i przeciska sie przez szpare w plocie a jedzienie tequili bardzo jej smakuje) i odwiedzajacym ja czasem rodzenstwie dochodze do wniosku ze intuicja mnie nie zawiodla. Z tym ze jestem swiadoma ze nasza psina jest dosc specyficzna, nawet troche nie westowa momentami :D Odpowiedz Link
white.pieswdomu Re: white terier 30.01.08, 10:10 cgyba wole westy.a jak radzisz kupic chlopca czy dziewcztnke?mialam juz jednego psa i byl to chlopak wiet teraz chciala bym suczke Odpowiedz Link
jagaluka Re: white terier 21.05.08, 13:04 mam suczke i jest najlepsza pod slonce i bardzooo madra ale z charakterem:) Odpowiedz Link