Dodaj do ulubionych

white terier

29.01.08, 19:52
czy white terier nadaje sie do domu ok 60 m z ogrodem.14 i 9 letnimi dziecmi?/
Obserwuj wątek
    • tequilkuk Re: white terier 29.01.08, 22:34
      west higland white terrier?
      a jakiego charakteru oczekujesz?
      • white.pieswdomu Re: white terier 29.01.08, 22:36
        towarzyski lubiacy spacerki wierny duzo czytalam ale wole siegnac rady
        doswiatczanych wlascicieli
        • tequilkuk Re: white terier 29.01.08, 22:49
          no to jako dumna wlascicielka juz prawie 4letniej westki powiem tak: to sa
          jednak teriery, z calym dobrodziejstwem terierowego inwentarza. Maja wlasne
          zdanie i potrafia byc uparte, wiec wymagaja konsekwencji. IMHO nie naklepiej sie
          nadaja na pierwszego psa, chyba ze sie ma naprawde dobra intuicje. W zabawie
          moga np szczypnac mocniej co mnie nabawa obawa jesli chodzi o dzieci (nasza
          natychmiast sie orientuje ze przegiela i przeprasza aczkolwiek akt nastapil),
          ale 10latek i wyzej powinien sobie poradzic.
          Pielegnacja siersci jest dosc trudna, jesli sie zdecydujesz upewnij sie ze masz
          dostep do dobrego trymera.
          Poza tym westy to sama radosc :D Szybko sie ucza, sa pelne inicjatywy, bardzo
          radosne. Male psotniki. Dodatkowy wielki plus : nie gubia siersci i przy
          odpowiednim podejsciu mozna miec w domu najczystszego psa pod sloncem :D
          ps. Kazdy pies lubi spacery, tylko niektore bardziej niz inne ;)
      • white.pieswdomu Re: white terier 29.01.08, 23:02
        dzieki za odpowiedzi jesrem bardzo wdzieczna a umiesz cos powiedziec o
        yorkach?choc bardziej podobaja mi sie westy
        • tequilkuk Re: white terier 30.01.08, 00:11
          yorka i beagla rozwazalismy, padlo ostatecznie na westa i nie zaluje bo mamy
          psa idealnie dopasowanego do naszego trybu zycia i charakterow.
          Najwiekszy jak dla mnie plus yorka to mobilnosc, to jedna z niewielu ras ktore
          przyjma bez problemu na poklad samolotu ;)
          Ale po krotkim tet-a-tet z dwoma okazami doszlam do wniosku ze bym sie przy
          yorku wykonczyla. IMHO bardzo latwo panikuja, zyja troche na zasadzie "nie widac
          mnie to niech mnie bedzie slychac". Wiele wyglada na wiecznie sie bojacych. Ja
          nie moge miec psa z nadpodliwoscia (dlatego odkochalam sie z seterow) wiec
          postawilismy na westa bo one sa bardziej pewne siebie. Porownujac nasz suczke z
          yorkiem sasiadow (ktory czesto wpada z wizyta bo jest maly i przeciska sie przez
          szpare w plocie a jedzienie tequili bardzo jej smakuje) i odwiedzajacym ja
          czasem rodzenstwie dochodze do wniosku ze intuicja mnie nie zawiodla. Z tym ze
          jestem swiadoma ze nasza psina jest dosc specyficzna, nawet troche nie westowa
          momentami :D
          • white.pieswdomu Re: white terier 30.01.08, 10:10
            cgyba wole westy.a jak radzisz kupic chlopca czy dziewcztnke?mialam juz jednego
            psa i byl to chlopak wiet teraz chciala bym suczke
            • jagaluka Re: white terier 21.05.08, 13:04
              mam suczke i jest najlepsza pod slonce i bardzooo madra ale z
              charakterem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka