Dodaj do ulubionych

zioła przeciwwymiotne

31.08.06, 15:29
od jakiegoś czasu wymiotuję na tle nerwowym. dostałam lekarstwo na uspokojenie, ale wymioty zostały. czy są jakieś zioła, które działają przeciwwymiotnie. najlepiej jakiś preparat w tabletkach. Nie mogę nic jesć i chudnę, bo cały czas mam nudności, odruchy wymiotne i wymioty.
Obserwuj wątek
    • iokepine Re: zioła przeciwwymiotne 05.09.06, 23:14
      Spróbuj imbiru, pewnie można go nabyć o w tabletkach.

Jeśli twoje problemy mają podłoże psychiczne, typu anoreksja, bulimia, szukaj
      pomocy u lekarzy o psychologów, tórzy się w tym specjalizują.

No i sprawdź, czy nie jesteś w ciąży:)
      • akabu Re: zioła przeciwwymiotne 06.09.06, 15:18
        Jeśli chodzi o imbir w tabletkach, to są to tabletki od choroby lokomocyjnej
        czyli Lokomotiv, Avioplant (tylko kupując upewnij się, czy na 100% są na bazie
        imbiru). Mają postać zarówno kapsułek, drażetek, jak i pastylek do ssania.
        Można też sobie robić płyn do popijania - sproszkowany imbir zalewasz
        przegotowaną gorącą wodą, mieszasz, słodzisz (jest bardzo ostry w smaku więc
        zacznij od niewielkich ilości imbiru żeby szoku nie było ;)) Taki napój możesz
        trzymać w butelce /garnuszku przez 1 dzień.
    • zuzia011 Re: zioła przeciwwymiotne 07.09.06, 21:06
      Uwazam ze zle zostal dobrany pani srodek uspakajajacy . Powinna pani udac sie
      na konsultacje do odpowiedniego specjalisty lekarza.Wymioty przy zazyciu srodka
      uspokajajacego moga wystepowac do dwoch dni,a jesli wystepuja dluzej tzn. ze
      pani organizm zle toleruje ten lek.Trzeba leczyc PRZYCZYNE a nie skutek.Mysle
      ze ziolowe leki p/wymiotne nie beda w pani przypadku skuteczne.Doraznie mozna
      podac domiesniowo aviomarin lub czopki Tolargan ale to tylko po konsultacji z
      lekarzem na recepte.Prosze tez pic duzo plynow aby nie odwodnic organizmu.
      Zycze szybkiego powrotu do zdrowia!!!!
      • toja03 Re: zioła przeciwwymiotne 27.09.06, 02:05
        W 100% zgadzam się z zuzią011! Mam podobną przypadłość (wymioty na tle
        nerwowym) i nigdy nie brałam leków przeciwwymiotnych a uspokajające i
        przeciwlękowe (bo u mnie wymioty przez lęki). Radzę poradzić się psychiatry no
        i oczywiście zacząć terapię (mnie osobiście nie pomogła, ale wielu ludziom
        pomaga). Pozdr.
        • sanum Re: zioła przeciwwymiotne 27.09.06, 09:54
          A zamiast kapsułek czy tabletek proponuję herbatkę z dodatkiem plasterka imbiru.
          Będzie pyszna, uzupełni płyny i przy okazji rozgrzeje w chłodny jesienny wieczór :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka