Dodaj do ulubionych

Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interesujące

04.03.09, 20:02
Zioło o niezmiernie szerokim spektrum działania. bardzo pomocne w leczeniu np boreliozy, przeciwko gronkowcowi i bakteriom ropnym (przykładałam odwar na małego ropnego czyraka i znikł mi w przeciągu 2 dni, a ból przeszedł niemal od razu! a zwykle męczyłam się bardzo), silnie uspokajający, przeciwlękowy, łagodzący bóle, oczysczający, przeciwzapoalny, polecany w nowotworach. Więcej:

www.rozanski.henryk.gower.pl/cancer2000.htm
Obserwuj wątek
    • dima1312 Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 17.03.09, 13:20
      widziałam tabletki z resweratrolem dosyć drogie zastanawiam się nad kupnem
    • glowa_do_gory Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 19.03.09, 13:29
      Reveratrol dostępny w polsce to na 90 % specyfik z winogron a nie z rdestu
      • dima1312 Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 20.03.09, 10:52
        więc jaki preparat polecasz?
        • glowa_do_gory Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 20.03.09, 14:01
          Sęk w tym, że w Polsce rdest jest niedostępny w aptekach ani w sklepach ziołowych. Ja kupuję w Stanach i robię nalewkę samodzielnie wg przepisu dr rózańśkiego

ale można sobie też wykopać samemu na wiosnę w sam raz :)
          • dima1312 Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 22.03.09, 17:06
            to ja nie dam rady myślałam ze coś znajdę gotowego w zielarskich, a w Stanach
            nie ma gotowych nalewek? mam tam znajomą mogłaby przesłać. podaję mamie narazie
            zapobiegawczo befungin
            • glowa_do_gory Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 22.03.09, 21:38
              O nalewkach nie słyszałam, ale są kapsułki np.

vitanetonline.com/description/SN1011/vitamins/Resveratrol/
              ja kupuję zioło i sama rfobię nalewkę. Zioło można kupić tutaj

www.1stchineseherbs.com/lyme_disease.html
              • dima1312 Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 23.03.09, 09:29
                dzięki piękne za odpowiedż mam jeszcze jedno pytanie czy aby napewno mozna
                stosować zapobiegawczo? zastanawiam się czy nie za mocne dotej pory dawałam
                mamie ten osiągalny w Polsce z winogron.
                • glowa_do_gory Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 23.03.09, 14:18
                  Nie mam tak dużego doświadczenia, żeby ci doradzać, nie jestem też zielarzem. Moja mama stosuje rdest na borelioze, ja stosowałam na czyraki ropne (genialne!), mój wujek z nowotworem popijał go sobie i twierdził, że lepiej się po nim czuł.
                  To, że ma działanmie przeciwnowotworowe wyczytałam w dokumencie dr Rózańskigo, do którego link podałam w pierwszym poście. Nic więcej nie mogę powiedzieć...
                  • dima1312 Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 23.03.09, 18:58
                    tak swego czasu wczytałam się w artyk. dr.Rożańskiego poszperam jeszcze w
                    polskich zielarniach. pozdrawiam gorąco!
                    • aga-kosa Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 24.03.09, 13:24
                      a zna ktoś przepis na nalewę z tego rdestu?Bardzo proszę o przepis
                      albo adres gdzie szukać.aga
                      • glowa_do_gory Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 24.03.09, 15:32
                        Przepis jest w linku, który podałam w pierwszym poście, ale wklejam
                        tu jeszcze raz:

Intrakt rdestnicowy - Intractum Poygoni cuspidati: 1 szklankę
                        rozdrobnionych kłączy zalać 400 ml gorącego alkoholu 40%; odstawić
                        w szczelnie zamkniętym słoju na 7 dni; przefiltrować. Zażywać 2-3
                        razy dz. po 10-15 ml w 100 ml wody. Taki też roztwór stosowac do
                        okładów na skórę. Skórne zmiany przemywać 3 razy dz. intraktem
                        nierozcieńczonym.

• bot.12 Re: Rdest japoński (polygonum Cuspidatum) interes 14.07.09, 10:05
                          Ja coraz bardziej przekonuję się że te wszystki preparaty
                          zawierające resveratrol to nie są produkowane z winogron tylko
                          właśnie z tego rdestu japońskiego. Przeglądałem niedawno w Allegro
                          jakiś preparatz winogron zawierający resvreatrol ale jak zaczęłem
                          się zagłębiać w szczegółowy opis to znalazłem informację, że to z
                          polygonum Cuspidatum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka