Dodaj do ulubionych

na co do kina cz.2

27.05.13, 19:37
no i byłam i widziałam IMAGINE piękny, wzruszający, plastyczny i mądry polecam smile

a ze staroci ZAKOCHANI WIDZĄ SŁONIE, kino skandynawskie robi na mnie zawsze wrażenie. A ten film jest zgrabnie opowiedzianą historią życia młodego faceta, potem już tego faceta i jego dziewczyny i ma happy end. Czasem taki śmiech przez łzy, czasem wzruszający po prostu. Bardzo mi się podobał smile
Obserwuj wątek
    • mayenna Re: na co do kina cz.2 27.05.13, 20:19
      "Miłość" z Dorocińskim, " Imagine" tez mi się podobał. Czekam na " Wielkiego Gastby'ego", na nowego Polańskiego, braci Cohen, Soderbergha i Jarmuscha - czyli Cannessmile
      • torado Re: na co do kina cz.2 27.05.13, 20:33
        mayenna napisała:

> "Miłość" z Dorocińskim, " Imagine" tez mi się podobał. Czekam na " Wielkiego G
        > astby'ego", na nowego Polańskiego, braci Cohen, Soderbergha i Jarmuscha - czyli
        > Cannessmile

no tak. Ja kiedyś obejrzałam jakiś film Jarmuscha, a teraz mam ochotę zobaczyć wszystko, co do tej pory nakręcił smile
    • wyszeptany-o-zmroku Re: na co do kina cz.2 28.05.13, 16:30
      A wątek kryminalny to w tym filmie jest????bo jak nie to ja nie idęwink
    • robert.83 Re: na co do kina cz.2 28.05.13, 16:46

Searching for Sugarman (pol. Sugarman) - b. fajnie zrobiony niby dokument z dużą ilością dobrej muzyki. Tematem jest b. ciekawa postać.
      • mayenna Re: na co do kina cz.2 28.05.13, 17:56
        Świetny film.
        Mnie bohater zafascynował jako postać, jako osoba i to podwójne życie: w USA robotnik budowlany a w RPA gwiazda większa niż Lennon. Żadnej sodówy, żadnej zmiany w trybie życia i to postawienie na muzykę, na pasję bez parcia na karierę, pieniądze...

A w "Imagine" nie ma wątku kryminalnego.
        Z widzianych ostatnio podobali mi się jeszcze "Kochankowie z Księżyca", ale to już raczej nie do zobaczenia w kinie.
    • karolina17w Re: na co do kina cz.2 28.05.13, 18:13
      Ja ostatnio byłam na Szybkich i wściekłych 6, nie mogę doczekać się 7 części big_grin
      Planuję iść na Red 2 i zastanawiam się nad Supermenem.
      Byłam też Spring Breakers, bardzo mi się podobał.
      • ame_belge34 na co kina cz.2 28.05.13, 19:51
        Tornado , a kino domowe też sie liczy ?
    • puch_atek Re: na co do kina cz.2 29.06.13, 01:35
      na pewno nie na ' World War Z' ostrzegan big_grin Brada polecam ogladac na zdjeciach smile
    • lena_80 Re: na co do kina cz.2 29.06.13, 06:58
      Ja miałam iść ostatnio na "Dziewczynę z szafy". www.filmweb.pl/film/Dziewczyna+z+szafy-2012-650236
      • zlodziejka.snow Re: na co do kina cz.2 29.06.13, 20:11
        Dobry film. Polecamsmile
    • raziel24 Re: na co do kina cz.2 29.06.13, 11:08
      Mnie współczesne skandynawskie filmy jakoś nie ruszają nawet osławione Millenium nie zrobiło na mnie wielkiego wrażenia. Jednak starsze pozycje są ok zwłaszcza Bergman był geniuszem a mój jego ulubiony film to "Godzina wilka"smile
    • beja_81 Re: na co do kina cz.2 29.06.13, 17:36
      ostatnio widziałam Żądzę bankiera (spoko), a w poniedziałek idę na 18 spotkań przy stole
    • finka9 Re: na co do kina cz.2 29.06.13, 20:44
      Wybieram się z dziećmi na "Uniwersytet potworny " big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka