Dodaj do ulubionych

Artykuł pod rozwagę

18.02.14, 22:34
Wam daję:
wyborcza.pl/1,75400,15484025,Samotnosc_zabija_starsze_osoby_dwukrotnie_czesciej.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek2&utm_campaign=wyborcza#Cuk
Obserwuj wątek
    • szarlotka_ja Re: Artykuł pod rozwagę 18.02.14, 22:43
      Rozważam...suspicious
    • mayenna Re: Artykuł pod rozwagę 19.02.14, 07:34
      Obserwując moja mamę to uważam, że stan na starość jest wynikiem pracy wykonanej wcześniej, przyjętych przez niego priorytetów i postawy życiowej.
      W pewnym stopniu starsi ludzie czuja większy dyskomfort z samotności i szybciej decydują się na związki.
      • samysliciel_2.0 Re: Artykuł pod rozwagę 19.02.14, 12:51
        Znam jeden taki związek na starość, z którego obie strony czerpały korzyści (jedna już się wykruszyła).
        Nie mógłbym tak, związek z rozsądku czy wygody, brrr gorsze to jak samotność.
        W podeszłym wieku można przecież iść do parku nakarmić gołębie i pogadać przy okazji z ludźmi.
        Poza tym nie ma co się martwić na zapas, na (nie)szczęście nie każdemu będzie dane dożyć starości.
        • green.amber Re: Artykuł pod rozwagę 19.02.14, 13:09
          zaraz zaraz zaraz prrr stój... no jak to brrrrr na czerpanie korzyści... na wykorzystywanie tak, ale czyż nie na tym, że razem jest lepiej polega to parowanie?? ja wnoszę 1, współparnik 1, razem mamy 3, 6, 10 czy więcej w jakichkolwiek jednostkach czegokolwiek, co wspólnie pasuje...
          rozsądek wyklucza życzliwość, wsparcie, zrozumienie czy cotam podobnego??
          a to nie lepiej pogadać z kimś swoim, pod ręką, niż za każdym razem musieć lecieć do parku?? z tymi w parku to różnie bywa... wink i razem też można pójść, i osobno, i gadać też z innymi, chyba... czy nie?? wink
          optymizm to podstawa wink
          • samysliciel_2.0 Re: Artykuł pod rozwagę 19.02.14, 13:25
            Miałem na myśli rozsądek bez uczuć, związek bez takiej odpowiedniej selekcji, chemii.
            W takiej sytuacji życzliwość, wsparcie, zrozumienie czy co tam podobnego ma zupełnie inny wymiar, jeśli komuś ciężko zawsze może dostać kogoś przydzielonego z opieki, są też domy spokojnej starości, nie trzeba tworzyć imitacji związku.
    • czarnamajka75 Re: Artykuł pod rozwagę 20.02.14, 18:04
      ...eeee i tak do starości nie dozyję to po co sie matwic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka