dolores2222 22.09.18, 09:52 www.youtube.com/watch?v=DTmEmsJgh0I Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
autoteliczna Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 09:58 Ooo, kocham te piosenke Co Dolorka, deszczu nie lubisz? Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:00 Nie znoszę W ogóle mam dziś problem z przemijaniem... Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 09:59 "...już nie wytrzymuję tempa, wszystko kurwa skręca..." www.youtube.com/watch?v=aSARxcHF4Ec Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:02 Co tam znowu? "Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu." - St. J. Lec Płaczesz, bo Ci ktoś tam nawala od dołu? Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:06 Nie płaczę. No co ty. Patrzę na deszcze, na spadające liście i myślę... Czasem lepiej nie myśleć Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:08 Czasem po prostu dopada cię twoja "długość dźwięku samotności" www.youtube.com/watch?v=jIH6yy3dfy8&list=RDjIH6yy3dfy8&start_radio=1&t=20 Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:10 To po co mi tę "Beksę" wrzucasz? Jak zwykle się o Ciebie martwię bardziej niż Ty sama. Ale jak nastrój nie zdołowany tylko refleksyjny to chyba nie jest tak źle? Ja się wczoraj w nocy zamyślałam. Akurat lubię tak czasem Wymyśliłaś coś ciekawego? (boszszsz, o co ja pytam.. _ Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:13 Tak. Trzeba żyć tym co jest. Nie czekać na coś wyimaginowanego. Np. na wyimaginowaną wspólnotę Zawsze mamy przecież swoje Róże, swoją muzykę www.youtube.com/watch?v-Jq5LUmmik Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:14 "Mam tylko jedno skrzydło..." Autosiu Kochana www.youtube.com/watch?v=X_Ufi6hVE7k Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:20 Właśnie, Dolorko. Muzyka... Ona zawsze jest z nami Dziś nie współgram specjalnie z krakowskim spleenem i beksą zresztą wiesz, jakie ja kawałki słucham od rana się punkiem popieściłam ale rzuć parę przymiotników czy rzeczowników - na co masz ochotę? to poszukam dla Ciebie i zobaczymy czy trafię A ta wyimaginowana wspólnota to wg Ciebie...? Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:37 Akurat nie myślałam o UE Kochanie, mam swoją muzykę, a ty swoją. I do znudzenia: pięknie się różnimy i to jest ok. Moje myśli bure stąd, że wczoraj było mi dane zobaczyć w przelocie kogoś kogo widzieć nie chciałam. Pewne sprawy się zamyka i wyrzuca klucz. Ale niektórzy znajdują wytrych i całe to zamykanie o kant doopy ... Kurczę, o ile życie byłoby bardziej znośne, gdyby nie trupy, wyłażące z szafy Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:45 Kochanie, ja też znam ładne kawałki, a nie tylko punkowe rżnięcie Ja wszechstronna Ale ok, spoko. Dolorko, rozumiem - czasem widoki, słowa, sytuacje mogą rozstroić człowieka.... I się czasem zastanawiam - zamykać, wyrzucać klucz, a potem znosić skrobanie wytrychami... czy może otworzyć na oścież, patrzeć kto wchodzi, a potem czekać aż pójdzie, bo przecież nie pogadamy... Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 10:50 Zawsze byłam wielbicielką opcji zamykania, ale skoro nie przyniosło pożądanych rezultatów... Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 11:03 "Ilekroć usiłujesz się czegoś wyrzec, ulegasz złudzeniu". ""Ilekroć wyrzekasz się czegoś, wiążesz się z tym na zawsze". "Nie wyrzekaj się niczego, poddaj się temu. Pojmij prawdziwą wartość takiego czy innego obiektu, a już nie będziesz musiał się go wyrzekać. Po prostu odpadnie to od Ciebie". A. de Mello Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 11:09 Zabawne, że cytujesz akurat de Mello. Znam tę teorię. Tyle że ja znam prawdziwą wartość tego "obiektu", a wyrzekłam się go z własnej woli. Nie odpadł na dobre jak się okazuje. Może tak mi się wydawało. Wydaje mi się, że tak jest i nagle jedna wymiana spojrzeń i wracają wspomnienia. Teraz muszą przeze mnie przepłynąć i już. Nie będę z nimi walczyć. Niech se są. Przejdą jak i deszcz dzisiejszy... Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 11:14 dolores2222 napisała: Wydaje mi > się, że tak jest i nagle jedna wymiana spojrzeń i wracają wspomnienia. Teraz mu > szą przeze mnie przepłynąć i już. Nie będę z nimi walczyć. Niech se są. Przejdą > jak i deszcz dzisiejszy... No i o to chodzi, kochana. Że coś odpadnie, to nie znaczy, że tego nie ma. Jest gdzieś indziej, bo w przyrodzie nic nie ginie. Dryfuje sobie na otwartych wodach. Sam fakt, że dostrzegasz przepływanie chyba wystarczy Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 11:19 W celu lepszego przepływu pytanie zadałam w wątku sąsiednim. Chciałabym poznać zdanie koleżanek. I niech se pływa, ale nie na moich wodach... To tylko chwila słabości była, bo i obiekt mocno zakotwiczony w mej pamięci. Jak się okazuje niestety Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 23:32 dolores2222 napisała: > Tyle że ja znam prawdziwą wartość tego "obiektu", a wyrzekłam się go z własnej > woli. Nie odpadł na dobre jak się okazuje. Może tak mi się wydawało. Późno jest i być może coś żle kojarzę, ale czy to jest ten sam pan, o którym pisałaś swego czasu, że zwróciłaś mu wolność? Czyli wiesz, że ma żonę.......i to nie przeszkadza coś tam, coś tam.... Chyba, że się mylę.....Nie to, że się czepiam. Doprecyzować chciałam. Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 11:03 I wyszło słoneczko nieśmiałe Miłego dnia, Robaczki Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 11:21 Dzień dobry Padało, przestało, zaraz znowu lunie. I nie przeszkodzi mi to w rwaniu...słodkich winogron Będzie winko, jak znalazł na słotne jesienne wieczory. Nie smutaj, Dolorka Nostalgia przychodzi i odchodzi- jak jesień. I każda inna pora roku www.youtube.com/watch?v=rLUgfeMhwGM Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 22.09.18, 11:28 Nie smutam Sówko, już nie Czasem nawet lubię tę swoją nostalgię Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Ciągle pada :( 23.09.18, 20:58 Nio, a jutro ponoć ma być armagedon pogodowy Odpowiedz Link