sowa.zagrodowa Re: Covery 18.11.18, 00:32 ...czemu już nas nie oplącze... www.youtube.com/watch?v=4cPFO5toqVI www.youtube.com/watch?v=uAmyfJn8JiM Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 19.11.18, 00:35 Bez odpowiednika, bo żaden do mnie wystarczająco nie przemówił. www.youtube.com/watch?v=yG18c1dHiiI No to...konsekwentnie www.youtube.com/watch?v=JmKLT59cTIc www.youtube.com/watch?v=_6i54KYs9yc Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 19.11.18, 10:24 Niedawno przypomniałem sobie świetny film ze świetną rolą obecnie nieobecnego na ekranie Kevina S.(am w w domu ) No i oczywiście powróciła do mnie scena, którą wielokrotnie z różnym podkładem muzycznym uskuteczniam osobiście na drogach miasta stołecznego i okolic - wygląda to mniej więcej tak : www.youtube.com/watch?v=tNA77Qzy3uM Dopiero niedawno doczytałem, że wykonanie Zeppelinów to cover ( o o Lennym Kravitzu to już nawet nie wspomnę) www.youtube.com/watch?v=8o0SUJQOrGA a oryginał sprzed prawie 50 lat brzmi również nieźle www.youtube.com/watch?v=gkqfpkTTy2w ps1. a tak przy okazji to basista zasłania niemal zupełnie gitarzystę solowego ps2. ta fryzura perkusisty w 2min. 05 -07 sek. ech....kto się teraz tak nosi na scenie ??? Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 20.11.18, 13:01 Coś co przyszło do mnie niedawno, zresztą wcale nie w oryginalnym wykonaniu Dopiero po coverze poznałem pierwsze wykonanie i autorów www.youtube.com/watch?v=JO5iIXa0j-I No i cover - śpiewa gość, który na pewno zakochał się wiele razy i rzadko kiedy platonicznie ... www.youtube.com/watch?v=iWD-WNwdJHY Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 20.11.18, 13:09 i jeszcze ciekawostka - obraz zupełnie z innej bajki, ale o dziwo jakoś to się klei powiedziałbym nawet, że tworzy się zupełnie inna jakość dzięki pani BB www.youtube.com/watch?v=dHvuA7q7vOI Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.11.18, 00:20 Kiedy już mnie będzie...to moje emocje pójdą pójdą w niebyt www.youtube.com/watch?v=F7EgSUjIwPc www.youtube.com/watch?v=HRA-iMzdlTc www.youtube.com/watch?v=HRA-iMzdlTc www.youtube.com/watch?v=ZMg-qSJX7FU Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.11.18, 00:24 sowa.zagrodowa napisała: > Kiedy już mnie będzie...to moje emocje pójdą pójdą w niebyt Kiedy już mnie *nie* będzie... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Covery 27.11.18, 18:41 youtu.be/GfAb0gNPy6s youtu.be/d-GNag4m9tk Bez względu na wykonanie, lubię ten nastrój. Muzyka z lat 40-tych,50- tych, orkiestra w tle, jakieś jazzowo-swingowe rytmy, nienachalne,w sam raz na jesienno-zimowe klimaty. Filmy muzyczne z tego okresu..... Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 28.11.18, 11:55 Nie wiem czy zakładać odrębny wątek - czy tutaj wrzucać tego typu kawałki - ?? Bo w sumie inna aranżacja, z orkiestrą, (współ)wokalista inny - ale zespół gra swoje. Ten numer akurat bardzo mi pasuje, jest facet z chrypką na początku i śpiewanie chórem na końcu, są aż 3 gitary gawędzące ze sobą, całość pulsuje i kołysze z dęciakami aż miło, no i cała orkiestra dodaje innego smaczku - pyszności www.youtube.com/watch?v=XLUCj64fs40 Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 04.12.18, 14:40 Poniekąd w temacie kawy www.youtube.com/watch?v=CB1Yq4zVC70 www.youtube.com/watch?v=qu09DY5l5L0 www.youtube.com/watch?v=qulODLsJVvo Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 05.12.18, 12:36 Zastanawiałem się kiedyś, kiedy świat odkrywa zwykłe, ba - najzwyklejsze, proste granie - takie trochę akustyczne, trochę elektryczne, ze zwykłym (by nie powiedzieć przeciętnym) wokalem, bez żadnych nowinek brzmieniowych, bez cudów zrealizowanych w studiu...I ilu takich grajków czy zespołów gra wciąż na ulicach, w knajpach, ośrodkach kultury czy nawet na weselach (no nie u nas, ale np. gdzieś w Texasie albo innym Stanie Zjednoczonym ) Takiego Johna Weldona Cale to świat poznał (jako JJ Cale) dzięki temu, że Eric Clapton nagrał po swojemu ten numer www.youtube.com/watch?v=zVOuRQPPdoo A autor chyba najbardziej lubił takie granie - bez wielkich stadionów, w klubie, bez ciśnienia, po prostu dla ludzi, którzy tak jak on trochę śpiewają, trochę tańczą (2min.20 sek ) - a wszystkich otulają dźwięki... www.youtube.com/watch?v=rGRjQ7WOmq8&list=RDrGRjQ7WOmq8&start_radio=1 Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 12.12.18, 11:26 Porwać się na klasykę to trzeba mieć i jaja, i pomysł, i wokal lepszy od oryginału - tu się chyba udało www.youtube.com/watch?v=b3KuTvKxYNk na szczęście nie odbiegali klimatem od oryginału - i chwała im za to, bo np. robienie jakiejś elektronicznej wersji z takiego hymnu to by była profanacja, a tak kolega Dawid dodał trochę od siebie i wyszło naprawdę fajnie www.youtube.com/watch?vSG7azmGBtI Choć ja tęsknię za tym echem, które tak często było w piosenkach Brylewskiego.... Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 00:15 Dzisiaj coś, co mnie zaskoczyło, bo ten utwór zawsze mi się kojarzył jednoznacznie- Nazareth. A tu niespodzianka, kolejna www.youtube.com/watch?v=hFE2SnliiV0 I wersja, z którą mam mnóstwo ciepłych wspomnień- www.youtube.com/watch?v=6pHNkOQCIzk A ta intryguje, choć może nie zachwyca- mimika twarzy Keitha sprawia mi ból www.youtube.com/watch?v=3yAbOpiAKi8 Przy tym mam ochotę lepić gliniane garnki, nie wiem czemu www.youtube.com/watch?v=pecrUlwJBs0 A słuchając i patrząc na tę Panią, mam ochotę wyciąć sobie kilka żeber www.youtube.com/watch?v=_QtdphwWgSQ Można by było ciągnąć to w nieskończoność, ale nikt nie ma tyle czasu To już tylko kilka linków, dla wytrwałych www.youtube.com/watch?v=9hSKBxHhS5E www.youtube.com/watch?v=t5M3Ditejuc www.youtube.com/watch?v=_QtdphwWgSQ Jeśli Was uśpiłam, to...dobranoc Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 00:41 nie uśpiłaś www.youtube.com/watch?v=BvavXsADr_8 www.youtube.com/watch?v=5imv6u1dFeI www.youtube.com/watch?v=hXQxSi34GWY www.youtube.com/watch?v=e_k-yLShHC8 www.youtube.com/watch?v=6Kbv1OpIpaA www.youtube.com/watch?v=o6rBK0BqL2w www.youtube.com/watch?v=CwMxJxoQAgE kurde uwielbiam gitary heh Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 00:46 i oczywiście wiadomo teraz dlaczego taki kształt gitara ma www.youtube.com/watch?v=wz9VyggeSbA www.youtube.com/watch?v=Crw9X_hW-bE dobranoc heh Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 00:51 ale smyk plus klawy hmmmmmm też git www.youtube.com/watch?v=AzWDs26YL9Y pa heh Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 00:57 Grasz na czułych strunach A wiesz, moja latorośl nabyła ostatnio gitarę elektryczną, wraz z osprzętem. I kusi mnie, jak mnie kusi, żeby wreszcie zagospodarować ogródek www.youtube.com/watch?v=iSwoM7WIy5M&fbclid=IwAR30vbOZO07sHOQ2QeQiz97cenVg2ZSTI2V6MQ9Idypt-BpsOWXc0GAbv0M Dobranoc Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 01:10 daj coś z detali heh jaki piec jaka decha struny w którą stronę przygrywa bo jak znajdę to miałem kilka tysięcy tabów fuzz kaczka i ogólnie heh więcej info brata nauczyłem to mogę coś pomóc Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 01:20 Wypytam, jak młody się objawi Pannę nadobną kilka dni temu zapoznał, więc gitara legła odłogiem Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 01:24 no fakt heh od prawie 30 lat nie trzymałem gitary kierownicy i ołówka a taka słaba płeć podobno Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 01:29 Podobno, ale jeszcze nie ma wyników badań wysiłkowych Ołówek mnie zaintrygował. Wrócę do tematu Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 01:33 kiedyś dużo rysowałem jedyne co to kilka lat temu pare projektów na dziary dla starszej młodsza nieźle bazgra heh nic wielkiego szafę też potrafię zrobić Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 01:47 undead.mortis napisał: > kiedyś dużo rysowałem > jedyne co to kilka lat temu pare projektów na dziary dla starszej > młodsza nieźle bazgra heh > nic wielkiego > szafę też potrafię zrobić > Młody od kilku lat "żyje" z rysowania (podejrzewam, że w Twoim klimacie), stąd moje zainteresowanie. No, nie tylko stąd, bom mocno zainfekowana różnorodną sztuką. Kiedyś też rysowałam, ostatnio próbowałam malować na szkle- podobno nieźle mi szło i nawet nabywców na moją fanaberię miałam Wrócę do tego, jak się bardziej uruchomię A co do stolarki, czy innych męskich zajęć- jestem niezastąpiona w podawaniu wkrętów Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 01:53 ostatni wkręt właśnie od trola (młodszej) dostałem heh noszę go w uchu Odpowiedz Link
samysliciel Re: Covery 26.01.19, 01:56 sowa.zagrodowa napisała: > www.youtube.com/watch?v=_QtdphwWgSQ > > Jeśli Was uśpiłam, to...dobranoc otwieram link a tu szok, no jakbym widział mojego starego z czasów młodości ahahah Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 02:00 samysliciel napisał: > otwieram link a tu szok, no jakbym widział mojego starego z czasów młodości aha > hah Samy, a jak jest z Twoim podobieństwem do rodziciela, bo chętnie bym sobie Ciebie zwizualizowała? Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 02:08 ej no Sówka mnie z psami i do warzywniaka a tu wizualizacje jakieś Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 02:19 undead.mortis napisał: > ej no Sówka > mnie z psami i do warzywniaka a tu wizualizacje jakieś > No bo jakoś nie byłeś chętny lecieć po marchewkę Wiesz na czym polegają zachowania agonistyczne? Nie? Ja też nie bardzo Dobranoc Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 02:28 undead.mortis napisał: > śpij heh > marchewkę mam w robocie > Mrożonki się nie liczą Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 02:49 luz nie mróz heh dwa razy dziennie dostawa albo i trzy co jak co ale owoce warzywa w biedrze są ok mała plamka i leci na odpis fakt że i ludzie dużo niszczą bo czasem takie bydło wpadnie że szukając doskonałości owocu po drodze rozwali kilka kilo ale nasz klient nasz pan w biedrze za zniszczenia na sklepie nie bekasz może to właśnie błąd regulaminu bo straty wielkie i zaraz następny problem bo za 6 bułek powinno być 15gr rabatu a mu nie wybiło na paragonie oczywiście debil nie te bułki brał no to zwrot bo on chce te z rabatem no i oki zwrot zrobiony klient idzie po bułki z rabatem i nagle olśnienie tych akurat nie lubi i takie akcje są nagminne zupełny brak czytania ze zrozumieniem ważne że ciasto 50% taniej ale już że drugie i to tańsze już nie dociera Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 11:41 undead.mortis napisał: > i zaraz następny problem bo za 6 bułek powinno być 15gr rabatu a mu nie wybiło > na paragonie > oczywiście debil nie te bułki brał > no to zwrot bo on chce te z rabatem > no i oki zwrot zrobiony > klient idzie po bułki z rabatem i nagle olśnienie > tych akurat nie lubi > i takie akcje są nagminne Stała ze mnie bywalczyni-po marchewkę latam! I muszę Ci powiedzieć, że podziwiam cierpliwość personelu, bo jakem bardzo spokojna kobita, to czasem bestia się we mnie budzi, w stosunku do niektórych roszczeniowców. Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 11:44 to chyba o wygląd chodzi bo ja ogólnie spokój mam heh Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 02:30 i tak obsikujemy swoje tereny heh śmierć czy rytuał hmmm większy mniejszy pokazówka przewaga rytuał lub w ludzkim przypadku tylko żarty Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 02:41 undead.mortis napisał: > i tak obsikujemy swoje tereny heh > śmierć czy rytuał hmmm > większy mniejszy pokazówka > przewaga rytuał lub w ludzkim przypadku tylko żarty > Przecież już dawno się "obwąchaliśmy" i niczego nie musimy sobie udowadniać Nie ma przewagi, nie ma pokazówki- nie z mojej i na pewno nie z Towojej strony Lubię Cię. To może niewiele. Ale nie mówię tego żartem Odpowiedz Link
samysliciel Re: Covery 26.01.19, 02:25 sowa.zagrodowa napisała: > Samy, a jak jest z Twoim podobieństwem do rodziciela, bo chętnie bym sobie Cieb > ie zwizualizowała? Podobieństwa niestety są, różnice na szczęście też są, na wielu płaszczyznach. Jak bardzo ciekawa to już fotę na pocztę ślę Do śpiewania największy dryg miałem, także może jakaś daleka rodzina... Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 02:35 Dlaczego niestety? Nie byłabym szczera, gdybym zaprzeczyła swojej ciekawości, ale to przecież nie tylko "babska" przypadłość Miałeś dryg, czy nadal masz? Bo może nie warto się bronić przed rodzinnymi tradycjami Odpowiedz Link
samysliciel Re: Covery 26.01.19, 02:47 Niestety bo to nie moja bajka, niestety bo to wielki zawód i dlatego mentalnie nie mam nikogo. Kiedyś się pokażę, może nie dziś bo nie chcę straszyć po nocach Dryg zapewne został tylko weny brak, jako myśliciel, romantyk i idealista, śpiew i muzyka bliska memu sercu, dlatego choćby kiedyś zwałem się tu bard Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Covery 26.01.19, 02:54 pamiętam chyba jakiegoś barda heh a może tylko Sapkowskiego czytałem wtedy ten od Sapka to Jaskier Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 11:42 samysliciel napisał: > Kiedyś się pokażę, może nie dziś bo nie chcę straszyć po nocach Z tym straszeniem to kokieteria > Dryg zapewne został tylko weny brak, jako myśliciel, romantyk i idealista, śpie > w i muzyka bliska memu sercu, dlatego choćby kiedyś zwałem się tu bard Wtedy w innych rejonach chyba bywałam Odpowiedz Link
witrood Re: Covery 26.01.19, 12:40 Brodka & A_GIM - Wszystko, czego dziś chcę (z serialu Rojst na Showmax)[/url] Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 26.01.19, 15:50 Nieco psychodeliczne Ale czy aż tak bardzo przerysowane? Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 08.02.19, 22:51 witrood napisał: Klasyka. www.youtube.com/watch?v=hoEN3UptZgo Wersja kinowa. www.youtube.com/watch?v=_VbQaDangz4 Odpowiedz Link
witrood Re: Covery 09.02.19, 07:20 Ta jest pierwsza i najlepsza. Rusowicz wcale nie wymiata. Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 09.02.19, 22:01 Ja zdecydowanie wolę klasykę- czyli Edytę "koncertowo" Mówisz, że Ania nie wymiata? No, może nie w tym kawałku, ale przecież całkiem fajna jest Odpowiedz Link
witrood Re: Covery 10.02.19, 08:56 Ja z lat '80. Przy całej sympatii 30 lat później głos już trochę nie ten sam. Co do Rusowicz w tym kawałku, to może laska i dobrze chciała, ale coś nie wyszło. Ogólnie jej stylistyka muzyczna mi nie pasi. Jednak wolę bardziej nowoczesne brzmienia. Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 12.02.19, 22:56 ) Ja troszkę od Ciebie starsza, ale Fogga do kołyski mi nie grali Trochę popłynęłam z tematem, bo ani film, ani podkład muzyczny nie są (nie były) w moim klimacie. Ale Anię lubię Ma w sobie to coś. A Edytę szanuję, koncertowo Ale, co ja tam wiem- stara baba przecież jestem ) To dla Ciebie- i niech się spełni to, czego pragniesz * www.youtube.com/watch?v=9S820l5jgy4 Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 12.02.19, 22:59 Oj, przepraszam...Moje paranoje zagrały Dla Ciebie ten link- www.youtube.com/watch?v=r92vAPZiACY Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 13.02.19, 11:37 www.youtube.com/watch?v=kz9jTLpTG1k W sumie to oczywiście nie jest cover, ale jak się słucha partii klawiszy to trudno o inne skojarzenia niż ten Pan www.youtube.com/watch?v=yJI6pJ0wVeU i jeszcze taka wersja www.youtube.com/watch?v=UsuAqc4Ezps Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 09.02.19, 22:49 Gdziekolwiek... cokolwiek jeszcze się wydarzy a zanim wicher mnie poniesie osiądę mgłą na tamtej sośnie odcisnę stopę w tamtym lesie rozsnuję wokół pajęczynę potargam liście drzewom w sadzie odejdę cicho tak jak przyszłam i nic po sobie nie zostawię ale gdziekolwiek zawędruję zabiorę z sobą zapach chleba idę wystarczy mi okruszek nieba nie bierze się do nieba www.youtube.com/watch?v=caPrzqj8SBs www.youtube.com/watch?v=MCtvMb0Glvo Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 25.03.19, 00:04 Prawie archaizm, ale nadal drąży trzewia. www.youtube.com/watch?v=4O_YMLDvvnw Naśladowców mrowie, więc tylko pierwszy "z brzegu". Bo nieźle mi brzmi... www.youtube.com/watch?v=UrOM7FxlHwc Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 27.03.19, 10:37 W sąsiednim wątku muzycznym Witek wrzucił wersję znanego muzyka na B. - to ja tutaj zapuszczę prawie 10 minutową wersję mało znanej grupy DIKANDA. Oczywiście mało znanej u nas (w tzw. popkulutrze - bo grają i śpiewają po całym świecie od dawna) www.youtube.com/watch?v=4dWb6qwlcaE Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 19.08.19, 22:50 To dzisiaj po francusku- w oryginale. www.youtube.com/watch?v=Kya3c4WJZAk I wersja dla ortodoksów Ach, ten rytm! Dedykacja oczywista i cuda aranżacyjne tyż. www.youtube.com/watch?v=7TrT_cibiuM Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 26.08.19, 17:56 Takie cóś znalazłem przypadkiem www.youtube.com/watch?v=fwP8gHWdiqM&list=RD23dW3H9yFSU&index=9 Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 26.08.19, 18:08 Ale co innego miałem puścić, nieomal prosto ze szpitala tutaj Pan Doktor śpiewa, tylko wstęp ma jak dla mnie zdecydowanie przydługi www.youtube.com/watch?v=AzEBH6DZJVk a tutaj dobrze znany krajowy pacjent śpiewa ostatni kawałek z ulubionej mojej jego płyty (o ile zrozumieliście www.youtube.com/watch?v=r577TQbWUow A Oryginał brzmi tak www.youtube.com/watch?v=QzcpUdBw7gs Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Covery 27.08.19, 16:26 Fantastyczny pomysł na posta, nie da się ukryć. ALE CZY WSZYSCY WY MACIE JAKĄŚ DEPRESJĘ ?! 2/3 to takie bolesne takieeee żałobne, TALENT trzeba mieć by spieprzyć oryginał. Cień radość na tym forum nie istnieje, wiem że ludziom samotnym świat jawi się nieco inaczej, ale Ku... mać !! Przykład: Michael Jackson - Smooth Criminal www.youtube.com/watch?v=h_D3VFfhvs4 Cover www.youtube.com/watch?v=CDl9ZMfj6aE Więcej życia, bo Was nikt nie zechce zgredy heheheh. Odpowiedz Link
turma.mortis Re: Covery 27.08.19, 16:33 oj tam heh to tak nie działa www.youtube.com/watch?v=Lm_jVKtZ-6w ale tak już czasem Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 01.09.19, 23:40 www.youtube.com/watch?vXj-lTyq1qQ www.youtube.com/watch?v=YdXr6epIwF0&list=PLHkmgygKR5oeu10NCgDJnTkg_cIPq295w&index=2 Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 02.09.19, 09:52 Obie wersje dla mnie znakomite, może nawet wersja Kwiatków lepsza, bo lepiej zaśpiewana i z takim jakimś rytmem bardziej bujającym niż Pana Jacka. www.youtube.com/watch?v=LDFo6vk5QUk www.youtube.com/watch?v=nMmfE9PkNpA No i tekst, jak dla mnie to taka trochę mantra dla każdego do zaśpiewania raz na jakiś czas ..... Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Covery 23.09.19, 18:00 Generalnie bardziej cytat z klimatu i regionu, a mniej z konkretnego utworu (choć może się mylę) www.youtube.com/watch?v=Rtw5zwd34Hs Wypadałoby podrzucić coś oryginalnego - no to podrzucę trochę pięknych trąbek, słońca, wina, zabawy do rana i wolności w promieniach słońca oraz czasem złotych zębów www.youtube.com/watch?v=hdrGuvShTGw www.youtube.com/watch?v=T4mexEuhCPc www.youtube.com/watch?v=hdrGuvShTGw Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 17.04.20, 22:14 Daaawno mnie tu nie było...I nawet nie pamiętam, czy ta pieśń już tutaj zagościła. Ale, jeśli nawet, to teraz jest we mnie, znowu. Uwielbiam Grechutę- jest dla mnie Mistrzem nastroju, Poetą niedościgłym, Człowiekiem z bagażem, którego ciężar przeczuwam na swoich barkach. I jest też Ona. Jakże odległa w sposobie wyrazu, a jednak najbliższa emocjom. Będę wracać, i do Marka, i do Dominiki- coś ich łączy. A mnie z nimi, na pewno Marek Grechuta – Dni, których nie znamy Dominika Barabas - Dni, których nie znamy Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Covery 01.05.20, 19:18 www.youtube.com/watch?v=dr9unB53beU Orkiestra online #wdomuzagrane - "Co mi Panie dasz" (arr. Adam Sztaba) Odpowiedz Link