Dodaj do ulubionych

Poznam osoby aseksualne

11.02.25, 16:08
Hej, mam 36 lat, poszukuję osób, które podobnie jak ja są aseksualne, czyli zakochują się jedynie platonicznie i nie odczuwają potrzeb seksualnych. Szukam więc takich osób, najlepiej z południa Polski (Śląsk, Małopolska), bo fajnie mieć przyjaciół, którzy zrozumieją. Niestety takie osoby jak ja spotykają się w społeczeństwie z niezrozumieniem, więc myślę że dobrze by było poznać się i wspierać się wzajemnie. Gdyby znalazł się jakiś pan aseksualny, chętnie poznam, bo poszukuję drugiej połówki, ale zdaję sobie sprawę, że to bardzo trudne, więc chciałabym zacząć od poszukiwania aseksualnych przyjaciół płci obojga.
Gdyby ktoś był zainteresowany bezpośrednim kontaktem, podaję maila: szaradama6@gmail.com
Pozdrawiam
P.S. Osoby które nie rozumieją, czym jest aseksualność odsyłam do Google, natomiast tych, którzy chcieliby się wypowiedzieć tylko po to żeby obrażać takie osoby lub sugerować im nienormalność - odpuśćcie sobie, i tak wystarczająco jest już hejtu w sieci.
Obserwuj wątek
    • aroden tia... 11.02.25, 16:42
      bez obawy.
      nie zamierzam nic krytykowac, ani nawet wspolczuc, ze nie znasz wspanialego Swiata seksu.

ale pozwol, ze napisze: - zwyczajnie mi szkoda, ze inteligentna i zapewne piekna kobieta nie daje seksualnej radosci

komus, kto pewnie by takiej radosci od owej pieknej kobiety zapragnal...
      • baenzai Re: tia... 11.02.25, 20:54
        aroden napisał:

> inteligentna i zapewne piekna

Skąd to przypuszczenie? Może przypomina Dorotę Wellman. smile
        • obrotowy Re: tia... 11.02.25, 21:09
          baenzai napisał:

> aroden napisał:
          >
          > > inteligentna i zapewne piekna
          >
          > Skąd to przypuszczenie? Może przypomina Dorotę Wellman. smile

z natury jestem optymista.
          • baenzai Re: tia... 11.02.25, 21:27
            Statystycznie są niewielkie szanse, że jest piękna.
            • obrotowy Re: tia... 12.02.25, 17:10
              baenzai napisał:
              > Statystycznie są niewielkie szanse, że jest piękna.

Dusze ma widocznie piekna, bo ladnie pisze...

nie zakladaj pesymistycznie, ze z physis u niej gorzej

- think pink.
      • okruchlodu Re: tia... 12.02.25, 21:18
        aroden napisał:

> bez obawy.
        > nie zamierzam nic krytykowac, ani nawet wspolczuc, ze nie znasz wspanialego Sw
        > iata seksu.
        >
        > ale pozwol, ze napisze: - zwyczajnie mi szkoda, ze inteligentna i zapewne piekn
        > a kobieta nie daje seksualnej radosci
        >
        > komus, kto pewnie by takiej radosci od owej pieknej kobiety zapragnal...

To tak jak ty nie znasz piękna seksu gejowskiego. Pewnie znajdzie się gdzieś ktoś, komu szkoda że nie dajesz żadnemu mężczyźnie seksualnej radości. Jaka szkoda, że tak się ograniczasz... 😉

PS
        Pewnie nie poznałeś odpowiedniego mężczyzny. 🤭
        • silencjariusz Re: tia... 13.02.25, 10:43
          Dobrze napisane.
        • aroden Re: tia... 13.02.25, 13:17
          okruchlodu napisała:
          Jaka szkoda, że tak się ograniczasz... 😉
          > Pewnie nie poznałeś odpowiedniego mężczyzny. 🤭

Poznalem kupe wspanialych mezczyzn - pieknych duchowo, Wiecej, niz wspanialych kobiet.

Problem w tym, ze cialo drugiego mezczyzny mnie brzydzi. Piekne jest tylko cialo kobiece.

Jakis zboczony moze jestem, ale dobrze mi z tym zboczeniem.

• baenzai Re: tia... 13.02.25, 18:51
            Autorka wątku twierdzi mniej więcej to samo. smile
            • obrotowy Re: tia... 14.02.25, 16:24
              baenzai napisał:
              > Autorka wątku twierdzi mniej więcej to samo. smile

no toz przecie moim wpisem ja w tym utwierdzam...
      • stasi1 Re: tia... 23.04.25, 21:20
        Nie daje i co z tego? Jest pewnie dużo osób które tego nie robi tylko inna filozofię stosuje
    • baenzai Re: Poznam osoby aseksualne 13.02.25, 02:57
      Może dodaj ogłoszenie na sąsiednim forum. Tutaj wszystkie wpisy tego typu są kasowane.
    • wilczamia Re: Poznam osoby aseksualne 13.02.25, 12:51
      poszukuję osób, które podobnie jak ja są aseksualne,

Ciekawe, ze szukasz czarnego mezczyzny pod kolem podbiegunowym zamiast w Afryce wink
      • baenzai Re: Poznam osoby aseksualne 13.02.25, 18:41
        wilczamia napisała:

> poszukuję osób, które podobnie jak ja są aseksualne,
        >
        > Ciekawe, ze szukasz czarnego mezczyzny pod kolem podbiegunowym zamiast w Afryce
        > wink

Skąd pewność, że zaglądają tu wyłącznie osoby z popędem seksualnym? suspicious

Samotność ma różne aspekty.
        • wilczamia Re: Poznam osoby aseksualne 13.02.25, 18:56
          Skąd pewność, że zaglądają tu wyłącznie osoby z popędem seksualnym?

Nic takiego nie napisalam. Afroamerykanie takze bywaja na biegunie, z tym, ze w Afryce jest ich multum wink

• rozpalony Re: Poznam osoby aseksualne 23.04.25, 15:28
      Hej, ogromny szacunek za tak szczerą i spokojną wiadomość ❤️

To naprawdę ważne, żeby mówić o swojej tożsamości wprost i szukać ludzi, którzy rozumieją, a nie oceniają. Aseksualność wciąż bywa traktowana jak „dziwactwo” przez tych, którzy nie chcą lub nie potrafią spojrzeć szerzej – a przecież każdy z nas zasługuje na relacje, w których czuje się akceptowany i bezpieczny.

Super, że chcesz stworzyć taką przestrzeń – czy to na przyjaźń, czy coś więcej. Wspólnota doświadczeń, podobna wrażliwość, platoniczna bliskość – to wszystko potrafi być o wiele głębsze niż relacje oparte wyłącznie na fizyczności.

A gdyby ktoś miał ochotę zobaczyć coś zupełnie innego, dla kontrastu – można zajrzeć tu: rozpalony.com/ 😉 (ale to już raczej dla ciekawskich z zupełnie innego bieguna).

Trzymam kciuki, żebyś trafiła na wartościowe osoby!
      • aroden nie Poznam osoby seksualne, bo platne 28.04.25, 04:46
        rozpalony napisał(a):

> A gdyby ktoś miał ochotę zobaczyć coś zupełnie innego, dla kontrastu

dobra kryptoreklama burdelu.
        rozwijasz sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka