antekcwaniak 02.05.09, 19:29 Może ktoś ma ochotę na podróż Koleją Transsyberysjką pełną wrażeń i pięknych widoków ? Potrzebna grupa 5-6 osób aby zrealizować taką podróż. Chętni ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vidmo76 Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 19:39 Ty chyba nie wierzysz w to co piszesz, skąd ty tyle ludzi chcesz wytrzasnąć?! Jak znam życie To na spotkania ustalane przychodzi 1-2 osoby, a tobie marzy się taka podróż. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 19:42 Vidmo ja pojadę nawet sam. W grupie zawsze raźniej. Ale jak nikt się nie znajdzie to płakał nie będę Odpowiedz Link
vidmo76 Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 19:51 Zazdroszczę Ci nie ma co! Ale obiecaj że jakieś fotki podeślesz, kolego od kieliszka. Mam nadzieję że Ci się uda, powodzenia! Odpowiedz Link
tapatik To kiepsko znasz życie 03.05.09, 00:05 vidmo76 napisał: > Ty chyba nie wierzysz w to co piszesz, skąd ty tyle ludzi chcesz > wytrzasnąć?! Jak znam życie To na spotkania ustalane przychodzi > 1-2 osoby, a tobie marzy się taka podróż. > Życzę powodzenia! Skąd Ty wytrzasnęłaś te 1-2 osoby? Wiesz ile tutaj luda przylazło? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28581&w=34762460&a=34762460 Człowiek na człowieku siedział, a większość to byli forumowicze. Wiesz ile ja ludzi poznałem w ten sposób? Odpowiedz Link
jeszcze.ja.live Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 20:14 Po ostatniej wizycie we Lwowie przysiegalam sobie (podczas czekania odprawe na granicy), ze na wschod dluuugo moja noga nie postanie. Ale Magistrala Transsyberyjska, oh.... www.irkutsk-baikal.com/tourspl_transsib_pricelist.htm Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 20:21 Niestety przekraczanie granicy Polsko - Ukraińskiej to mordęga. Ja z reguły podkładam dokument z firmy, że jadę w bardzo waznych sprawach służbowych i jakoś omijam kolejki. Jednak nie raz taki dokument okazał się bezwartościowy. I wtedy stało się. Ale to też ma swój urok Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 20:56 może napisz trochę szczegółów: kiedy to by miało być, jak długo podróż miałaby trwać, ile kasy by się przydało, jakie atrakcje. może chętni/chętne się znajdą Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 21:02 Księżniczko jak ktoś będzie zaintersowany to napisze. O wszystkim można przeczytać w internecie. Ty nie jesteś przewidziana jako uczestnik wyprawy. Dla Ciebie mam podróż do Rumunii. W jedną stronę... Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 21:42 noł koment, sam sobie wystawiasz wizytówkę takimi tekstami. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 21:44 Ty mnie załamujesz. Wypisujesz za każdym razem, że znasz się na żartach. No cóż. Lepiej omijać Twoje wątki. Ty omijaj proszę moje. Odpowiedz Link
tapatik Kto się czubi... 03.05.09, 00:11 ...ten się lubi. Księżniczko, powoli pakuj się - jedziesz. Odpowiedz Link
antekcwaniak Cyrulik syberyjski. 02.05.09, 21:11 Właśnie leci na "Ale kino". Tak w temacie rosyjskim Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 21:32 Kolej Transsyberyjska, mówisz... Hmm... Irkuck i jego cudne domki... a Petersburg... śladami Dostojewskiego.. Lwów... miasto ze snów.. a kiedyś mooooże nawet stanowiska archeologiczne, kurhany... oj, marzy mi się... marzy... Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 21:53 Ale chyba na listę oczekujących Planuję na początek zwiedzić Lwów... Chciałabym jeszcze Petersburg ale tu juz poszukam sobie towarzystwa. Ech.. ale najtrudniej wygospodarować czas na te wyprawy... bo one wymagają duuużo czasu, by móc zobaczyć to, co od lat znajduje się na wciąż kreślonych na nowo listach.. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 21:59 Piter polecam. Piękne miasto. Lwów także warty zobaczenia. Wiele miast na trasie przejazdu koleją transyberyjską widziałem. Ale wymarzyłem sobie pojechać koleją. Mam fajne wspomnienia z podróży koleją z Rostowa nad Donem do Moskwy i spowrotem. Szesnaście godzin w pociągu. Pobili mnie milicjanci, okradli, upiłem się, poznałem wspaniałych ludzi, znów mnie okradli i znów się upiłem Kocham ten kraj. Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 22:08 "Pobili mnie milicjanci, okradli, upiłem się, poznałem wspaniałych ludzi, znów mnie okradli i znów się upiłem Kocham ten kraj." Bo jak nie kochać patrząc przez pryzmat takich wspomnień Odpowiedz Link
yuka4 Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 21:57 Antoś z Tobą to na koniec świata pojadę Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 22:00 Yuczko na Ciebie zawsze można liczyć Odpowiedz Link
yuka4 Re: Kolej Transsyberyjska 02.05.09, 22:02 jak już zbierzesz tę garstkę ludzi to czekam na konkrety Odpowiedz Link
tapatik Gdzie i kiedy 03.05.09, 00:11 I za ile? Paszport chyba jeszcze mam. Co jeszcze trzeba? Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Gdzie i kiedy 03.05.09, 18:42 Paszport, wiza rosyjska. Koszt około 4-5 tyś. zł. Wyjazd: lipiec lub sierpień. Odpowiedz Link
tapatik Re: Gdzie i kiedy 04.05.09, 13:50 Jak taka wyprawa wygląda oprócz siedzenia w pociągu? Napisz więcej szczegółów, coś w rodzaju plany "wycieczki". Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Gdzie i kiedy 04.05.09, 13:53 weź, tapapik przestań, z nim nie pojechałabym, choćby mi nawet dopłacili do tej imprezy. z drugiej strony z wyrywaniem lasek na podroż pociągiem się jeszcze nie spotkałam, ciekawe co z tego wyniknie Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Gdzie i kiedy 04.05.09, 16:13 Rumuńska nikt Cię nie zaprasza. Już wcześniej napisałem, że nie jesteś brana pod uwagę. Poprosiłem Cię abyś nie pisała do mnie. Ale ty jesteś jak taka wesz. Wszędzie się wpie....sz !!! Po drugie zapaszam zarówno kobiety jak i mężczyzn. Z wyjątkiem pasterek udających księżniczki. Odpowiedz Link
antekcwaniak Mam już program i cenę wyjazdu. 04.05.09, 12:23 Nie mogę się już doczekać. Jestem podekscytowany Odpowiedz Link
altea7 Re: Mam już program i cenę wyjazdu. 04.05.09, 12:44 Chętnie też bym się wybrała Odpowiedz Link
altea7 Re: Mam już program i cenę wyjazdu. 04.05.09, 12:53 Czyli czekam szczegóły..... Odpowiedz Link