Dodaj do ulubionych

piekarnik szufladowy

11.10.10, 19:38
chciałabym zapytać osoby, które korzystają z piekarnika otwieranego jak szuflady ( to się chyba "z wózkiem" poprawnie nazywa). Piekarnik będzie stał nisko "na podłodze". Podoba mi się, że mogę wyciągnąć ten wózek i wszędzie wymyć wewnątrz, bo dostęp łatwy. Mam jednak wrażenie, że jest to mniejszy piekarnik wewnątrz ?? i to wysuwanie potraw w trakcie pieczenia może niekorzystnie wpływać np na ciasta??. Czy ktoś móglby z autopsji pochwalić, odradzić??? B ędę wdzięczna za wszelkie uwagi, ponieważ zastanawiam się nad wymianą mocno zużytego już piekarnika. Tym razm planuję do zabudowy, nie wolnostojący. A może ktoś podpowie co warto kupić, bo ja niestety nie ogarniam tej piaskownicy nowości :).. piekarnik elektryczny do zabudowy, płyta gazowa osobno na blat.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasika Re: piekarnik szufladowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 15:07
      Zamiast wózkowego kup lepiej piekarnik z prowadnicami teleskopowymi. Jeśli piekarnik będziesz mieć pod płytą to kup coś takiego. Chodzi o to żeby pokrętła z płyty były umieszczone od frontu przy piekarniku, a nie na płycie przy palnikach. Zyskasz więcej miejsca na płycie.
      • ewa.c3 Re: piekarnik szufladowy 12.10.10, 20:56
        fajne rozwiązanie. Czy te pokrętła przy płycie gazowej nagrzewają się? Bo faktyczni zajmują miejsc. Teraz zastanawiam się że zapewne trudno jest je myć. Dziękuję kasika za zwrócenie uwagi na te produkty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka