Dodaj do ulubionych

Praska do tortilli

26.01.11, 15:40
czy orientujecie się może czy gdzieś w PL jest do kupienia praska do tortilli??? na ebayu widziałam, ale prawie drugie tyle wyjdzie za przesyłkę :( Wiem, że to taniej niż jechać po nią do Meksyku ;), ale może którejś z was wpadła gdzieś w oko.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Praska do tortilli 27.01.11, 12:55
      Nie wiem, ale sam temat tortilli mnie interesuje. Znalazlam taka rade:
      www.tipy.pl/artykul_3450,jak-zrobic-tortille.html
      Idealnym byłoby, gdybyś miała praskę do tortilli. Ale jeśli nie masz, to możesz sobie poradzić w inny sposób. Wystarczy, że posłużysz się płaskim talerzem. Owiń kulkę tortilli, którą będziesz rozgniatać lub talerz, którym się posłużysz w folię spożywczą. Dzięki niej łatwiej będzie Ci oderwać ciasto od talerza.

Inny sposob:
      ricette.giallozafferano.it/Tortillas-di-mais.html

Praska nazywa sie tortillera, koszyczke na tortille tortillero. Koszyczek znalazlam za 14 euro, tortillery niestety nie. :)
      • asiaiwona_1 Re: Praska do tortilli 27.01.11, 15:33
        wiem, że i garnkiem mogę tą praskę zastąpić. Ale ja zapragnełam ją mieć - no może nie za wszelką cenę, ale jednak. A jak już baba sobie wbije ciś do glowy... ;)
    • Gość: meg Re: Praska do tortilli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 20:37
      spróbuj skontaktować się z tym allegrowiczem allegro.pl/tortilladora-praska-prasa-do-tortilli-tortilla-i1207216754.html
      • asiaiwona_1 Re: Praska do tortilli 29.01.11, 13:42
        widziałam tę aukcję. Ale ja mam jakieś "zboczenie", że używanych sprzętów nie kupuję, więc odpada ta praska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka