Dodaj do ulubionych

Expressy DeLonghi

IP: *.220.107.17.umts.static.t-mobile.pl 01.02.12, 22:03
Proponuje omijać tę markę DeLonghi - te produkty to zwykły szmelc. Po 2 latach express wart ponad 1000 zł wysiadł (uszkodzenie głównej części - bojlera) a części zamiennych brak. Włoski szajs jest do wyrzucenia na śmietnik a polski dystrybutor ( De'Longhi Polska Sp. z o. o.
Ursynów Business Park ul. Puławska 303 02-785 Warszawa) w obszernej korespondencji mnie olał stwierdzając w konkluzji, że nie ma obowiązku sprowadzać części. Nie dajcie się nabrać. Na potwierdzenie autentyczności podaję nr tel. 533880605. Mogę udostępnić obszerną korespondencję i opinię serwisu, który odmówił naprawy z powodu braku części.
SKANDAL !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kikki Re: Expressy DeLonghi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 21:10
      Mam od 15 lat ekspres tej firmy, używany codziennie działa bez zarzutu. Może trafił Ci się wadliwy egzemplarz, a może jakość już nie ta jak przed laty?
    • Gość: myszka Re: Expressy DeLonghi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.12, 21:22
      Dodatkow beznadziejny serwis - niekompetetny i aroigancki (Jurmar w Warszawie). Warunki gwarancji dopuszczają okres naprawy do 6 tygodni kalendarzowych (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) oraz nieprzedłużanie okresu gwarancji o okres naprawy.
      O ekspresie zastępczym możesz zapomnieć, o czym w sposób dośc arogancki zostałem powiadomiony.
      • ania_m66 Re: Expressy DeLonghi 15.09.12, 12:19
        zamiast wyzywac sie pod kilkoma nickami na najwyrazniej chamskim serwisie, wal bezposrednio do firmy. delonghi ma niezle produkty i mysle, ze bardziej pomoze ci wlasnie firma. poza tym powinni sie dowiedziec o poczynaniach serwisu i zerwavc z nimi umowe.
    • keepsmiling3 Re: Expressy DeLonghi 17.09.12, 12:43
      jestem w szoku. przeszukiwałam niedawno ekspresu na prezent i wielu ludzi na formach polecało tą markę...
      ale wiadomo, zawsze może się przytrafić jakiś wadliwy model, trafiło nieszczęśliwie na Ciebie...
      polecam zgłosić się do rzecznika praw konsumenta, który podpowie Ci co dalej z tym fantem zrobić :)
    • Gość: kate Re: Expressy DeLonghi IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.13, 23:44
      Też mam ekspres firmy deLonghi dosłownie od 6 miesięcy i w tym czasie był w serwisie cztery razy - po prostu dziadostwo, nie polecam
      • johana75 Re: Expressy DeLonghi 19.01.13, 23:32
        Ja mam DeLonghi z serii Eco zepsul mi sie spieniacz do mleka tzn. rozszczelnil sie.Naprawiony po 6 tyg. bo serwis czekał na części...no coz dobrze ze naprawili.
      • Gość: oszukany Re: Expressy DeLonghi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 16:23
        oddałem expres delonghi do naprawy gwarancyjnej i dowiedziałem się że czas na naprawę
        to 31 DNI ROBOCZYCH Skandal
        • johana75 Re: Expressy DeLonghi 12.12.13, 21:44
          no teraz po 2 latach mój ekspres się popsuł, tzn. nie spienia mleka, reszta działa, Ja odradzam:(
          • Gość: zirytowana Re: Expressy DeLonghi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.14, 08:26
            ja ekspres mam od 3 lat i 3 razy był na serwisie, pierwszy raz po 6 miesiącach a potem już co roku. mniej więcej o tej samej porze przed świętami wielkanocnymi ekspres jedzie na serwis... grrr, właśnie popsuł się po raz 4ty!!!! zdecydowanie odradzam. mam jeden z droższych modeli i niczego to nie zmienia. za taką kasę to powinno hulać bez awarii 10 lat!!!!
            • Gość: Weronika Re: Expressy DeLonghi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.14, 22:20
              ja ma pierwszy dzień, i kupiłam zepsuty 3 tys, kosztował szlak człowieka by trafił, jak czytam Wasze opinie to boje się ze będę czekać teraz tygodniami na naprawę.
            • Gość: Jola Re: Expressy DeLonghi IP: *.2-0.pl 14.06.14, 19:36
              Ten sam problem.Też go mam 3 lata i cały czas problem z pienianiem mleka.Właśnie jest w serwisie - kosztował ponad 5000 zł i po prostu szmelc! Nie kupujcie tej marki wszystko co włoskie to szajc!!!!
              • Gość: Marcin Stasiak Re: Expressy DeLonghi IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 21:43
                Uwaga !! Na ekspress DeLonghi w ciągu 3 miesięcy miałem ekspres 5 razy w serwisie za każdym razem jest ten sam problem spienianie mleka a razczej brak spieniania mleka. Firma nie chce wymienić ekspresu na nowy tylko ciągle naprawia go a on po tygodniu znowu do serwisu trafia.

Już ręce załamuje !!! POMOCY !!!
                • margonik Re: Expressy DeLonghi 07.07.14, 00:02
                  Ja kupiłam komplet: ekspres, czajnik i toster. Toster od początku był niesprawny (przypieka tosty tylko z 1 strony, bo z drugiej strony grzałka w ogóle sie nie grzeje). Nie reklamowałam go, bo zapodzialam gdzieś rachunek. Czajnik natomiast jest ok, ale bardzo szybko zaczęła sie łuszczyć srebrna folia na elementach niby stalowych. Nie wyglada to pięknie.
                  Ekspres jakoś sie trzyma i kawę robi dobrą, ale mleka nie spienia dobrze.
                • Gość: Ewa Re: Expressy DeLonghi IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 08.07.14, 12:57
                  Ja mam to samo , brak spieniania mleka, warczy no istna tragedia i niecheą wymienić mimo iż to już 3reklamacja przy ktrej czekam ok 2 miesięcy na sprzęt! Prima Donna
                  • Gość: asia Re: Expressy DeLonghi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.15, 12:49
                    Ekspres tej firmy można sobie kupic za karę jak ktos lubi PIC KAWY. Zepsuł sie 3 razy w ciągu roku odesłany do producenta czasy naprawy po 31 dni !!! zdecydowanie odradzam zakup produktu tej firmy. Oczywiście o wymianie na nowy ze strony firmy nie ma mowy.
                • Gość: gość Re: Expressy DeLonghi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.15, 10:57
                  witam i co Pan zrobił ? mam ten sam problem nie spienia mleka, mimo ze ekspres wyslalm do producenta wrócił z powrotem i nadal to samo a po roku wygasla juz gwarancja
    • doninek Re: Expressy DeLonghi 01.06.15, 13:00
      Też był raczej brał Saeco, sam mam ekspres tej firmy i spisuje się bez zarzutu, a kawka jest wyśmienita. Kupowałem we Flincie na Powązkowskiej, mają tam też duży wybór kaw, w tym moją ulubioną Lavazzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka