Dodaj do ulubionych

Parowar Tefal'a - polecacie?

IP: *.setup.com.pl 26.01.05, 15:39
Chciałabym zacząc troszkę zdrowiej sie odżywiać i zastanawiam się nad
kupieniem parowaru. Niestety nikt z moich znajmych nie ma takiego urządzenia
w domu. Może ktoś ma i mógłby się wypowiedzieć. Czy te dania smakowo bardzo
różnią się od tradycyjnie przyrządzanych. Czy wszystko można w nim
przyrządzać? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: xemxija Re: Parowar Tefal'a - polecacie? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 26.01.05, 16:02
      Mam parowar i najbardziej lubie przyrzadzac w nim warzywa, nawet mieso mi
      smakuje, aczkolwiek wszystkie potrawy niestety musze dosalac po przyrzadzeniu,
      sol umyka w przestworza razem z para. Osobiscie nie uzywam do gotowania ryzu
      (jest szybciej sposobem tradycyjnym) i jeszcze nie probowalam gotowac jajek
      (ale nie widze wiekszego sensu, wiec chyba nie sprobuje. Podoba mi sie, ze za
      jednym zamachem gotuje sie wszystko (warzywa, jakies miesiwo), tylko strasznie
      nie lubie myc parowaru po uzyciu, chociaz w zmywarce nie byloby to problemem.
      Ogolnie polecam, chociaz przez to mycie nie uzywam go tak czesto jak powinnam.
      • Gość: ada80 Re: Parowar Tefal'a - polecacie? IP: *.setup.com.pl 26.01.05, 16:34
        Bardzo dziękuję za odp. Zadam jkeszcze kilka nurtujących mnie , jesli możesz to
        b. proszę o odp.A jak to jest że mieso razem z warzywami. Czy mięso nie powinno
        być dłużej ''parowane''. Czy mieso może być w jakiejś panierce?
        Czy w ogóle są jakieś przepisy na dania parowane?
        • dethy Re: Parowar Tefal'a - polecacie? 31.01.05, 15:05
          Ada,ja miesa nie robie w zadnej panierce.Po prostu przyprawiam,zawijam w folie
          aluminiowa(folie nakluwam widelce) i nastawiam na zadany czas.Jesli robie do
          tego jakies warzywa do podczas gotowania miesa wylaczam na chwile parowar i
          dokladam pieterko z warzywami.Np.robiac na obiad ziemniaki,rybe(lub mieso) oraz
          fasolke szparagowa najpierw nastawiam ziemniaki i rybe na 30 min.Wylaczam po
          ok.15 min i dostawiam mise z fasolke na pozostale 15 min.Tym sposobem bez
          mieszania ,w pol godziny masz caly obiad.
    • dethy Re: Parowar Tefal'a - polecacie? 26.01.05, 20:52
      Ja mam 3 pietrowego tefala i jestem bardzo z niego zadowolona.Potrawy w nim
      parowane smakuja calkiem inaczej,niz gotowane tradycyjnie ziemniaki i
      inne.Przede wszystkim ziemniakow i warzyw przyrzadzanych na parze nie nalezy
      solic.Ja potem tez nie dosalam,bo tak sie przyzwyczailismy.Obiad mozesz zrobic
      tak,ze na jedno pietro dasz ziemniaki,na drugie jakies warzywa,a na trzecie
      rybe w folii(przyprawiona,a folia al.nakluta widelcem).Nie musisz niczego
      mieszac,ani pilnowac,zeby sie nie przypalilo.Pamietaj tylko,ze rozne produkty
      spoz.maja rozny czas parowania! Zamiast ryby mozesz dac klopski z miesa miel.,a
      z parowanych warzyw zrobic do klopsikow sos(zmiksowac je z woda zbierajaca sie
      w specjalnym pojemniku).Ja robilam tak kiedys klopski w sosie porowym.Pychhaaaa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka