Gość: rybka IP: *.csk.pl 05.02.07, 01:45 Czy ktoś może coś na pisać o tych odkurzaczach? Czy są głośne, praktyczne w użytkowaniu? Czy lepiej znaleźć coś z tradycyjnym workiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mad Re: Dyson IP: *.aster.pl 05.02.07, 14:45 "Chorowałem" na Dysona od końca lat 90-tych. W listopadzie 2004 zupełnie przypadkowo trafiłem na promocję w MM i kupiłem 2 sztuki DC-05 za cenę jednego. Od momentu zakupu obydwa odkurzacze sprawują się bardzo dobrze. Są dosyć głośne (może nowe modele są cichsze). Ich główną zaletą jest to że żaden element nie wymaga wymiany podczas eksploatacji (być może z wyjątkiem filtra węglowego, chociaż jest na nim napis "life-time" i nie chodzi tu o gwarancję). Bardzo mi się podoba to, że można go rozmontować i wyczyścić wszystkie elementy. Barierą zakupu jest na pewno wysoka cena, ale jeżeli spojrzymy na całkowite koszty użytkowania to myślę, że są porównywalne z normalnymi odkurzaczami workowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyson IP: *.acn.waw.pl 05.02.07, 14:50 Mam taki odkurzacz od ponad roku. Sprawuje się super, troche drogi, ale jak sie ma psa w domu i trzeba b.często odkurzać, to szybko się amortyzują koszty. Czyści naprawdę b.dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
orchid11 Re: Dyson 05.02.07, 20:18 tylko po co kupować tak szlenie drogi, głosny i bardzO BRZYDKI odkurzacz?! można kupić równie dobrego, skutecznego, o wiele cichszego, ładniejszego, tak samo funkcjonalnego za znacznie mniejsza cenę. nie rozumiem po co przepłacać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyson IP: 80.50.201.* 06.02.07, 09:10 Dokładnie. Wcale nie jest ładny, ciężko się go czyści i jest stanowczo za drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Dyson 24.10.07, 11:19 trochę czasu minęło, znalazłam ten wątek i mam pytanie do uzytkowników Dysona: czy dalej odkurzacz jest super? Wybieram sie do sklepu i chce taki nabyć... Wygląd fantastyczny, oglądałm program o nich ale chciałabym wiedzieć od PRAWDZIWYCH uzytkowników jakie naprawdę są. dziękuję bardzo za informacje. Pozdrawaim. Odpowiedz Link Zgłoś
lablab Re: Dyson 06.11.07, 18:23 Witaj. Właśnie od ok "5 min" jestm posiadaczem tego odkurzacza. Model Dyson DC 20 animalpro. Wcześniej mieliśmy Meteora. Wstępne odkurzanie z urzyciem turbo szczotki jest niesamowite. Odkurzacz ma przeźroczysty pojemnik. I tu pojwiło się zdziwienie - "To tyle mamy brudu w naszym dywanie?" Tak więc pierwsze wrażenie super. Mankamentem rzeczywiście jest cena. No cóż może się troszke zwróci na oszczędnościach na workach. Jak się rozkrecimy to coś może jeszcze skrobnę. Jak coś to pytaj. pozdrawiem Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Dyson 07.11.07, 10:54 To właśnie ten wybrałam!!! Chcę kupić w przyszłym miesiącu, może jeszcze będziesz miec jakieś spostrzeżenia czy uwagi to proszę napisz. Ja widziałam go tylko w sklepie internetowym, "na żywo" nigdzie nie znalazłam. Czy taki piękny jak na zdięciu?? Bo jakość materiałów przypuszczam, że doskonała? Odpowiedz Link Zgłoś
lablab Re: Dyson 07.11.07, 14:43 Przed zakupem starałem sie coś poczytać o samym urzadzeniu. Niestety informacji "niezaleznych" ciężko się doszukać. Poskakałem troszkę po stronach oficjalnych Dysona(niemiecka, angielska i coś jeszcze). Wtedy gdy rozpocząłem poszukiwania na polskiej stronie ni było modelu DC20 -w sklepach inernetowych już tak. Pod koniec października model ten pokazał sie w Saturnie w Krakowie. Mogłem sobie "odpalić" próbnie :))) efekt był odrazu widoczny w pojemniku. Niestety ta cena. Po poszukiwaniach udało się znaleźć w sklepie internetowym -sporo taniej. Co do urządzenia -turboszczotka - rewelacja- z dywanu, chodnczków wyciaga takie rzeczy ża aż strach patrzeć na pojemnik. Jak narazie tylko pozytwne wrażenia. Troszkę może zajmuje więcej miejsca jeżeli chodzi o jego parkowanie. Musimy poszukać miejsce dla niego. Jeżeli coś to pisz na maila gazetowego.(chętnie odpowiem na pytania) Pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Dyson 08.11.07, 10:04 Dziękuje bardzo za informacje. Jak byłam w Saturnie to już nie było... może wykupili?:) Ja tez znalazłam dużo taniej w sklepie internetowym. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lablab Re: Dyson 08.11.07, 11:22 Odnośnie Saturna - to wcześniej telefoniucznie sprawdzałem stan (mieli 3 szt). Polecam wcześnie obejrzeć(poodkurzać :) ) Odnosnie zakupu w sklepie internetowym(pierwszy zakup przez internet - następnego dnia po złożeniu zamównienia był art. w GW o kurierach - horror- tak więc z sercem na ramieniu czekałem na przesyłkę, naszczście wszystko było ok.) to do odkurzacza kupiliśmy też zestaw do samochodu - po ustaleniach telefonicznych dostaliśmy zniżkę 50 zł od sklepu za odkurzacz+zestaw. W zestawie niezła jest mini turboszczotka - do odkurzania np. foteli- wypróbowana. Odpowiedz Link Zgłoś