Gość: lolo IP: *.chello.pl 01.08.07, 19:10 Witam. Mamy otrzymać w prezencie ślubnym ekspres ciśnieniowy do kawy (cena ok 600 zł) lecz mamy go sobie wybrać. Co polecacie i dlaczego?. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
max19640904 Re: Ekspres 01.08.07, 22:00 Polecam forum caffeprego.pl/phpBB2/index.php?sid=2c08d8398acee3cf95203add1ab300d9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwoniasz Re: Ekspres IP: *.master.pl 03.08.07, 00:32 Po wnikliwej analizie zawartości tego forum moge ci powiedzieć, że nie dowiesz się z niego nic więcej ponad fakt, że bez wolnych 4 tysiecy to w zyciu nie zaznasz rozkoszy w piciu kawy espresso.No i obowiązkowo Jura- takie Miele kawoszy.Nie będę trendy - mam de longhi od 5 lat- zwykły prosty expres cisnieniowy na sypka kawę mieloną, używam Illy, tchibo(do expresu ciśnieniowego)-jest rewelacyjna, polecam.Ważne jest również, aby końcówka do spieniania mleka była plastikowa, a nie gumowa(mleko śmierdzi gumą).Kosztował gdzieś 550pln i dziś myslę, że oscyluje wokół tej ceny.Zyczę dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yag Re: Ekspres IP: *.aster.pl 03.08.07, 10:25 Prawda jest taka, że ekspresy Jura to naprawdę ekstraklasa:) Ale do domu zazwyczaj wystaczy zwykła kolbowa maszynka. Na stronie: zgadzam się z przedmówcą, że Illy to dobry wybór, w kategori, przepraszam, supermarketowej, zdecydowanie najlepszy (bije o głowę Lavazze). Jeśli zastanawiasz się nad ekspresem, polecam raczej producentów niemieckich, bo po prostu ich urządzenia są zazwyczaj bezawaryjne. Choć jeśli koledze hula od 5 lat deLonghi - to jest to cenna rekomendacja. Ja mam AEG, stary, dość podstawowy model i działa bez zarzutu od 4 lat. Za sześć stówek znajdziesz na pewno sprzęt, z którego będziesz zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Ekspres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:27 krups Ale nie mam pojęcia czy sie w cenie zmieścisz. Ja kupowałam 100lat temu i nie u nas. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ańćka Re: Ekspres IP: *.aster.pl 03.08.07, 15:05 Cokolwiek byleby miało na metce napis "Saeco" Te ekspresy można już kupić od 300 zł, a są bardzo dobre. Saeco jest firmą włoską, która specjalizuje się w ekspresach ciśnieniowych. Oni wymyślili urządzenie zwane ekspresem, dlatego polecam Ci właśnie tą firmę. A tak na marginesie ja mam Krupsa najprostszy model, w sklepach można go kupić od 500 zł i pięknie robi kawkę, cudnie spienia mleko. Dostałam go w prezencie więc nie narzekam, ale jeżeli miałabym sobie kupować to byłoby to saeco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlorka99 Re: Ekspres IP: *.calcit.fastwebserver.de 24.06.14, 10:39 No ja od jakiegoś czasu mam w kuchni ten ekspres marki Philips www.skapiec.pl/site/cat/307/comp/3969237 i nie narzekam. Ja wpradzie kupowałam go trochę drożej ponieważ wtedy była to totalna nowość ale teraz widzę, że na skąpcu można go sobie zakupić w całkiem dobrej cenie tak więc możesz się zastanowić. Kawę robi bardzo smaczną, mi taka zwykła nie z ekspresu już zupełnie nie smakuje. Jaka wada? No jest jednak dużo czyszczenia ze sprzętem ale pewnie tak jest w każdym ekspresie ... Odpowiedz Link Zgłoś
marsieradzki Re: Ekspres 24.06.14, 16:18 Też mam ekspres firmy Saeco i jestem z niego bardzo zadowolony. Parzy naprawdę świetną kawę, żadnej rozpuszczalnej nie da się do niej porównać. A czyszczenie jak czyszczenie.. w sumie i tak wszystko jest zautomatyzowane, ekspres sam wszystko sygnalizuje, myje się go też bez problemu. Według mnie zarówno na prezent jak i do codziennego użycia będzie to praktyczne rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś