Dodaj do ulubionych

Kuchnia Mastercook

07.12.07, 00:19
Witam i mam pare pytan przed kupnem , pomozcie jesli mozecie :)

Wybralam model KGE 3440 B Plus 50 cm lub KGE 7345 B PLUS 60cm i
teraz pytanie ktora wybrac?!

Obie mi sie mieszcza w kuchni, 60 ma odciecie gazu wiec to na + ale -
ta 50 cm jest A klasy a 60 B klasy , jaka jest wiec roznica w
zuzyciu pradu? Duza ?
No i ogolnie jaka macie opinie o tych kuchniach , warto czy lepiej
poszukac innej firmy?Jakiej?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: amadobo Re: Kuchnia Mastercook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 00:11
      Różnica jest nieduza, a w szerszym piekarniku zmiesci Ci się wiecej produktów, co jest bardziej ekonomiczne. Pamiętaj, że jeśli kuchenka ma drabinkowe prowadnice i osłony katalityczne, nie zmieszczą Ci się do niej blachy takie, jak do tej z wytłaczanymi prowadnicami. Sama miałam ten problem i musiałam prosić męża, aby mi skrócił blachy ze starej kuchenki /mastercook/. Te szersze kuchenki mają o wiele wygodniejszą płytę do gotowania, mieszczą się na sąsiednich palnikach np dwie patelnie, co przy pięćdziesiątkach jest trudne. W ogóle to radzę Ci wejść na stronę trv euro agd /sklep internetowy/ i poszukać tam. Dają bardzo szczególowe informacje o poszczególnych typach kuchenek a i ceny są niższe. Ja kupiłam swoją kuchenkę u nich - umawiając się na osobisty odbiór z wybranego przeze mnie sklepu stacjonarnego- o 800 /!/ złotych taniej niż w innych sklepach.
      Pozdrawiam.
      • Gość: kch75 Re: Kuchnia Mastercook IP: *.cpe.marton.net.pl 14.12.07, 00:34
        Dziekuje za odpowiedz
        Ale nie bardzo rozumiem co jest z tymi blachami
        60 ma drabinkowe prowadnice i co mi sie nie zmiesci ???? Ona ma 2
        blachy w komplecie i nie zamierzam innych/starych przekladac.

A jak to jest z oszczednoscia pradu w klasie A i B bo to mnie tylko
        powstrzymuje przed kupnem 60 - piekarnik elektryczny ,
        • em_es Re: Kuchnia Mastercook 14.12.07, 09:48
          > A jak to jest z oszczednoscia pradu w klasie A i B bo to mnie tylko
          > powstrzymuje przed kupnem 60 - piekarnik elektryczny

z tego co ja się dowiedziałam pół roku temu kupując taką kuchenkę (też
          Mastercook gazowo-elektryczna, ale model KGE 7345 X PLUS), to klasa przy
          kuchenkach ma niewielkie znaczenie, w sensie, że różnice są niewielkie - raczej
          jest to chwyt marketingowy, tak mi wyszło wtedy z różnych wyliczeń, jak również
          kilku sprzedawców powiedziało mi to wprost ;)

natomiast jeśli masz miejsce w kuchni, to szczerze polecam kuchenkę 60 cm,
          naprawdę wygodniejsza w użyciu, zarówno jeśli idzie o piekarniki, jak i płytę
          • Gość: amadobo Re: Kuchnia Mastercook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 10:38
            Piekarnik, przynajmniej w mojej /kge 7385/ jest krótszy nieco - ma wypukłą tylną osłonę wentylatora. Nie wiem jak jest w Twoim typie.
            A mój mąż, fachowiec, sprawdzał faktyczne zużycie prądu w mojej sześćdziesiątce i pięćdziesiątce szwagierki - praktycznie różnicy nie ma
            • em_es Re: Kuchnia Mastercook 14.12.07, 14:45
              > Piekarnik, przynajmniej w mojej /kge 7385/ jest krótszy nieco - ma wypukłą
              tylną osłonę wentylatora. Nie wiem jak jest w Twoim typie.

chyba tak samo, te dwa typy akurat są b. podobne, o ile pamiętam Twój ma więcej
              funkcji i teleskopowe prowadnice, a nie drabinkowe jak mój - miałam zresztą
              dylemat który model wziąć ;)

ale prawdę mówiąc ta lekko wypukła osłona w niczym mi nie przeszkadza, blachy
              dołączone do piekarnika siłą rzeczy pasują, a inne jakich używam są mniejsze,
              więc nie wsuwam ich po prowadnicach, tylko stawiam na kratce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka