Gość: wk... klient Re: AGD firmy Amica IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.10, 14:24 Kupiłem płyte gazową Amica ze szkła hartowanego. Po tygodniu użytkowania płyta samoczynie potrzaskała sie w drobny mak. Ostatni raz kupiłem rzecz Amici. Gwarancja nie obejmuje elementów sklanych plastikowych Czyli w tym modelu kuchni gwarancja to bezuzyteczny kawałek papieru. Jestem bardzo zły i nikomu nikomu nie polece takiego kiczu za 700zł. Złom !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kluchucha Re: AGD firmy Amica 20.05.10, 14:38 Mam kuchenkę Amici, mówiąc szczerze złego słowa nie mogę na ten sprzęt powiedzieć, choć początkowo denerwowały mnie włączniki gazu. Jakoś nie chciały "zaskoczyć", ale po jakimś czasie się wyrobiły i śmigają bez problemu. Sprzęt tani i dobry, nie wiem skąd taka nagonka na Amicę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwatek Re: AGD firmy Amica IP: 167.202.201.* 15.12.10, 13:39 Hehe witam osobe zarabiajaca na zycie krypto reklamą oraz wiele innych siedzacych na tym forum. Mi plyta szklana rozyspala sie po roku. To nie jest nagonka, tylko firma jest niepowana a jakos ich prokuktow jest fatalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 111 Re: AGD firmy Amica IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.10, 14:25 Kupiłem płyte gazową Amica ze szkła hartowanego. Po tygodniu użytkowania płyta samoczynie potrzaskała sie w drobny mak. Ostatni raz kupiłem rzecz Amici. Gwarancja nie obejmuje elementów sklanych plastikowych Czyli w tym modelu kuchni gwarancja to bezuzyteczny kawałek papieru. Jestem bardzo zły i nikomu nikomu nie polece takiego kiczu za 700zł. Złom !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bestud Re: AGD firmy Amica 12.05.10, 09:04 możesz zdradzic jaki model tej płyty? bo zastanawiałam się nad kupnem płyty własnie z tej firmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 10:00 no tak, kupno w obecnych czasach nie jest problemem, dobrą firmę poznać po polityce srewisowej jaką prowadzi. W okapie Amica zepsuła się lampka, zamówiłem, otrzymałem. Niestety nie można włożyć lampki o średnicy 55,26 mm w otwór 49,30 mm. Pani przy telefonie Centrum Serwisowego zaproponowała mi, żebym odesłał lampkę i wyślą odpowiednią. W trakcie rozmowy okazało się, że wyślą identyczną, taką jaką mam, czyli nieodpowiednią do tego modelu. Tak mają w dokumentacji: nieprawidłowa lampka jest wg. dokumentacji prawidłowa i mogą zwrócić pieniądze. Ale to nie rozwiązuje problemu. Problem firmy Amica przeniesiony jest na klienta. Łącznie z czasem oczekiwania na przesyłkę, telefony, nerwy i takie tam. Ja rozumiem, że nie myli się ten kto nie pracuje, natomiast to nie ja się pomyliłem, to nie ja mam błąd w dokumentacji i w końcu to nie ja proponuję odesłanie i przysłanie nieprawidłowej części - bo tak jest w dokumentacji. Jeszcze jedno,dla użytkowników piekarników z włącznikami sensorycznymi, jak włączniki przestaną reagować na dotyk wystarczy zdjąć panel i przetrzeć szmatką (szybkę i elementy nadawczo odbiorcze)- a przyjazd serwisyu do takiej "dupereli" kosztuje 140 zł i poświęcony czas. Przecież to nie Amici czas i nie Amici pieniądze. Aha, mam jeszcze kuchenkę mikrofalową, ale już mi się nie bardzo chce o niej pisać, za dużo tego by było. Mam nadzieję, że nagrali sobie rozmowę telefoniczną ze mną. Będą mieli przykład rozmowy z wyprowadzonym z równowagi i spokoju klientem. Źle reaguję na głupie propozycje i podwójną logikę: inną dla klienta inną dla firmy. Rozgoryczony użytkownik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 12:48 W styczniu kupiłem do kuchni sprzęt amica zmywarkę płytę indukcyjną piekarnik i pochłaniacz, nie polecam sprzęt jest awaryjny a serwis do niczego.Czekam na naprawę płyty 14 dni nie mam na czym gotować a serwis twierdzi że na naprawę ma 30 dni. Proszę sobie wyobrazić 30 dni bez gotowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: AGD firmy Amica IP: *.zvid.net 23.07.10, 22:09 Witam, Używam od 11 lat trzech produktów Amici. 1. Płyta ceramiczna (o ile pamiętam: EBHK1800 Ethno). Płyta piękna wizualnie (ma nadruk jak na pierwotnych rysunkach naskalnych). Po latach użytkowania i wykipieniu i przypaleniu niejednej potrawy wzory są wciąż wyraźne, chociaż w centrach pól grzewczych uległy częściowemu zaczernieniu. Jest to jednak moja wina jako użytkownika. Płyta cały czas działa bez zarzutu i nigdy nie wymagała serwisowania. 2. Piekarnik serii 2.5 (kupiony razem z płytą) i sterujący płytą. Znacznie gorszy niż płyta, chociaż w czasach zakupu był (podobno) najlepszym - a na pewno najdroższym produktem Amici. Używany BARDZO często - niemal codziennie): po 3 latach, i średnio co 3 lata wymaga wymiany układu sterowania temperaturą. Czujniki po prostu przestają działać i możemy się spodziewać rewelacji pod tytułem: maksymalne ogrzewanie (grzałka górna + grzałka dolna + termoobieg) po godzinie czekania owocują zimnym piekarnikiem, ew. próba podsuszenia wiązki świeżej chilli przez 2 godziny w temp. 50stC spowoduje jej spalenie po 20 minutach - bo grzałki "odpaliły na max...". Można by rzec, że to przypadek, gdyby nie fakt, że w podobnym okresie czasu podobne usterki wystąpiły i u moich przyjaciół. No i jeszcze jedno. Po mniej więcej 5-ciu latach użytkowania, nauczyłem się używać pokręteł piekarnika "na czuja" bo wszystkie oznaczenia się wytarły, a serwis do dziś nie jest w stanie wymienić mi dokładnie tych samych pokręteł (oczywiście jestem gotów zapłacić). 3. Okap M6I Inox - ten sprawuje się absolutnie bez zarzutu. Polecam. Konkluzja: Szukając kuchni do zabudowy, bez wątpienia kupiłbym płytę Amici (cena!!!). Ale piekarnika szukałbym u innego producenta. Nie bałbym się (jak kiedyś) rozdzielania tych urządzeń i na pewno warto zainwestować w płytę z samodzielnym sterowaniem oraz w piekarnik umiejscowiony na WYGODNEJ wysokości - oczywiście także sterowany samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 19:35 usmiechnietapalmo- twój post to typowe nakręcanie tematu przez zainteresowaną firmę w ramach marketingu szeptanego-odpuść!! Odpowiedz Link Zgłoś
daer51_1 Re: AGD firmy Amica 23.09.10, 15:14 Porażka. Po 15 dniach pralka padła. (AWM712D) Teraz już trzeci tydzień czekam na naprawę. A serwis ma przecież 30 dni czasu! Odradzam szczerze i z wszystkich sił. Daleko od pralek tej firmy!!! Zresztą okazuje się, że pralki robią w PRC a nie w Polce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmena Re: AGD firmy Amica IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 24.09.10, 13:46 daer51_1 napisał: > Porażka. Po 15 dniach pralka padła. (AWM712D) Teraz już trzeci tydzień czekam n > a naprawę. Moja kolezanka czekala ponad miesiac. Amica i centrum serwisowe przerzucalo sie odpowiedzialnoscia czyja to wina. W koncu na inforlinii uslyszala, ze jak jej sie nie podoba to niech zlozy skarge. A po co skarga? Ano po to by mogli jej odpisac, ze nie jest to wina firmy Amica tylko centrum serwisowego. Odpowiedz Link Zgłoś
grabiczanin Re: AGD firmy Amica 29.09.10, 16:08 Kupiłem bardzo ładny piekanik EBS8862 firmy AMICA, w którym : - podczas pierwszego otwarcia po rozpakowaniu pękł plastikowy element podtrzymujący wewnętrzną szybę (nie objety gwarancją) - górna grzałka nie była na swoim miejscu (albo nie zamontowana albo wypadła) - uszczelka niechlujnie wisi - I UWAGA - po pierwszym uruchomieniu i rozgrzniu piekarnika do 250C miejscami obsypała się emalia z wewnętrznej komory - NIE OBJĘTE GWARANCJĄ - po telefonie do serwisu udało mi się zgłosić jedynie wiszącą uszczelkę. Przyjechał serwis, zobaczył, że faktycznie sam sobie tej emalii nie obiłem młotkiem i nie zeszlifowałem papierem ściernym, po naradach z serwisem AMIKI reklamację przyjęto i zabrali piekarnik. Dzisiaj mija 43 dzień od zgłoszenia usterki i piekarnika ani śladu, lezy w serwisie bo ... nie ma części! Sprzęt AMIKI kupiłem dwa razy - pierwszy i ostatni, absolutnie nie polecam, jakość wykonania a przede wszystkim serwis do niczego. Gwarancja obejmuje chyba tylko samą folijkę z kartą gwarancyjną a reszta, w tym sam piekarnik, praktycznie jest z niej wyłączona. Jak ktoś chce wiedzieć więcej proszę napisać : e2rd małpa kki kropka pl. Odpowiedz Link Zgłoś
grabiczanin Re: AGD firmy Amica 26.10.10, 10:56 Trochę to trwało (ponad 2 miesiące od zgłoszenia usterki), ale w piątek w końcu dotarł do mnie nowy, sprawdzony już przez techników piekarnik tego samego typu. Zobaczymy jak się będzie sprawować. Pierdołę typu plastik odpuściłbym, ale w poważniejszych sprawach można walczyć (nazwisko dyrektora serwisu jest w wiadomościach prasowych o darach dla powodzian, schemat adresów mailowych można znaleźć na stronach AMIKI - dopiero dołączenie tego adresu oraz adresu sekretariatu w kopii wiadomości wysłanej do pracownika serwisu firmowego przyspieszyło załatwienie sprawy). W razie pytań można pisać, adres w pierwszym poście. Pozdr, e2rd Darek K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: AGD firmy Amica IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.12, 02:51 Witam. Mam pytanie ,czy serwis uznał Panu reklamację na piekarnik.Mam podobny problem po 3 użyciu odprysła mi emalia ale serwis nie chce wymienić mi sprzętu.Uznali ,że to z przyczyn mechanicznych.Po prostu sama ją wydrapałam. Proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
hani.pl Re: AGD firmy Amica 26.10.10, 19:30 dla mnie raczej słabizna, wszystkie sprzęty amiki które mieliśmy to była porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcjan Re: AGD firmy Amica IP: 87.205.145.* 18.11.10, 20:14 Ja mam tez same dobre wrażenia z uzywania Amiki, mam peikarnik i lodówkę. Kupiłem dlatego, że poczytałem opinie, no i ze względu na cenę. Może nie jest to specjalnie szpanerski sprzet:), ale jak ktos chce miec po prostu solidne wyposażenie, to bardzo polecam. Mi sie sprawdza znakomicie - piekarnik grzeje a lodówka chłodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwia Re: AGD firmy Amica IP: 167.202.201.* 15.12.10, 13:57 Do Maruty i osoby wyżej, ile się zarabia na kryptoreklamie, bo zastanawiam się czy nie warto trochę dorobić. A tak serio Amica jest straszna, mi płyta grzewcza po prostu eksplodowała. Gwarancja niby jest, ale nie obejmuję szkła. HAHA, żenada. Mam nadizeje, że ta firma szybko upadnie. U mnie zanosi sie na pozew cyilny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reki Re: AGD firmy Amica IP: *.acn.waw.pl 07.02.11, 23:07 Przed wysłaniem pozwu może najpierw oddaj go komuś do przeczytania, bo sądząc po jakości wpisu, sędzia będzie miał problemy z jego zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowana Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 13:41 Jeśli chodzi o pralkę Amica, nowa działała dokładnie 8 miesięcy. Mimo 5 letniej gwarancji, serwis jest bardzo powolny - delikatnie mówiąc! Od 1,5 m-ca staram się o część (28 dni roboczych) - serwis początkowo chciał przykleićuszkodzoną część na butapren, więc pomijam ich profesjonalizm, bo nic z tego nie wyszło... Jeśli w ciągu 2 dni mi jej nie naprawią, mam prawo żądać nowej pralki i chętnie z niego skorzystam. Nie wiem, czy tylko ja mam takie "szczęście" do pralki, czy to norma jeśli chodzi o profesjonalizm tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna_es Re: AGD firmy Amica IP: *.231.37.216.koba.pl 02.03.11, 12:46 Jak jest dobra firma to wszystkie sprzęty ma dobre, nie specjalizuje się tylko w jednym asortymencie, weźmy na przykład LG, od małych drobnych aż po lodówki Side by Side i wszystko dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.03.11, 15:45 jestem posiadaczką tej oto pralki od pół roku i już piąty raz stoi w naprawie. Czas oczekiwania na usunięcie przez serwisantów usterki jest bardzo dlugi, w konsekwencji praktycznie owy produkt stoi większość czasu nienadający się do użytku. Uważam, że jest to produkt wysoce wadliwy i nie poleciłabym go nikomu. Najgorsze jest to, że osoby decyzyjne danej firmy umywają ręce i nie chcą przyjąć do wiadomości, że wyprodukowali taki bubel, na siłę uszczęśliwiając mnie wadliwym sprzętem i nie mam rzadnych szans na wymianę na nowy. Amica nie dba o klienta! Odpowiedz Link Zgłoś
sniezynka22 Re: AGD firmy Amica 14.03.11, 21:18 Z LG nigdy nie mam takich problemów, można się z nimi kontaktować i telefonicznie i mailowo, jak mam pytania albo wątpliwości to zawsze odpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.14, 08:39 Nie polecam i przestrzegam!!!! 3 lata po remoncie mieszkania; kupiłam wtedy kuchenkę, okap, zmywarkę, lodówkę. Dziś zepsuła się zmywarka, kuchenka i okap! Zmywarka wyląduje na śmietniku, bo nie opłaca się naprawiać. Kuchenka do naprawy, a okapu naprawiać nie będę, bo i tak słabo działał i chodził jak czołg. Serwis bardzo drogi, sprzęt badziewny. To zwykły, źle wykonany bubel! Ludzie - warto dołożyć parę groszy więcej i kupić coś porządnego. Nigdy AMICE, bo po upływie gwarancji sprzęt i tak się psuje, a naprawa kosztuje prawie tyle, co nowy sprzęt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenia Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.11, 11:15 Odradzam wszystkim sprzętu firmy amika,mam zmywarkę,czekam 6 tydzień na wymianę węża odpływowego,podobno nie ma w hurtowni!!.obsługa serwisowa do kitu ,gdybym wcześniej poczytała opinie klientów problemu bym nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWIEDZIONY Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 20:11 Kupiłem piekarnik do zabudowy i rozbiłem szybę i tu zaczyna się KŁOPOT z serwisem firmy AMICA czekam już DWA MIESIĄCE i końca nie widać kiedy zostanie rozwiązany problem wymiany tej szyby.Jak ONI wszystkich tak traktują to ja dziękuję.Nie opisuję wszystkich tel na info AMICA bo nie mam tyle czasu ale cała sytuacja skłania się do tego żeby kupić a w razie czego to się............. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 19:36 Na gwarancji (6 miesięcy od zakupu) awaria. Telefon do serwisu - odezwą się w ciągu 5 dni. Usuniecie wady gwarancyjnej nastąpi w ciągu 14 dni od zgłoszenia!!! Zgłosiłem - miła pani poinformowała mnie że w ciągu 5 dni się odezwą. Odezwali się na dzień przed upłynięciem terminu. Święta bez zmywarki dla osób przyzwyczajonych. Z objawów wynika że zadziałał nie wiadomo dlaczego system aqva-stop. Usterka może się zdarzyć. W poprzedniej zmywarce również wystąpiła usterka gwarancyjna. Miłą Pani zdziwiła się że taka zmywarka istnieje (to była nowość) - po kilku godzinach zadzwonił fachowiec - spytał się o co chodzi, umówiliśmy się i naprawił następnego dnia. Przez kilkanaście lat zdarzyło się raz że włączył się system aqva-stop - wystarczyło nacisnąć guzik i po krzyku. Z tego co czytałem w internecie - w amice to jakaś skomplikowana operacja. Czekam dalej - i się boję. Bo mam również pralkę amici na gwarancji. Jak się zepsuje - dwa tygodnie prania w ręku. Dramat. Będę urządzał mieszkanie. Więcej tego błędu nie popełnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 20:10 Sorki, ale Cie nie pociesze, jesli chodzi o pralke. Ja czekam za fachowcem juz od 09 grudnia. Dzwonilam 5 razy i ciagle obiecanki-cacanki. Pralke mam od konca sierpnia...bez komentarza. Moja cierpliwosc sie wyczerpala. Dzis zglosilam sprawe do rzecznika spraw konsumenta. Powiedziano mu, ze odzdzwonia do mnie, bo maja dla mnie zamowiony silnik do pralki. ????????????????? Jasnowidze!!!!! Jeszcze do mnie nie dojechali, pralki nie widzieli, a juz wiedza co jest do wymiany. Kurcze!!!! Nie doceniamy ich. No chyba, ze dorabiaja na lewo i komus wstawia moj wymontowany niby felerny silnik. Wg mnie jest zwarcie, bo cos "swieci" przy obrocie bębna. Oczywiscie pralka caly czas piore, bo przez m-c pewnie zaleglyby sie u nas wszy. beben chodzi, pralka pierze....i to ma byc awaria silnika?????? do tego te slogany na stronie amica wronki: Klient w centrum uwagi Centrum serwisowe to korzyści dla Klienta: jeden ogólnopolski numer zgłoszeniowy, szybka i profesjonalna pomoc przeszkolonego konsultanta, telefoniczne porady w zakresie eksploatacji wyrobu, informowanie o czasie wykonania naprawy serwisowej, terminowa i fachowa realizacja zleceń, naprawy pogwarancyjne oraz połączenia z telefonów komórkowych. Pozdrawiam. życze wytrwałości i cierpliwości w kontaktach ze specami Amica Wronki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik AGD firmy Amica IP: *.24.net.pl 15.06.11, 23:24 Chcecie mieć problemy to kupcie sobie pralkę AMICA. kupiona pralka w styczni stoi w kacie uszkodzona. Pękł bęben. Serwis wciska, że nie odczepiłem blokad transportowych mimo , że to zrobiłem. Koszt naprawy 50% wartości bo jeszcze jest zepsuty sterownik. tylko pozostała sprawa w sądzie. Długa sprawa. Urząd konsumenta wyczerpał swoje możliwości. Nie polecam. MOCNO NIE POLECAM PRALEK AMICA. Mam kuchenkę. po roku użytkowania wentylator obciera, kurki gazu ciężko chodzą. Zegar brzęczy. A kupiłem wysoki model. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: AGD firmy Amica IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.05.12, 12:02 Ja też nie polecam pralki AMICA. od miesiąca stoi i czeka na serwis gwarancyjny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynio61 Re: AGD firmy Amica IP: *.cable.smsnet.pl 08.07.12, 19:07 Jako sprzęt amici to byłem bardzo zadowolony z użytkowania, kupiłem lodówko-zamrażalkę amica acz3802zp aż do pierwszej awarii,oczywiście wezwałem serwis autoryzowany amici.Podczas zgłoszenia została mi zadana seria pytań na które udzieliłem konkretnych odpowiedzi poniważ jestem osobą techniczną i sam jestem serwisantem. Pan serwisant po wejściu do domu zamiast usunąć awarię lodówki udzielił tylko porady ,kup pan sobie nową lodówkę,koszt porady 60pln.koszt przyjazdu 30pln. a na pocieszenie dodał masz pan szczęści że nie maż pan BOSCHA tam to dopiero serwis kosztuje,może i kosztuje bo serwis musi kosztować a jestem przekonany że na pewno BOSCH sprzedał by mi fachową usługę a nie poradę za 60pln.Ja nie mam sprzętu firmy BOSCH postawiłem na POLSKI produkt ale coraz bardziej przekonują mnie że to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynio61 Re: AGD firmy Amica IP: *.cable.smsnet.pl 08.07.12, 19:09 Jako sprzęt amici to byłem bardzo zadowolony z użytkowania, kupiłem lodówko-zamrażalkę amica acz3802zp aż do pierwszej awarii,oczywiście wezwałem serwis autoryzowany amici.Podczas zgłoszenia została mi zadana seria pytań na które udzieliłem konkretnych odpowiedzi poniważ jestem osobą techniczną i sam jestem serwisantem. Pan serwisant po wejściu do domu zamiast usunąć awarię lodówki udzielił tylko porady ,kup pan sobie nową lodówkę,koszt porady 60pln.koszt przyjazdu 30pln. a na pocieszenie dodał masz pan szczęści że nie masz pan BOSCHA tam to dopiero serwis kosztuje,może i kosztuje bo serwis musi kosztować a jestem przekonany że na pewno BOSCH sprzedał by mi fachową usługę a nie poradę za 60pln.Ja nie mam sprzętu firmy BOSCH postawiłem na POLSKI produkt ale coraz bardziej przekonują mnie że to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: AGD firmy Amica IP: 78.133.199.* 16.06.11, 11:29 Niepolecam Amica NAJGORSZY SPRZET JAKI MAM W DOMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient amici Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 16:19 W życiu nie kupię nic amici płyta gazowa prometeusz po 3,5 roku padły sensory koszt wymiany z przyjazdem ok 1000pln, od 3 lat pracuaj zwykłe palniki gazowe za 450 pln, a nie płyta gazowa za 3000, bo naprawa nieopłacalna w tym roku po niecałych 6 latach (6 lat we wrześniu) padł panel sesnoryczny w piekarniku do zabudowy koszt naprawy serwisu 140 za przyjazd 680 z\a sensory -a nowe piekarniki innych firm można kupić już za 600, aczas oczekiwania na serwis to już inna bajka, człowiek jedzie na walerinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchcik Re: AGD firmy Amica IP: *.nplay.net.pl 07.11.11, 09:30 Ja również nie kupię nic z AMICA.# lata temu kupiłem Kuchnia gazowa Amica 51GG5.32ZM W SZAJS!!!Na początku były 2 usterki:źle pracował minutnik (2 razy szybciej ) oraz duży palnik zapalał wybuchowo.Serwisant wymienił minutnik,a palnik był "niedorobiony",tj.był źle wyprofilowany rowek doprowadzający iskrę do palnika. Po skończeniu się gwarancji-zepsuł się piekarnik:spaliły się przewody miedziane urządzenia zabezpieczającego.Monter połaczył przewody,po pewnym czasie znowu ta sama usterka.Znowu wymieniono przewody miedziane i znowu usterka.Tym razem prawdopodobnie naprawa będzie kosztowała prawie pół ceny kuchenki. Nie polecam sprzętu Amica.Chyba dobrze że firma produkująca buble-pada. Dodam,że za czasów PRLu produkowano lepszy sprzęt AGD niż teraz produkuje Amica.Nawet tandeciarze z Chin produkują lepiej. A może to mi się trafił taki bubelek?(dodam,że drogi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo Re: AGD firmy Amica IP: *.tktelekom.pl 29.11.11, 15:26 Czy ktoś wie po ilu naprawach mogę wymienić pralke na nową? jest na gwarancji 2 razy się już zepsuła teraz trzeci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.13, 14:09 Przepis, który mówił że po trzeciej usterce na gwarancji producent musi wymienić sprzęt na nowy już od kilku lat nie obowiązuje. Mnie też jest przykro . Odpowiedz Link Zgłoś
patrykur Re: AGD firmy Amica 29.07.11, 00:17 witaj, ja kupilem wlasnie Amice APE 1000S niedroga, w cholere funkcji bardzo fajny wyswietlacz i na tym zalety sie koncza , dzialaja tylko dwa programy , juz cos z silnikiem jest nie tak bo zrywa, bledy jakies wyskakuja... masakra jutro dzwonie po serwis. zato moge Ci polecic Ariston , niepamietam modelu rodzice sobie kupili tylko to byla z tych drozszych chyba cos kolo 2 tys , ale pierze codziennie cichutko i zadnych problemow. a z piekarnikow i plyt to polecam Gorenje jestem bardzo zadowolony a byl bardzo tani zestaw z piekarnikiem i nie widze roznicy z Mastercookiem rodzicow ktory byl 3x drozszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serwis Re: AGD firmy Amica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 08:00 > Witam > Amica nie dba o swoich klientów a mianowicie zajmuje sie serwisami w sklepie.Klientka kupila u nas kuchnie 17.06.10 w której notorycznie topią sie palniki , kuchnia byla 4 razy w naprawie z ta sama usterka i amica dalej nie widzi problemu tylko naprawia sprzet ,z tego powodu nie bedziemy polecac w naszym sklepie kuchni firmy Amica i na pewno nie będziemy zamawiać w hurtowniach.Może ktoś się zastanowi jak produkuje BUBLE to niech wezmie za to odpowiedzialność . Panie na infolini sa tylko do przyjecia prostych zgłoszen ale gdy jest poważny problem to już nie potrafia tego rozwiązać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona Re: AGD firmy Amica IP: *.play-internet.pl 01.09.11, 14:35 "Sprzętu Amica nie polecam" usłyszałam od ...serwisanta tej firmy, gdy przyjechał do naprawy gwarancyjnej zmywarki ;P Nic dodawać chyba nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: never again Re: AGD firmy Amica - porażka IP: 141.189.205.* 02.09.11, 13:43 Mam piekarnik. W trakcie pracy piekarnika nie można się do niego zbliżać na 2 metry żeby nie ulec spopieleniu. Płyta - włącznik padł praktycznie kilka dni po założeniu. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: AGD firmy Amica IP: *.59.128.152.cobra.net.pl 30.09.11, 10:46 Ja absolutnie NIE POLECAM produktów firmy AMICA. 4miesiące temu zakupiłam pralke tej firmy. jakieś 10dni temu pralka się zepsuła.Od razu zgłosiłam reklamacje.Miał zadzwonić do mnie ktoś z naprawy w ciągu od2 do 5 dn.roboczych-do tej pory nikt nie zadzwonił :/ .A kiedy ja próbowałam o sobie przypomnieś (dwukrotnie) to jakaś baaardzo niemiła pani nakrzyczała na mnie-bo nie racze poczekać :/ -a na koniec dodała że jeśli ja się chce umówić na naprawe to sama mam sobie zadzwonić-a ona będzie tak "miła"i poda mi nr.do Ich mechanika. Podsumowując nie kupuj produktów tej firmy.Ja mam 2 małych dzieci i nie robiłam prania od 1,5 tygodnia-wyobraź to sobie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: AGD firmy Amica IP: *.itsa.net.pl 04.10.11, 14:05 żałuję, że wcześniej tu nie byłam.............ale faktycznie mają buble...... ja na ponad rok użytkowania prawie 4 miesiące nie korzystałam z kuchni powodu napraw. Będę pisała do rzeczników konsumentów, no i oczywiście sąd. Na draństwo trzeba reagować, bo inaczej zawsze będą robić co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: AGD firmy Amica IP: *.59.128.152.cobra.net.pl 30.09.11, 10:48 Ja absolutnie NIE POLECAM produktów firmy AMICA. 4miesiące temu zakupiłam pralke tej firmy. jakieś 10dni temu pralka się zepsuła.Od razu zgłosiłam reklamacje.Miał zadzwonić do mnie ktoś z naprawy w ciągu od2 do 5 dn.roboczych-do tej pory nikt nie zadzwonił :/ .A kiedy ja próbowałam o sobie przypomnieś (dwukrotnie) to jakaś baaardzo niemiła pani nakrzyczała na mnie-bo nie racze poczekać :/ -a na koniec dodała że jeśli ja się chce umówić na naprawe to sama mam sobie zadzwonić-a ona będzie tak "miła"i poda mi nr.do Ich mechanika. Podsumowując nie kupuj produktów tej firmy.Ja mam 2 małych dzieci i nie robiłam prania od 1,5 tygodnia-wyobraź to sobie :/ Katarzyna. 500 688 163 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: AGD firmy Amica IP: *.adminz.be 03.10.11, 13:35 Ja powiem tylko tyle, że jak złamał mi się zawias drzwiowy lodówko - zamrażarki, to okazało się, że jest on niedostępny w całej Polsce, w hurtowni AMICI też, a AMICĘ ta sprawa nie interesuje. Wnioski wyciągnijcie sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blankam Re: AGD firmy Amica IP: *.ostrowmaz.mm.pl 09.10.11, 13:17 Nic dodac, nic ująć, wystarczy też poczytać: modernlokum.blogspot.com/2011/10/kuchenne-agd-amica-i-serwis.html Odpowiedz Link Zgłoś
absolutfit Re: AGD firmy Amica 20.10.11, 15:43 Według mnie Amica jest fajną firmą produkującą porządny sprzęt. Moja siostra ostatnio skorzystała z promocji sklepu Medialux i kupiła kuchnie gazową Amica nie dośc, że w niezłej cenie to jeszcze z możliwością zdobycia garnka z emalii Olkusz. Teraz jest chyba jeszcze większa obniżka tam na ta kuchnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwujek Re: AGD firmy Amica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 11:39 Witajcie. Zajmuje się branżą AGD RTV od prawie 10 lat. Nie będzie to jakakolwiek reklama, bo handluję każda marka jaka jest na rynku. Amica ma świetny sprzęt grzewczy (płyta + piekarnik - bardzo dobry stosunek jakości do ceny), natomiast jeśli chodzi o zmywarkę, chłodziarkę.. są lepsze urządzenia na rynku. Natomiast okapy, w gruncie rzeczy wszystkie idą z jednej fabryki.. Jeśli ktoś ma kłopot, chętnie służę pomocą. Piszcie na lukaszk@lu.onet.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: AGD firmy Amica IP: *.231.49.190.koba.pl 16.11.11, 08:08 A według mnie nie za bardzo, wolę bardziej renomowane marki stosujące innowacyjne rozwiązania jak LG na przykład, które co raz zaskakuje nową technologią i solidnym sprzętem. Odpowiedz Link Zgłoś