Gość: olareczka Re: AGD firmy Amica IP: 198.7.62.* 24.06.14, 10:42 Ja długo zastanawiałam się czy zakupić sprzęt tej firmy. Z jednej strony chciałam poniewaz widziałam,ze Amica ma bardzo ładną białą płytę gazową w ofercie, z drugiej obawiałam się negatywnych opinii, których jest w sieci dość sporo jak pewnie sami widzicie... Tak czy inaczej zaryzykowałam. I nie żałuję ponieważ kuchnia jest świetna. Mam ten model: www.skapiec.pl/site/cat/328/comp/6707692 Z raczej dość niższej grupy cenowej ale jest praktyczny. dobrze grzeje i jest bardzo łatwy do sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phiiiiii Re: AGD firmy Amica IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.14, 20:41 Każda kuchenka dobrze grzeje i potrawy są pyszne haha a ta płyta bardzo łatwo ulega zarysowaniom i zobaczysz po jakimś czasie jak paskudnie będzie wyglądać . Mimo wszystko zadowolenia życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: AGD firmy Amica IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.14, 23:38 A w jakim piekarniku nagrzewa się szyba? Ja nie znam piekarnika w którym nagrzewa się szyba. W innych piekarnikach przynajmniej szyby nie wypadają. A w Amice zdarza się to bardzo często więc przy małych dzieciach jest spore zagrożenie. Mimo wszystko powodzenia życzę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.15, 16:50 Zdecydowanie odradzam kupno sprzętu Amica, posiadam kuchnie indukcyjna i zaraz po zakupie wymiana panela sterującego . Takie awarie były już 3 . Dobrze że mam 5-cio letnią gwarancję.Cały czas się rozprogramowuje podczas gotowania.Teraz zgłosiłam przepalenie piekarnika( ewidentna dziura )i pęknięcie uszczelki to mi powiedziano, że źle użytkowałam piekarnik, tylko nie wiem może za dużo piekłam a najlepiej jest nie korzystać w ogóle z piekarnika. Jeśli chodzi o obsługę infolinii to osoby bardzo nieuprzejme. Z całą świadomością odradzam zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.15, 15:48 Pani Jolanto zgadzam sie w 100% z zarzutami. Amica to bubel obojetnie co kupilam. Nigdy wiecej juz nie bylam i nie jestem i nie bede zainteresowana ich "dobrami" gdyby nawet byly w wyjatkowej promocji, niemalze za darmo a panie na infolinii to istne cwaniaczki produkujace sie wuczonym na pamiec tekstem, inaczej mogłyby pomylić sie i przyznac nam klientom rację a to groziłoby im utratą pracy. Pozdrawiam. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.15, 21:58 Pani Barbaro cieszę się że nie jestem odosobniona w moich opiniach o sprzęcie Amica. pozdrawiam Jolanta Odpowiedz Link Zgłoś
helunia123 Re: AGD firmy Amica 24.08.16, 18:41 Tak, infolinia jest jeszcze w stanie postraszyć rzekomymi kosztami nieuzasadnionej reklamacji. Radzę omijać amice szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
starzyzna Re: AGD firmy Amica 11.04.16, 13:31 Odradzam kupno sprzętu Amica , słabe wykończenie , plastikowe elementy wypaczające się pod wpływem temperatury , badziewie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa zet Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.16, 10:41 Witam wszystkich na forum,mam również problem z płyta inox w kuchence wolnostojącej,zrobiły sie przebarwienia ciemne ,a przy dużym palniku płyta się przepaliła (nie PRZYPALIŁA _PRZEPALIŁA)co pozostawiło dwie ciemne plamy,niczym nie można doczyścić.Wiele osób mówi że reklamacji nie uwzględniają sama już nie wiem co robić.Kuchenke kupiłam pół roku temu,kosztowała 1600 zł, .Już więcej nigdy amici Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: AGD firmy Amica IP: *.mynet.com.pl 04.02.15, 19:41 Totalny złom, obliczony tylko żeby wytrzymać gwarancje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.15, 07:18 Popieram,jeśli kupować to tylko nie amica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziny Re: AGD firmy Amica IP: *.serv-net.pl 14.05.15, 20:05 mamy niestety cały sprzęt Amica, po 2,5 roku siadł piekarnik - błąd karty sd, mamy niestety tez płytę indukcyjną - już są problemy bo nie grzeje czasami , mikrofalę i okap (zawiesza się elektronika) , przestrzegam wszystkich przed zakupem sprzętu tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napi Re: AGD firmy Amica IP: 193.8.57.* 18.08.15, 14:50 Dokładnie to samo. 1. Piekarnik EBI 71123 steam. Po pół roku siadł wyświetlacz, po kolejnych 3 latach : komunikat "error SD card". Naprawa 866 zł. Mija tydzień wyświetlacz znowu szaleje. 2. Płyta indukcyjna PI6512TF - po niecałych 4 latach : komunikat ER 22 - i po obiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murrlokka Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.15, 17:39 my mamy z kolei już drugi piekarnik i teraz pierwszą płytę Amici i nie było problemów, wiadomo zawsze może się zdarzyć że trafimy na jakiś egzemplarz np. uszkodzony przez sklep w transporcie, raz tak wymienialiśmy z winy sklepu ale sam sprzęt bardzo OK, szczególnie piekarnik z pyrolizą super sprawa, natomiast płyta była zmieniana, teraz mamy model IN9610GCB - z tej nowej serii, dla nas istotne że ma 5 palników bo na 6 osób w domu to jednak sporo się gotuje, dodatkowo zabezpieczenia przed dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.15, 18:31 Z dala od Amica - własne doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamix Re: AGD firmy Amica IP: *.t-novum.pl 15.10.15, 16:23 Nigdy więcej nie kupuje żadnych sprzętów firmy Amica. Posiadam płytę gaz na szkle PTCG4.1ZPTCA i jestem bardzo zbulwersowany postępowaniem serwisu centralnego w Wronkach. Siadły mi zderzaki pod rusztem ( małe gumki odbojniki ). Zamówiłem nowe koszt 1 szt. 4,90zł x 16 sztuk + przesyłka = 96,90zł. Niestety 😔 ale nawet po podaniu wszystkich danych przyszły jakieś inne , które nie pasują. Zgłosiłem reklamacje musiałem odesłać na własny koszt. Długo to trwało wiec pofatygowałem się osobiście do firmy Amica i tam po wielkich bólach udało mi się pokazać że to nie jest to co ma być (po prostu zderzak wlatuje w otwór montażu i po obróceniu rusztu wylatuje). Przymnie stwierdzili że ktoś pomylił się na wysyłce u producenta ,i zostały wycofane. Po 2,5 tygodnia dostałem kasę na konto wiec ponownie złożyłem zamówienie i znów mam ochotę komuś podziękować za to że dostałem te same zderzaki tylko z innego numeru (kodu producenta). Znowu reklamacja znowu koszty brak kuchenki od 4 tygodni . Gorąco nie polecam !!! Mało tego Amica została sprzedana i kupujemy import z logiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.15, 18:54 W zupełności się zgadzam Amica to wielka porażka. Nigdy więcej sprzętu tego producenta. Ja miałam przygodę z kuchnią ceramiczną.Odradzam w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mabomag Re: AGD firmy Amica IP: *.swidnica.mm.pl 12.11.15, 18:00 Amica - największe g....no jakie zdarzyło mi się kupić. Kuchenka z piekarnikiem i grillem - w pierwszych dniach padł silnik grilla, zaraz potem żarówka w piekarniku i zapalanie elektryczne jednego z palników na górnej płycie. Zmywarka ZWA 2814 - kupa szmalu i zaraz po skończeniu gwarancji wyciek przez uszczelnienie wałka pompy myjącej. Gdyby była skonstruowana zgodnie z elementarną wiedzą i sztuką inzynierską, kupiłbym i wymienił uszczelnienie (może 5-10 zł). Niestety nie można - trzeba wymienić cała pompę. Ale samej nie kupisz. Zakichana Amica sprzedaje ją tylko z silnikiem za ok. 350 zł. W życiu nie kupię niczego od tej dziadowskiej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.15, 07:35 Zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: AGD firmy Amica IP: 185.74.84.* 12.04.16, 18:45 Zgadzam się posiadam kuchenkę za 1500 zł nawet ładną , ale od samego początku piekarnik był do d...y, 3,5 lata. Teraz piekarnik padł totalnie naprawa chyba nieopłacalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.16, 20:02 Sprzęt Amica to totalna porażka. Mój piekarnik w kuchence po 4 latach totalnie przepalony ( blacha) i po mimo 5 letniej gwarancji nie podlega naprawie- takie elementy jak blaszane albo uszczelka nie podlegają gwarancji. Nigdy więcej Amica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: AGD firmy Amica IP: *.kwidzyn.mm.pl 23.11.15, 15:28 Ja juz nigdy nic nie kupię z firmy Amica. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wrenata1 Re: AGD firmy Amica 02.02.16, 17:34 Od grudnia mordujemy się z nowo zakupioną zmywarką,którą kupiliśmy po to żeby z niej korzystać. Przy pierwszym myciu okazało się,że jest niesprawna. Infolinia Amiki to porażka. Był w końcu serwisant sprawdził ją porobił zdjęcia i zniknął, nie zostawiając żadnego dokumentu ,że był. A w serwisie infolinii głupa rżną ,że nic im nie wiadomo. Do kogo to się zgłosić, żeby ruszyć sprawę z miejsca. Nigdy więcej sprzętu AGD z tej firmy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: AGD firmy Amica 03.02.16, 08:37 Powiatowy Rzecznik Praw Konsumenta ich postawi do pionu. Odpowiedz Link Zgłoś
mal-tomek Re: AGD firmy Amica 31.03.16, 13:15 Mój piekarnik IN 622B padł po 4 tygodniach uźywania. W tym czasie był użyty 4 razy. Serwis 2 tygodnie po zgloszeniu wymienił panel wyświetlacza i ponieważ wymiana nic nie dała, wymyślił, że mam na pewno niesprawną instalacje. Wezwałem elektryka, okazało się, że instalacja jest sprawna. Znowu zgłosiłem na infolinię, po tygodniu po mojej interwencji baba z serwisu ( w Słupsku) zadzwoniła o 21.30 i głosem Babci klozetowej z filmu Miś Bareji obwiescila że jutro mam być w domu, bo między 8 a 11 przyjdzie ktoś zabrać piekarnik do serwisu. I tak kolejny tydzień jestem bez piekarnika.W sumie to już 4 . Co jakiś czas dzwonie na infolinię i robię małą awanturę, ale oni mają to zdecydowanie w d. TO BYŁ MÓJ OSTATNI ZAKUP SPRZĘTU AMICA. Nigdy więcej. Czytając to forum zastanawiam się co dalej, bo mam jeszcze płytę indukcyjna od nich(która już ze sklepu przyszła pęknięcia). Na szczęście chociaż okap kupiłem innej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mal-tomek Re: AGD firmy Amica 03.02.18, 15:29 W połowie czerwca 2017 płyta indukcyjna popsuła się- padła elektronika . Serwis po dwóch tygodniach od zgłoszenia wymienił całą elektronikę. Powtarzam więc ponownie- z daleka od tej firmy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: AGD firmy Amica, kuchenka gazowa 5010GE3 IP: *.internetia.net.pl 01.12.15, 09:34 Od pięciu miesięcy jestem posiadaczem kuchenki gazowej z serii 5010GE3. jeśli chodzi o funkcjonowanie to nie mam zarzutów wszystko działa. Pojawił się jednak problem - tak jakoś kilka tygodni po zakupie z pokręteł gazowych zaczęła schodzić farba i na dzień dzisiejszy zlazła już z niektórych w 1/4 a z innych więcej. Te od piekarnika są nietknięte. Nie ma to wpływu na działanie ale wygląda obleśnie. W sklepie skierowano mnie do infolinii Amici, gdzie dowiedziałem się że te podzespoły nie podlegają reklamacji, ale mogą mi sprzedać nowe. Podziękowałem miłej pani za podsunięcie dobrego pomysłu, takie zakupy czterech pokręteł raz na trzy miesiące przez powiedzmy 10 lat to superpomysł, bo na te kupowane również nie ma gwarancji. Poprosiła jeszcze i tu uwaga - o moje nazwisko, bo jak twierdzi musi wpisać udzielenie porady serwisowej konkretnej osobie - szczyt buractwa. Jeśli chodzi o użytkowanie to naprawdę póki co jestem zadowolony, ale jeśli chodzi o takie postępowanie dużej firmy która wypuściła bubel wobec klienta to chyba jakieś kuriozum. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: AGD firmy Amica, kuchenka gazowa 5010GE3 31.03.16, 19:29 A dlaczego nie powołałeś się na niezgodność towaru z umową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.16, 22:08 Odradzam, tylko nie Amica . Mam kuchenke indukcyjną i po 2 tygodniach już wysiadło pole indukcyjne i tak przez okres 5 lat, ponieważ wykupiłam dodatkową gwarancje i to mnie uratowało od ponoszenia kosztów napraw . W ciągu tych pięciu lat było ich 6. W chwili obecnej mam zepsute jedno pole ale nie naprawiam ponieważ planuję nowy zakup jak mi całkiem siądzie. Po prostu tragedia!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myrtille Re: AGD firmy Amica IP: *.centertel.pl 08.09.16, 10:32 Ja tez odradzam Amicę! Zakupilam piekarnik do zabudowy i po pierwszym uzyciu (wygrzaniu zgodnie z instrukcja) w dwoch miejscach odleciala emalia! wyglada to tak jakby ktos ja zeskrobal, a dodam ze kuchenka nie byla wtedy jeszcze nawet umyta! Serwis to kolejna kpina, wade te ocenili jako....uszkodzenie mechaniczne. nie dam za wygrana, sprawe juz zglosilam do UOKIK-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.16, 10:04 Chętnie dowiedziałabym się jak wygląda sprawa z Amicą. Ja kupiłam piekarnik do zabudowy w maju, ale używać zaczęłam dopiero w czerwcu, gdyż długo czekaliśmy na meble do kuchnii. Piekarnik jest tragiczny w czyszczeniu, aż mi się go nie chcę używać. Użyty kilka razy i po każdym użyciu trzeba go szorować z kiepskimi rezultatami, na dodatek dymi. Dziś postanowiłam odkręcić osłonę wiatraka i szok praktycznie zardzewiały. Zastanawiam się co z tym zrobić. Piekarnik kosztował 1700zł i jest totalnym bublem. Chętnie wymienię się doświadczeniami. Mój email majka2213@wp.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malita Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.16, 13:02 Nie radze kupowac amici, raczej sprawdzone zagraniczne marki. Amica sie psuje w okresie gwarancyjnym a na naprawe trzeba dluuuuugo czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.16, 16:55 Popieram , tylko nie amica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojaniu Re: AGD firmy Amica IP: *.serv-net.pl 23.11.16, 18:06 Zmywarkę mam hotpoint ariston resztę niestety amica (płyta indukcyjna, piekarnik, okap, mikrofala), wszystko zakupiłem w czerwcu-lipcu 2012 r., piekarnik nawalił już ze trzy razy (błąd karty sd - jak wyczytałem jest to świadome działanie producenta bo naprawa kosztuje ok. 900 zł a roboty jest na 5 minut - wystarczy wgrać nowe oprogramowanie), płyta nie dogrzewa, na co najmniej jednym palniku , okap często się zawiesza, jedynie z mikrofalą nie było problemu ale trudno tam coś zepsuć. Zmywarka z kolei chodzi jak złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.16, 18:11 Nigdy amica - odradzam wszystkim . Sprzęt ferelny , obsługa klienta fatalna. Odpowiedz Link Zgłoś
stas1311 Re: AGD firmy Amica 08.12.16, 16:01 zdala od amici kupilem kuchnie gazowa miesiadz temu serwis byl u mnie juz dwa razy nigdy wiecej amici 1800 zl wyrzucone po wlaczeniu piecyka fraty nagrzewaja sie tak mocno ze o malo meble kuchenne mi sie nie zapalily a pan ze serwisu powiedzial ze musze sobie kuoic meble z atestem to sie nie zapala korki od zapalania gazu przestaly sie przekrecac bo sie pozapiekaly od temperatury jak jest wlaczony piecyk a wszystko to sie wydarzylo w jeden miesiadz po zakupie kuchni AMICA JEDEN WIELKI BUBEL NIGDY WIECEJ AMICIIIIII LEPIEJ JAK BY PRODUKOWALI NOCNIKI I PODEJRZEWAM RZE TERZ BY TRZABYLO GO ODDAC DO SERWISU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: AGD firmy Amica IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.17, 23:16 Nie polecam Amica, kupiłam pralkę 2miesiące temu, która jest wadliwa od początku, zgłosiłam problem w serwisie amica i od dwóch miesięcy czekam na serwisanta, ponoc to ich standard. Interweniowałam kilkanaście razy i nic, słyszę serwisant zadzwoni -i tak od 2-mcy. To oszuści, nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka313 Re: AGD firmy Amica 17.05.17, 09:15 Witajcie, zakupiłam pół roku temu kuchenkę Amica ze szklaną płytą pod palnikami gazowymi. Po pół roku płyta sama z siebie podczas gotowania strzeliła i rozpadła się w drobny mak. Jak się okazało, gwarancja nie obejmuje części szklanych, a dodam mam również całe szklane drzwiczki od piekarnika. Czy ktoś czyta gwarancję prze zakupem, czy tylko ja jestem taka głupia? Zwróciłam się do firmy Amica o wymianę z powodu wadliwego towaru, oczywiście usłyszałam, że ja tę płytę stłukłam. Kopanie się z koniem. Zamówiłam serwis do wymiany odpłatnej i przyjechał monter do kuchenki gazowej bez czujnika gazu, sprawdził szczelność palników "płynem Ludwik", nie miał ze sobą nic do posprzątania po sobie, a przecież wiedział, że szczątki szyby są do usunięcia. To się nazywa profesjonalizm XXI wieku firmy Amica. Jak jeszcze raz płyta pęknie, a czytałam gdzieś na forach, że to się niestety często zdarza, to już im nie daruję, bo wymiana kosztowała 337,-zł. Jak bym wiedziała, że serwis jest "tak profesjonalny", to bym sama sobie tę płytę wymieniła. AMICA - KISZKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka45 Re: AGD firmy Amica IP: *.109.160.247.dolnet.pl 17.05.17, 13:59 Dlatego wszystkim odradzam sprzęt firmy Amica Odpowiedz Link Zgłoś
skyfall001 Re: AGD firmy Amica 15.09.17, 08:49 Odnośnie firmy Amica spotkałem się z bardzo różnorodnymi opiniami, przeważnie były one negatywne. Ponoć sprzety tej marki szybko się psują. Odpowiedz Link Zgłoś
antek.nawrot Re: AGD firmy Amica 03.06.19, 14:48 Kupilem plyte indukcyjna, od samego poczatku pola przyciskow dzialaly jak im sie chcialo. Wystarczyla kropla potu i programator potrafil sie przelaczyc, ale wystarczyl tez lekko wilgotny palec i programator za chiny nie reagowal. CZasami podczas gotowania kropla wody potrafila to wszystko w cholere wylaczyc. Wyjechalem na zime do roboty po powrocie plyta nie reaguje na naciskanie sensorow. I teraz zaczyna sie bajka z serwisem, nie mam polskiego numeru telefonu, nie chcieli przyjac zgloszenia, muslalem podac sasiada. Do sprawdzenia trzeba samemu te plyte wymontowac, jesk przyklejona na silikon. Moze peknac, do tego jak uda mi sie ten silikon odciac i troche sie tam naleje to serwisant stwierdzi ze awaria z powodu zalania. Powaznie sie zastanawiam czy serwisowac czy kupic nowa jakiejs dobrej firmy, bo Amica widac jeszcze w glebokim PRLu z serwisem a z produktem to nie umywa sie do jakosci Chinskiej. Nie wiem tylko co mnie podkusilo, chcialem wspierac Polskiego producenta to mam za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
0okm9ijn8uhb Re: AGD firmy Amica 08.12.19, 20:41 nie polecam. zakupilam zmywarke niestety byla fabrycznie zepsuta. juz drugi miesiac czekam na wymiane. serwis beznadziejny. terminow nie trzymaja sie zadnych. a i sprzet daje duzo do myslenia skoro jest fabrycznie wadliwy Odpowiedz Link Zgłoś
zaqxsw8 Re: AGD firmy Amica 30.01.20, 19:51 Odradzam zdecydowanie, przynajmniej jeśli chodzi o kuchnię indukcyjną wolnostojącą 614IES3.374TSDPHBQ(XXL). Kupiłem i niedługo potem sprzedałem, woda gotuje się pulsacyjnie podczas gdy w innej płycie indukcyjnej np. Samsung NZ64H57479K regulacja temperatury odbywa się w sposób płynny. Zdecydowanie odradzam, bardzo niewygodna w użytkowaniu, bardzo utrudnione wolne gotowanie. Poza tym płyta grzewcza przy wycieraniu wilgotną ściereczką wyglądała jakby była rozwarstwiona, a numeracja na gałkach poprzestawIana, najpierw 3 potem 2, ale to i tak małe problemy w porównaniu do powyżej opisanej regulacji temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
polaniec40 Re: AGD firmy Amica 19.02.20, 11:46 P.iekarnik do wbudowania ```amica ED8766BA. TOTALNA PORAŻKA , SERWIS TRAGEDIA .Na szczęście starego smega nie wyrzuciłem a postawiłem w garażu. Biegam z brytfankami. Chciałem być patriotą. Stary a głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
johnnynoname Re: AGD firmy Amica 22.04.20, 15:14 Ja nie polecam i to bardzo zdecydowanie. Od razu po kupnie uszkodzony parownik, czyli zamrażarka nie działa od nowości. Po 2 (słownie: dwóch) miesiącach od zakupu nadal nie można używać urządzenia. Serwis porażka, infolinia jeszcze gorzej. Ostrzegam! Trzymajcie się z dala od tej firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
adambor Re: AGD firmy Amica 08.01.21, 13:42 Kupiłem w sierpniu płytę indukcyjną Amica PI6144S4WSU. A teraz przeżywam koszmar. Plyta działa poprawnie wyłącznie z garnkami stalowymi. Na rynku jest sporo, często renomowanych firm, garnków aluminiowych ze stalowym dnem (w postaci płytki lub "piegów") przeznaczonych według deklaracji producentów równiez do kuchni indukcyjnych. U mnie te garnki działają losowo, a właściwie prawie nigdy. Te same naczynia raz uruchamiają płytę a za jakiś czas nie. Naczynie bywa identyfikowane tylko przez jeden palnik, a czasami przez kilka. Te same garnki na produktach innych firm działają bez zarzutu. Oczywiście zgłosiłem reklamację, ale serwis stwierdził, ze mam sobie kupić garnki stalowe bo oni działania na innych garnkach nie gwarantują. Oczywiście zostałem sam z tym problemem. Moja kuchnia jest z kategorii droższych wyrobów Amica. Gorąco odradzam taki zakup - dla mnie to totalne oszustwo. Zachownie pracowników Amica też jest pod wszelką krytyką. Odpowiedz Link Zgłoś
kentuckyjohny Re: AGD firmy Amica 20.01.21, 20:06 Kupiłem jedwabisty produkt Amica jest to lodówka FK2415.3UX. Po rozpakowaniu produktu okazało się że otwory na uchwyty do drzwi,są za małe. Trzeba było je rozwiercać. Niestety po dwóch tygodniach lodówka padła. Czekam na serwis Amica już 3 tygodnie. Całe święta i Nowy rok bez lodówki jedzonko z lodówki o wartości 1000zł wyrzucone do śmietnika. Zawiodłem się na tej firmie po całej linii. Poprzednia lodówka też była Amica i działała 16lat. A teraz co produkują to chyba made in China. Nie kupię nic w życiu co nazywa się Amica!. Ze względu na serwis gwarancyjny. Przyjechał pan z serwisu po 3tyg .Wymienił jedną część drugiej nie miał , musi zamówić. Nadal czekam już prawie miesiąc, lodówka stoi jako ozdoba. Gdybym wiedział że tak będzie, kupiłbym drugą innej firmy a tą sprzedał po naprawie. Jeśli w ogóle ją naprawią 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
halabalakebeb Re: AGD firmy Amica 09.02.21, 19:14 Mam płytę gazową i piekarnik elektryczny. Ogólnie ani jedno ani drugie nie sprawuje się dobrze. Jest też okap który wcale nie ciągnie... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor19 Re: AGD firmy Amica 12.10.21, 20:15 Lodówka Amica od samego poczatku popsuta I mimo 48 miesiecy gwarancji Amica odmawia naprawy gwarancyjnej. Lodowka od 1 dnia ma problems z temperatura. Wezwalismy zewnetrzny serwis okazaki sie ze w lodowce jest brak elements mocujocego czujnik - czujnik swiss obijajoc sie o lodówke, lodowka burczy jak wiertlo od czasu jak 1 raz pojawil sie tu technik. Na poczatek bylby tylko problems z temperatura ale po tej wizycie doszlo wiele wiecej problemow - miesieczna lodówka heat do wyrzucenia. Na dodatek robi spiecie pradu. Odpowiedz Link Zgłoś
kzagozda Re: AGD firmy Amica 26.10.21, 20:43 Mam podobny problem z lodówką firmy Amica. Pracuje 3-4 godziny non stop, nie osiąga zadanej temperatury, powinno być około 4 stopni a jest 13-14. Według serwisu parametry są w normie a temperaturę powinienem mierzyć termometrem laboratoryjnym. Totalna bzdura uwaga na tą firmę a szczególnie na ich serwis. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś