Gość: zenek lublin Re: AGD firmy Amica IP: *.ip.netia.com.pl 28.10.11, 20:50 czlowieku daj sobie spokoj z amica sprzet jest awaryjny a serwis jest do bani kupilem pralke najnowsza amiki niecale dwa lata temu poltora miesiaca temu popsula sie a serwis ma to w dupie chociaz jest na gwaranci niepolecam tej firmy sprzetu bo w ramach gwaranci maja ustawowo 30 dni roboczych na usuniecie usterki ale to jest tylko pic na wode maja gdzies klijeta i trzeba czekac laskawie kiedy durnie z amiki rusza laskawie dupy tagrze odpusc sobie z amica lepiej kup cos innego wirpul lub bosh sa duzo lepsze i niema problemow z serwisem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.13, 14:17 Proponuje po upływie terminu rozpatrzenia reklamacji (konieczne pisemne zgłoszenie reklamacji) zgłosić opieszałość u rzecznika praw konsumenta. Ja wielokrotnie zgłaszałam telefonicznie reklamację okien i sprzedawca zwodził mnie ze 3 miesiące albo i dłużej. Postanowiłam zmienić taktykę walki o przestrzeganie moich praw wysłałam e-maila z adnotacją iż dalsze uchylanie się od rozpatrzenia reklamacji skutkować będzie zgłoszeniem sprawy do rzecznika i co? tel od sprzedawcy po 10 min od wysłania e-maila. W Polsce niestety wiele firm nie dorosło do demokracji więc musicie się drodzy konsumenci nauczyć walczyć o swoje prawa . Odpowiedz Link Zgłoś
imaduo zalezy jak dla kogo 15.11.11, 22:58 z punktu widzenia serwisow pogwarancyjnych - rewelacja, masa roboty :) z punktu widzenia klienta - jedno z wiekszych badziewi na rynku, zle zaprojektowane, niedokładnie wykonane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulpa Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 07:37 kupiłam pralkę amica mam ją 6 miesięcy w ciągu tych 6 miesięcy zepsuła sie już 5 raz oczekiwanie na naprawę to ok 4 tyg (przy częstym dzwonieniu czasami któryś debil po drugiej stronie słuchawki zaskoczy i naprawa jest po kilku dniach) NIE KUPUJCIE TEGO SPRZĘTU SZKODA PIENIĘDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: AGD firmy Amica IP: 82.139.160.* 08.12.11, 15:30 Aż mi lepiej jak poczytałem ten wątek:). Zacząłem nawet doszukiwać się w sobie braku patriotyzmu który (na moje nieszczęśćie) podpowiedział mi zakup sprzętu do kuchni firmy AMICA. Obecnie problemu nie mam tylko z piekarnikiem bo jest innej firmy:). W skrócie: pralka - masakra. Zepsuła się dwa tygodnie po gwarancji (stała ponad rok nieużywana) koszt naprawy, lepiej drugą kupić. Po kontakcie z serwisem to co mogę naprawiam osobiście. Zmywarka - ciągle się coś zawiesza, niedomywa, lodówka - ciągle stoi w niej woda, okap - jak to ktoś określił: odpalił chłop kombajn. NIGDY WIĘCEJ - ODRADZAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marnie Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 20:37 Ostatnio kupiłem zmywarkę amici zwm 627I. Na gwarancji (6 miesięcy od zakupu) awaria. Telefon do serwisu - odezwą się w ciągu 5 dni. Nr zmywarki 106041506447220. Przeczytałem gwarancję - dramat. Usuniecie wady gwarancyjnej nastąpi w ciągu 14 dni od zgłoszenia!!! Zgłosiłem - miła pani poinformowała mnie że w ciągu 5 dni się odezwą. Mija 7 - i się nie odezwali. A święta się zbliżają. Z objawów wynika że zadziałał nie wiadomo dlaczego system aqva-stop. Usterka może się zdarzyć. W poprzedniej zmywarce innej firmy również wystąpiła usterka gwarancyjna. Miłą Pani zdziwiła się że taka zmywarka istnieje (to była nowość) - po kilku godzinach zadzwonił fachowiec - spytał się o co chodzi, umówiliśmy się i naprawił następnego dnia. Przez kilkanaście lat zdarzyło się raz że włączył się system aqva-stop - wystarczyło nacisnąć guzik i po krzyku. Z tego co czytałem w internecie - w amice to jakaś skomplikowana operacja. Czekam dalej - i się boję. Bo mam również pralkę amici na gwarancji.Jak się zepsuje - dwa tygodnie prania w ręku. Dramat. Będę urządzał mieszkanie. Więcej tego błędu nie popełnię. PS Napisałem opinię w euro.agd. Negatywną. Nie pokazali. Przy ponownym wejściu z tego samego komputera pojawiał się napis: Już napisałeś opinię do tego produktu. Tak to oceniają sprzęt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: AGD firmy Amica 29.12.11, 17:28 W samą Wigiilę wysiadła mi 17 letnia lodówka Polar, bardzo porządny sprzęt, z dwoma agregatami. Zamrażarka działa, a chłodziarka nie. Oczywiście o nowym sprzętcie pomyslałem i o Amice jako pierwszym wyborze. Wybrałem sobie model lodówki z linii Premium. W sklepie internetowym około 1800 zł, w zwykłym markecie około 2100 złotych. Na stronie Amiki piękna prezentacja. W sklepie konfrontacja wypadła blado. Panel sterujący wykonany jak w zabawce z kiosku Ruchu, ale w środku wygląd niczego sobie, jakość wykonania półek dobra. Obok stała lodówka Beko. Zaglądnąłem do niej i oniemiałem. Wnętrze zupełnie identyczne, wszystkie elementy takie same. Przypomniałem sobie, że właśnie Beko robi dla Amiki zmywarki. Cena obu lodówek różnic się. Amica 2149 a Beko 1799 złotych. Różnica ogromnia. Niezłą ma marżę ta Amica. Zadzwoniłem na infolinię i się dowiedziałem. Ten model akurat produkowany jest w Chinach. Nie, raczej lodówki robionej przez małe zgrabne rączki nie kupię. Boję się, że agregaty będą tej samej jakości jak wyświetlacz. Pani na infolinii zapewniała, że produkcja jest pod nadzorem firmy. Akurat widzę ten nadzór. Na szczęście podszedł do mnie pracownik i szczerze mi powiedział. Amiki to można kupić kuchenkę, ale nie pralkę i lodówkę. Ostatecznie wybrałem LG, produkowany we Wrocławiu. Jak to jest, żę firmom zagranicznym opłaca się przenosić produkcję do Polski, a polska firma wynosi produkcję do Chin. Pojąć tego nie mogę. Do tego ta marża. Za co? Tyle jest warta marka Amica? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert-poznań Re: AGD firmy Amica IP: 213.156.120.* 30.12.11, 15:32 Ja kupiłem kilka sprzętów w 04.2010 r., do dzisiaj wszystkie działają. Pralka - 1200 obrotów, sprawna cały czas, slim, cena niska bo kupowałem przez internet a nie w sklepach stacjonarnych. Piekarnik - ładny i nie drogi, do zaboudowy, jedyne co się zepsuło to uchwyty do szyby wewnętrznej (ale wymienili za darmo - dzwonisz na infolinie). Płyta grzejna - tania, cały czas sprawna, grzeje dobrze. W 08.2009 r. kupiłem żelasko, coś za 350 zł. do dzisiaj dobrze działa, tylko plastik przez który się ocenia ilość wody jest zbyt ciemny i nie widać ile tej wody tam jest. Ja kupuję Amicę, bo jest tania i dobra, oraz zysk zostaje w Polsce. Co do Lodówki - to fakt, są lepsze i nie kupiłem Amici, kupiłem Indesit. Obecnie to Samsung wykupił pralki, lodówki. Amica na pewno robi piekarniki i je POLECAM !!! (stan: 12.2011) Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: AGD firmy Amica 30.12.11, 18:54 Wiesz, wolałbym, żeby zysk został w Polsce jak i również dla podwykonawców krajowych. A tak się dzieje, kiedy produckcja jest w Polsce, a nie tylko import. Kuchenkę mam firmy Amica. Stara, podstawowa produkcja dawnej firmy z Wronek. To im wychodzi najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
doradcyamiki Re: AGD firmy Amica 26.01.12, 10:20 Początek roku to czas podsumowań. Bardzo miło jest nam spojrzeć na ubiegły rok z perspektywy nagród i wyróżnień zdobytych przez Amikę. Spektrum nagród jest szerokie. Cieszą zwłaszcza te, które są wyrazem uznania i zaufania użytkowników sprzętu Amica. Produkt Roku 2011 nadawany przez miesięcznik „Reader’s Digest” (Amica została wyróżniona w dwóch kategoriach: kuchnia gazowa/elektryczna oraz chłodziarka/zamrażarka), Marka Wysokiej Reputacji VI edycji projektu PremiumBrand czy nagroda konsumentów w kategorii AGD (w trzech grupach – zmywarki, lodówki oraz pralki) organizowanego przez Forum Biznesu za rok 2010 to dla nas ogromna nagroda za wysiłek, który wkładamy w dostarczanie naszym klientom funkcjonalnych i niezawodnych produktów. Bardzo ważne są dla nas również nagrody za design i zaawansowanie technologiczne naszych produktów, jak np. Innowator 2011 przyznany Amice przez tygodnik „Wprost”. Ogromnym powodzeniem cieszy się zwłaszcza linia Integra, która została doceniona zarówno w Polsce (piekarniki Integra zostały nagrodzone w plebiscycie Must Have w ramach Łódź Design Festiwal), jak również za granicą (w jednym z najsłynniejszych międzynarodowych konkursów wzornictwa produktów red dot design award przyznało piekarnikowi Integra wyróżnienie red dot honourable mention). Nie pozostaje nam nic innego, jak tylko życzyć sobie i naszym klientom podobnych sukcesów w nowym roku:) Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaa Re: AGD firmy Amica IP: 192.165.213.* 15.02.12, 12:05 wszystko fajnie, ale czemu moja nowa plyta indukcyjna nie dziala od momentu zakupu? instalacja wykonana przez licencjnowanego elektryka itd, ale panel sensoryczny nie reaguje. Serwis? W ogole sie nie odzywaja. Nigdy wiecej Amica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik_Amici Re: AGD firmy Amica IP: *.60.citypartner.pl 17.02.12, 13:40 Przyznam, że design bardzo ładny ale niestety zawodny:/ Serwis albo nie odzywa się wcale albo dzwonią i narzucają własne godziny przyjazdu 11-15!! w sam raz jak człowiek jest w pracy i musi specjalnie na ich przyjazd brać wolne! A panowie z serwisu no cóż przez całą wizytę powtarzali jak mantrę że ten sprzęt jest wysokiej jakości i się nie psuje a u nas się zepsuł i to jest UWAGA - NASZA WINA!!!!??? Oczywiście nie zgadzamy się z tą opinią i będziemy pisać reklamację. Nie muszę chyba komentować co teraz sądzę o serwisie i sprzęcie Amici i że nie polecę tego sprzętu nikomu znajomemu. p.s. W domu mam na moje nieszczęście lodówkę, pralkę, płytę indukcyjną i piekarnik :( Odpowiedz Link Zgłoś
doradcyamiki Re: AGD firmy Amica 21.02.12, 08:52 Zgłoszenia takich problemów są dla nas bardzo ważne. Czytamy to i jest nam przykro, że spotkała Was taka sytuacja i problemy ze strony pracowników serwisu... Prosimy o przesłanie maila ze szczegółami na adres: doradcyamiki@amica.com.pl. Postaramy się jak najszybciej wyjaśnić tę sprawę. Pozdrawiamy, Doracy Amiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: AGD firmy Amica IP: *.mtm-info.pl 10.12.13, 00:58 To co piszecie to bzdury, do tej pory odbijacie piłeczkę między infolinią a serwisem obwiniacie się nawzajem i nadal nic nie robicie , wiem bo sama czekam już na naprawę dwa miesiące , mam nagrane ciekawe rozmowy jak infolinia zapewnia że dzwoniła do serwisu i dzisiaj do mnie przyjadą naprawić sprzęt , czekałam cały dzień pod koniec dzwonie do serwisu a tam nic nie wiedzieli że mieli do mnie przyjechać i komu tu wierzyć , komu dać posłuchać dwóch sprzecznych telefonów? Może do kabaretu by się to nadawało chociaż to śmieszne nie jest , to smutna szara polska rzeczywistość. Ja już na pewno z firmy amica nie kupię żadnego sprzętu wyleczyłam się z tej firmy na dobre i innych naprawdę przestrzegam niech się dwa razy zastanowią zanim coś kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzychuSiem Re: AGD firmy Amica IP: *.mmj.pl 17.03.12, 06:04 Widze , że nie tylko ja ale więcej rodaków wpadło ze sprzetem Amica jak przysłowiowa "śliwka w kompot". Budowałem dom wiec kupiłem całe nowe wyposażenie amiki do kuchni - I TO BYŁ BŁĄD. Zmywarka ZIM 629 nie działa , pyta indykcyjna PI6512TF jak mi uprawniony elektryk podłaczył to wybijało zabezpieczenie różnicowe - przyjechał serwisant rozkręcił płyte i tak rozpiepszoną zostawił w kuchni na blacie , na drugi dzień miał przyjechać z cześciami do płyty , ALE nie przyjechał tylko zadzwonił ,że elektryk zle podłaczył i dlatego spaliła się ( elektryk ,który wykonał całą instalacje na budynku ,podłaczył siłę , założył automatyke do solarów - a nie umiał podlączyc plyty indukcyjnej z Amiki z 4 przewodami -hehehehee) i nie podlega gwarancji - Ale LIPa . Dzwonię do pani szanownej na ogólnopolską infolinie dla "Baranów ,którzy kupili sprzęt AMICA"- odpowiedz mam czekać na pismo z Amica . A ja naiwny myslałem - wspomogę rodzimych producentów - NIGDY WIĘCEJ - a trzeba było kupic sprzet Simensa albo Boscha ceny porównywalne , ale za to serwis ok. - wiem bo dotychczas uzywałem tego sprzętu w mieszkaniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strasznie wkurzony Re: AGD firmy Amica IP: 185.11.111.* 15.11.15, 17:08 Odradzam zakupu. Na lodówce literki z loga niszczą się i wchodzą pod ścierkę, porysowały mi całą lodówkę. Przy samym zakupie w logu nie było literki " i ". Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spektranik Re: AGD firmy Amica IP: 185.11.111.* 15.11.15, 17:08 Odradzam zakupu. Na lodówce literki z loga niszczą się i wchodzą pod ścierkę, porysowały mi całą lodówkę. Przy samym zakupie w logu nie było literki " i ". Skandal to jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: AGD firmy Amica IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.12, 20:20 nie polecam. Kupiłam rok temu odkurzacz, dziecko w pażdzierniku zniszczyło mi filtr gąbkowy. NIE MA NIGDZIE ! Wiem,że jest dużo osób poszukujących części do Amiki. Olewają klientów, kupiłeś towar,to spadaj. Części sobie zrób sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calineczka Re: AGD firmy Amica IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.05.12, 08:01 Witam, od roku posiadam lodówkę Amica, wydawało mi się że to dobra firma która będzie niezawodna chociaż przez kilka lat. No i pewnego dnia, 2 miesiące temu lodówka zamroziła wszystko co się w niej znajdowało. Serwisant przyjechał po tygodniu wymienił termostat, nic to nie dało więc wymienił jeszcze 3 razy termostat i cały czas twierdzi że to jedyna część która może się popsuć w tej lodówce. A lodówka cały czas jest właściwie bezużyteczna. Dzwoniliśmy z mężem bezpośrednio do firmy Amica, składaliśmy skargi na serwis, byliśmy u rzecznika praw konsumenta ponieważ nie da się funkcjonować bez lodówki przez 2 miesiące!! i co? wszyscy śmieją nam się w twarz. Teoretycznie serwis ma na naprawę sprzętu 15 dni roboczych w uzasadnionych przypadkach 30 u nas to już 2 miesiące ale Amica zasłania się tym że każdy telefon choćby zgłaszający tę samą nienaprawioną usterkę to nowe zgłoszenie i czas liczy się od początku. Więc po tych 2 miesiącach według nich minęło 6 dni roboczych!!!Rzecznik praw konsumenta rozłożył ręce i powiedział nam że podpisując warunki gwarancji zgodziliśmy się na łaskę i niełaskę tej firmy.Na dodatek pan serwisant przyznał się otwarcie że nie wie co jest z tą lodówką ale jeśli wymieni nam ją na nową a okaże się że tamtą dało się naprawić Amica potrąci mu kasę z wypłaty. Boże to jest jakiś dramat! w jakim kraju my żyjemy? Ręce mi opadają kiedy myślę o tej firmie i o tym jak traktuje swoich klientów. Nigdy już się sięgnę po ich sprzęt i odradzę go każdemu kogo spotkam na swojej drodze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: AGD firmy Amica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.12, 12:43 Zmywarka 415 I była przydatna do czasu kiedy to jej gwarancja nie upłynęła.Wezwany serwisant stwierdził wadę fabryczną w postaci nieszczelności komory głównej co w konsekwęcji pernamętnego niedużego wycieku, spowowało zalanie i uszkodzenie pompy i programatora. Firma Amica jednakże odżegnuje się od wady zasłaniając się przekroczeniem okresu gwarancji mimo,że termin przekroczył o niespełna 2 miesiące.No cóż przy obecnych cenach części i kosztach naprawy kolejny ładny mebel przybędzie na wysypisku. NIGDY WIĘCEJ AMICA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renesme Re: AGD firmy Amica IP: *.pools.arcor-ip.net 22.05.12, 21:54 Łączę się z wami w bólu, dobrze że nie wybrałam tej firmy, a zastanawiałam się nad kuchenką Amici, ale trafiłam fajną przecenę w necie na piekarnik Franke z 1800 na 999zł wiec kupiłam bez wahania. Resztę sprzętu mam Boscha i siemensa, lodówkę z Ikei (5l. gwarancji) tylko odkurzacz mam polski ZELMER (4L gwarancji) sprzęty od 3 lat działają wszystkie bez problemów więc jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
justi.3333 Re: AGD firmy Amica 09.06.12, 16:42 Witam mam pralkę Amica już trzeci rok i już trzeci raz będę wzywać do niej fachowca niestety nie jest już na gwarancji. Mam też kuchenkę tej firmy kupioną pół roku temu .Kuchenka była piękna ,pod zabudowę, płyta gazowa ze szkła .........i tu ten problem uderzyłam lekko w brzeg szkła i rozpadła się na drobinki .Nie słyszałam żeby coś takiego się komuś stało nie wiem gdzie mam to zgłosić .Bo nie sądzę by można było wymienić szkło na gwarancje. A z drugiej strony jaki to bubel musi być żeby tak małe trącenie zrobiło taką stratę . Nie jest to dobra firma ale tania ....choć nie zawsze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.blaut Re: AGD firmy Amica 12.07.12, 12:38 mam zmywarkę zabudowaną Amica i jestem bardzo zadowolona, tylko trzeba się było przestawić odrobinę bo ciasta pieką się o wiele szybciej. Przy starym piekarniku, to był taki skok temperatury, a tutaj wchodzi powoli, ale jest termoobiegi i to rzeczywiście dużo daje, przede wszystkim oszczędność czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERZY100 Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 13:04 w żadnym wypadku nie kupuj nic z Wronek.31 maja kupiłem lodówko- zamrażarkę . Już się zepsuła-normalna rzecz ,ale do tego nie moge doprosić się naprawy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: AGD firmy Amica IP: 79.162.222.* 18.09.12, 21:55 tak mam kuchenke amica gazowom 26miesięcy 2miesiące po gwaranci moja 2letnia curka oparła sie o drzwiczki a szyba pękła a dodatkowo wewnętrzna szyba odpadła po 3miesiącach od czasu zakupu palnik duży też w tym czasie się stopił jak dlamie to strasznie tandetna marka ktura w stosunku do ceny sfoich produktów jest o 60procent itak zadroga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: AGD firmy Amica IP: *.128.104.34.itcompany.pl 03.07.13, 16:39 Miej litość i polskiego się naucz, bo wstyd sobie robisz pisząc wypowiedzi dostępne szerszemu ogółowi. Btw. też odpadła mi szyba, zewnętrzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polwas Re: AGD firmy Amica IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.13, 09:36 Ludzie to głos bessilności na Amica.Nie kupójcie czegoś co nie ma gwarancji.Gwarancja Amica to Fikcja.Czytaj instrukcję przed zakupem.Po 4-ech mies, próbuję reklamacji i nic.Odmowa zgodnie z pkt.16.Rdza i przebarwienia nie podlegają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: AGD firmy Amica IP: 79.162.222.* 18.09.12, 21:57 tak mam kuchenke amica gazowom 26miesięcy 2miesiące po gwaranci moja 2letnia curka oparła sie o drzwiczki a szyba pękła a dodatkowo wewnętrzna szyba odpadła po 3miesiącach od czasu zakupu palnik duży też w tym czasie się stopił jak dlamie to strasznie tandetna marka ktura w stosunku do ceny sfoich produktów jest o 60procent itak zadroga nie ziemska tandeta bije chinszczyzne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: AGD firmy Amica IP: 79.162.222.* 18.09.12, 22:11 tandeta i jeszcze ras tandeta 2miesiące po gwaranci prawie mi dziecko pocieło a tylko uchyliła drzwiczk od piekarnika bez trzaskania a 2miesiące po zakupie odpadła wewnętrzna szyba piekarnika i stopiła się podstawa dużego palnika i ta korozja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: AGD firmy Amica IP: 193.151.70.* 23.10.12, 20:59 słyszałam też wiele pozytywnych opinii na temat sprzętu tej firmy Gdzie to slyszalas? Bo 99% uczestnikow tego forum slyszalo wylacznie negatywne... Odpowiedz Link Zgłoś
bstmedia Re: AGD firmy Amica 31.10.12, 08:55 Gość portalu: Paddy napisał(a): > słyszałam też wiele pozytywnych opinii na temat sprzętu tej firmy > > Gdzie to slyszalas? Bo 99% uczestnikow tego forum slyszalo wylacznie negatywne. > .. ja też o Amika mam 50/50 pozytywne i negatywne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwniak Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 03:13 A u mnie okap się zepsuł... Pierwsze zgłoszenie miało miejsce na wakacje, serwisant zadzwonił w ostatni 14 dzień zgłoszenia aby... umówić się na za tydzień. Czyli 3 tyg. oczekiwania bez okapu. Przyjechał, naprawił (wymienił turbinę i przełączniki) i pojechał. Okap działał z 2-4 tygodnie i nagle wywaliło bezpieczniki. Dobrze, że zaglądnąłem do środka na wyłączonym bezpieczniku. Okazało się, że żarówka spaliła kable, które pewnie serwisant źle poukładał po naprawie. Jakbym tam włożył paluch na włączonym prądzie to pewnie już był leżał sztywny. Ponowne zgłoszenie, taki sam czas oczekiwania na serwisanta, który przyjechał niestety pod moją nieobecność. Podjął go mój niepełnosprawny 80-letni dziadek. Serwisant coś pogrzebał i stwierdził, że zabiera sprzęt do serwisu. Niestety dziadek jest łatwowierny (jak 99% poprlowskich dziadków) i bez żadnych potwierdzeń wydał sprzęt. Mija 2 miesiąc, a okapu nie mam. Nie bardzo miła Pani w serwisie powiedziała wprost cyt: "jeszcze Pan sobie długo poczeka". No i co ja mam robić? Żona wkurzona niemiłosiernie... kupić nowy okap oczywiście NIEAMICA i sprawę skierować do sądu? Rzecznik pewnie tu nic nie zrobi... może tylko postraszyć, ale na to oni są już uodpornieni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: AGD firmy Amica IP: 91.196.30.* 27.11.12, 13:31 to jest chora firma kupiłam sobie kuchnie gazową z piekarnikiem elektrycznym za 1500zł po tygodniu zepsuły się dwa palniki a ja już drugi miesiąc czekam na serwis. Oczywiście do dzwonic się tam nie da...nie wiem już co robić bo za niedługo skończy się gwarancja a naprawa prywatnie czyli wymiana termopary 600zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: AGD firmy Amica IP: *.nowysacz.vectranet.pl 19.12.12, 13:17 nigdy więcej nic z tej firmy. lozyska w pralce wymieniane 5 razy w okresie gwarancyjnym, po Swietach koczy sie gwarancja, trzeba kupic nową pralkę bo do tego dziadostwa nie ma co dokładać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: AGD firmy Amica IP: 212.244.63.* 09.01.13, 16:58 Ostrzegam przed serwisem. Działają na koszt klienta. Właśnie walczę z nimi, aby naprawili sprzęt w ramach gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrusi Re: AGD firmy Amica 21.01.13, 17:33 My kupujemy sprzęty Amica od lat, całkiem porządna firma i co ważne wcale nie taka droga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~... Re: AGD firmy Amica IP: 212.14.63.* 01.03.13, 14:06 Jesteście hurtownią, że tak go "kupujecie od lat"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~... Re: AGD firmy Amica IP: 212.14.63.* 22.01.13, 07:43 W lodówce Amici - co prawda 10 letniej - ułamał się zawias. Nie do zdobycia, Amica już nie produkuje (po kiego czorta taka ilość modeli zawiasów - co model to nowy zawias? a gdzie unifikacja?), lodówkę sprawną oddałem na wysypisko. Dla sądzących, że 10 lat to kres obowiązków producenta wobec klienta - w tym samym czasie wymieniałem głowice do zamykania/otwierania wody w 15 letnich bateriach termostatycznych firmy ORAS, też już nie produkowanych. Bez problemu zakupiłem, realizacja zamówienia (ok. 30 zł sztuka) trwała tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
reniek914 Re: AGD firmy Amica 01.03.13, 13:41 nie kupuj nic firmy amica ja mam chłodziarko-zamrażarke to rzecz tylko do oglądania a nie do urzytku jeden wielki bubel w zamrażarce w tym miejscu gdzie przesuwają się szuflady zrobiły się przetarcia obudowa stwierdzono wina urzytkownika zepsuł sie agregat mamy 30 dni roboczych czyli około 1,5 miesiąca jednym słowem bubel... porada jak już kupisz wszystkie reklamacje wysyłaj na piśmie nie tel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemco Re: AGD firmy Amica - płyta indukcyjna IP: *.szczecin.mm.pl 01.03.13, 14:38 "gwarancja" firmy amica nie obejmuje elementów ze szkła !!! pęknięta po pół roku użytkowania (sama z siebie !) płyta indukcyjna nie podlega żadnej dyskusji z gwarantem... niestety nie przeczytałem warunków gwarancji przed zakupem ale na pewno niczego od nich już nie kupię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: AGD firmy Amica IP: *.231.8.225.koba.pl 28.05.13, 15:27 odradzam jakiegokolwiek sprzetu naszej rodziej firy. mocno awaryjny, slaby serwis, niejasne decyzje podejmowane przez kierownictwo, preklamania, 2miechybez pralki jestem. pozdrawiam i przestrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: AGD firmy Amica IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.13, 10:56 Popieram!!!! też już nic nie kupie z Amica, ze względu na serwis. Ja mam też problem z reklamacją, piekarnik mam pół roku. Na serwis czekam 2 tydzień a teraz się dowiedziałam, że serwis tylko wykonuje usługi miedzy 8-16, wiec chyba będę musiała wziąć urlop i cierpliwie czekać. Do tej pory korzystała z serwisu Bosch nie miała żadnych problemów,super dział. Odpowiedz Link Zgłoś
elabornix Re: AGD firmy Amica 06.07.13, 21:46 Mam płytę Amica - gazowa i może dlatego, że nie ma się co piep****ć to działa bardzo dobrze w zabudowie. Fakt, żona dba i pucuje ją jak tylko coś się rozleje, ale wygląda jak nowa, a ma już prawie 5 lat. W elektronice tak bym im nie ufał, ale prosta konstrukcja i działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla Re: AGD firmy Amica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.13, 14:28 Chyba mają umowę z operatorem, bo dodzwonić się do serwisu to min. 15 minut. Albo robią taki chłam, że mają tyle zgłoszeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 09:37 Omijajcie Amice szerokim łukiem !!! totalne badziewie !! Kupiłam od nich kuchnie gazowo elektryczną dzień po podłączeniu zauważyłam że w piekarniku brakuje w jednym miejscu emalii !! zgłosiłam sprawę do nich !! Amica po oglądnięciu tylko zdjęcia stwierdziła ze to uszkodzenie mechaniczne które nie obejmuje gwarancji !! Sprawa będzie miała ciąg dalszy ! nie podaruje takiego bubla Amice !!I chamskiego podejścia do klienta !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.13, 10:02 Fajnie,że znalazłam to forum.Widzę że nie jestem sama z problemem Amica(czy jak to napisać?:)).Ilekroć wchodzę do kuchni,trafia mnie szlag.Dawno takiego bubla nie miałam w postaci lodówki i kuchenki.Ożesz!Zaraz po skończeniu się gwarancji wewnętrzna szyba rozprysła się w drobny mak podczas pieczenia.Mało na zawał nie padłam,taki huk był.Wiecie co usłyszałam na infolinii od niesympatycznej kobiety?Że ma prawo pęknąć!Kiedy wspomniałam o wycierających się symbolach na pokrętłach to zapytała,czym ja to szorowałam.Niczym,proszę pani,zwykłym mleczkiem do mycia!Byłam zmuszona zamówić szybę,bo kuchenki nie wyrzucę.Koszt 80 zł plus przesyłka.Domówiłam pokrętło za 11 zł.Żeby widzieć na czym piekę muszę każdorazowo zaglądać do instrukcji:/ bo idzie tego pokrętła wymienić.Na dzień dzisiejszy zegar siada,jak padnie,nie odpalę piekarnika.Drugi bubel to lodówka.Rączki od drzwiczek popękały,powycierały się,szuflada na warzywa pękła na pół.Liczę na to że Amica pójdzie z torbami.Chłam jakich mało.Mimo tych perypetii lżej mi bo nie jestem sama z tym problemem.Aż się prosi o pozew zbiorowy:D.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: AGD firmy Amica IP: *.dbsinternet.pl 27.03.14, 00:52 Wczoraj zdarzyło mi się dokładnie to samo, jeden wielki huk i drzwiczki od kuchenki rozsypały się w drobny mak, szkło rozsypało się po całej kuchni, odpadł plastikowy uchwyt i metalowa część drzwiczek. Kuchenki Amici zagrażają życiu i zdrowiu użytkowników. producent unika odpowiedzialności całą winę zrzucając na "niewłaściwe użytkowanie". Elementy szklane nie podlegają gwarancji co jest absurdem ponieważ niewątpliwie są niewłaściwie wykonane o czym świadczy fakt że podobnych przypadków jest wiele, wystarczy poszukać w sieci. Co do pozwu zbiorowego pomysł co najmniej wart rozważenia. Osoby (posiadające świadków i dokumentację fotograficzną) zainteresowane złożeniem pozwu zbiorowego przeciwko producentowi proszę o kontakt na maila: goodeals@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: AGD firmy Amica IP: *.toya.net.pl 13.09.14, 19:31 Mam ten sam problem z przednią szybą,wybuchła sama po skończeniu pieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.13, 18:10 Tak jest awaryjny awaryjny i nie sprawny od pierwszego dnia nawet nie działa zaraz po zakupie i rozpakowaniu nie jest warty złamanego grosza to złom i jakość godna pożałowania. Chcesz wydać pieniądze i zakupić bubel to kup sobie sprzęt Amica. Ja zakupiłem zamrazarke nie działała od pierwszego uruchomienia sklep nie chciał zwrócić pieniędzy odsyłał mnie do serwisu a serwis Amica odmówił zabrania tego bubla i zwrotu pieniędzy, Totalna porażka. Amica Wronki produkuje najwyższej klasy dziadostwo i klijenta ma za nic. SZCZERZE ODRADZAM. Kup cokolwiek innego ale nie Amice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.14, 19:21 Kochani, rozmawialam pracownikiem Amica (Biuro Obsługi Klienta) zgłaszając do reklamacji pralkę zakupioną 17 maja b.r.- Amica nr fabryczny 11400511424322, tzn.: nie odwirowuje wszystkich pranych ubrań, każde pranie zaczyna od wylewania wody juz nie mowiąc o rożnej gramaturze na każdym programie- nigdy z taka pralka się nie zetknełam. Głównie chodzi mi ze po niektorych praniach wyciągam kapiące ciuchy mimo, ze pralka wiruje i to /zawsze/ b. długo. Pani starala mi się wmowić, ze powinnam rowno ukladac pranie w bebnie, ja na to, ze jeden ruch pralki i moje układanie na nic, wtedy powiedziala, ze powinnam zatrzymywac pralke i układac. Prosze mi powiedziec czy przy każdej pralce trzeba stac i kontrolowac przebieg prania? Dlaczego nie ma informacji widocznej dla kupujących, ze pralki Amica są tak dziwaczne. To jest moja 4-ta pralka,nigdy ani ja osobiście ani nikt z mojego kręgu nawet nie przypuszczaliśmy, ze można zakupić taką pralke, że takie w ogóle sa produkowane, które nie odwirowują każdego rodzaju materialu, ubrania, że trzeba cos dorzucać zeby byla równowaga we wsadze jak doradziła pracownica firmy Amica, ze bede musiala miec instrukcje na pralce ile kg na każdy program mogę włożyc, że zaczyna od wylewania wody, której nie ma ani kropelki, po prostu dłużej pracuje i zżera prad. Pierwszy raz kupilam pralke Amica i nigdy nic nie kupię z tej firmy, ponadto rodzinę i wszystkich znajomych przestrzegę przed zakupem czegokolwiek ze znakiem "Amica" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.14, 16:08 Wszystko jest dobrze podlaczone a Amica "tlumaczyla" ze tak ma byc-to raczej "wyjatkowy" model ze wszystkich jakie mialam do tej pory ale pierwszy i ostatni z Amica. Na fakturze zakupu pisze: PRALKA LINIA EASYCONTROL 4,5kg i juz wpis 4,5 kg to klamstwo, bo na kazdym programie pralki /juz w instrukcji/ jest inna wymagana waga wsadu, nie mowiac juz o /nie/wirowaniu, wylewaniu wody na rozpoczecie prania, b.dlugiego procesu wylewania, wprost duszenia, kolowania a malej ilosci plukan. Tak, ze kupilam bubel ale Polak madry po szkodzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suseł Re: AGD firmy Amica (Przestroga!) IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.14, 11:45 Gdy słyszę słowo Amica mam dreszcze! Po kilku latach użytkowania mogę już coś napisać. Lodówka: Jeszcze przed upływem gwarancji połamane plastykowe zaczepy szklanych półek. Oczywiście nie podlegają gwarancji i nie do kupienia a zaznaczam że nie obciążałem szczególnie półek. Wina leży po stronie kiepskiej jakości materiałów użytych na obramowanie półek które są odpowiedzialne za mocowanie półki. Po upływie gwarancji zupełnie bez przyczyny pojawiały się pęknięcia ściany wewnątrz lodówki które szybko się powiększały i znów wina leży po stronie kiepskich tworzyw. Po niecałych trzech latach skorodowały miedziane rurki które były w zbiorniczku ociekacza i miały za zadanie odparowanie nagromadzonej wody. Układ zassał nieczystości z tego zbiornika i skutecznie zanieczyścił agregat i cały układ chłodzący. Lodówka została zezłomowana ponieważ koszt naprawy był zbyt duży. Pralka: Po ok dwóch latach zaczęły pękać i wykruszać się elementy plastykowe przedniego panelu i dozowanie proszku w szufladzie stało się niemożliwe. Oczywiście znowu kiepska jakość tworzyw które rozłażą się jak tektura. Pierwsza awaria to uszkodzenie łożysk po ok dwa i pół roku. Wymiana łożysk była przeprowadzana trzy razy w okresie czterech lat co nie jest łatwe do wykonania i raczej nienormalne tym bardzie że przy dzieciach pralka ma pracować a nie stać rozebrana w celu naprawy. Pralka zakończyła swój żywot po uszkodzeniu elektroniki po czterech i pół roku. Podsumowując: Bardzo zła jakość tworzyw sztucznych które zachowują się jak namoknięta tektura. Nieprzemyślane rozwiązania które prowadzą do dużej awaryjności. Choć wygląd jest atrakcyjny trzeba pamiętać że jest to sprzęt sprawiający bardzo wiele kłopotów i nietrwały. Dobrze się sprawuje jako dekoracja której nie wolno używać intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica (Przestroga!) IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.14, 14:15 Bardzo dziękuję za wpis i przestrogę. Ja podobnie juz nigdy nic nie kupię z "Amica" i wokół nikomu nie polecam. Pozdrawiam. Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
cobena Re: AGD firmy Amica (Przestroga!) 20.02.14, 17:05 Załuje bo kupiłam płyte indukcyna AMICA PI 6512 TUE i działa bardzo głośno, indukcja załącza sie co 5 sekund i wiatraczki tez chodzą głośno. A miałam taki dobry Elektrolux, 6 lat bez usterek działał, o wiele cichszy i normalniej gotował. Żałuje bardzo , ze nie mam mozliwosci juz jej oddania. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica (Przestroga!) IP: *.gorzow.mm.pl 26.02.14, 15:03 Dziękuję za kolejne ostrzeżenie przed zakupem sprzętu "Amica". Ta firma do końca dla mnie i bliskich już jest i będzie stracona. Po prostu drogie buble wyglądające jak sprzęt z wysokiej polki a w srodku.......... Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suseł Re: AGD firmy Amica IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.14, 09:05 Jestem patriotą , ale nie zamierzam mieszać uczuć ze zdrowym rozsądkiem. Opinie pisane pod wpływem pierwszego wrażenia są nic nie warte. Podam przykład : "Kupiłam piekarnik Amica upiekłam ciasto i jest pyszne , jestem bardzo zadowolona!" Sami przyznacie że to śmieszne oczko.gif Podkreślam że swoją opinię piszę po kilku latach użytkowania produktów tej "firmy" oczko.gif Dla mnie to BUBEL!! Na nic pisanie o nowej linii produktu itd itp..... Powtórzę się i proszę potraktować to poważnie ponieważ moja opinia jest poparta realnymi doświadczeniami. Gdy słyszę słowo Amica mam dreszcze! Po kilku latach użytkowania mogę już coś napisać. Lodówka: Po kilku miesiącach połamane plastykowe zaczepy szklanych półek. Oczywiście nie podlegają gwarancji i nie do kupienia a zaznaczam że nie obciążałem szczególnie półek. Wina leży po stronie kiepskiej jakości materiałów użytych na obramowanie półek które są odpowiedzialne za mocowanie półki. Po upływie ok półtora roku zupełnie bez przyczyny pojawiały się pęknięcia ściany wewnątrz lodówki które szybko się powiększały i znów wina leży po stronie kiepskich tworzyw. Po niecałych trzech latach skorodowały miedziane rurki które były w zbiorniczku ociekacza i miały za zadanie odparowanie nagromadzonej wody. Układ zassał nieczystości z tego zbiornika i skutecznie zanieczyścił agregat i cały układ chłodzący. Lodówka została zezłomowana ponieważ koszt naprawy był zbyt duży. Pralka: Po ok roku zaczęły pękać i wykruszać się elementy plastykowe przedniego panelu i dozowanie proszku w szufladzie stało się niemożliwe. Oczywiście znowu kiepska jakość tworzyw które rozłażą się jak tektura. Pierwsza awaria to uszkodzenie łożysk przed upływem roku. Wymiana łożysk była przeprowadzana trzy razy w okresie czterech lat co nie jest łatwe do wykonania i raczej nienormalne tym bardzie że przy dzieciach pralka ma pracować a nie stać rozebrana w celu naprawy. Pralka zakończyła swój żywot po drugim uszkodzeniu elektroniki po czterech latach. Piekarnik: Z drzwi piekarnika wypadła szyba uszkadzając terakotę na podłodze. Strach pomyśleć co by się stało gdyby w pobliżu było dziecko gdyż piekarnik był w zabudowie na wysokości ok 70 cm. Podsumowując: Bardzo zła jakość tworzyw które zachowują się jak namoknięta tektura. Nieprzemyślane rozwiązania które prowadzą do bardzo dużej awaryjności. Choć wygląd jest atrakcyjny trzeba pamiętać że jest to sprzęt sprawiający bardzo wiele kłopotów i nietrwały. Cena za taką jakość wygórowana. Sprzęt produkowany w Polsce powinien być tańszy choćby ze względu na koszta transportu nie wspominając o jakości i trwałości. Amica dobrze się sprawuje jako dekoracja której nie wolno używać intensywnie. Nie będę analizował przyczyn takiej tandety , ale myślę że słabo wynagradzani i zaszczuci w pogoni za ilością pracownicy nie są w stanie wykonywać pracy na poziomie innych czołowych producentów sprzętu AGD. Nie sugeruję wyboru konkretnej firmy jedynie opisuję swoje doświadczenia na tym gruncie. Nie jestem marketingowcem ani wrogiem tego co Polskie. Jestem rozsądnym mężczyzną , mężem i ojcem. Życzę powodzenia przy wyborze AGD i jego długoletnim użytkowaniu. Z poważaniem suseł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica IP: *.kwidzyn.mm.pl 23.04.14, 15:51 "Amica dobrze się sprawuje jako dekoracja której nie wolno używać intensywnie"- słusznie Pan napisał. We mnie obecnie nawet jako dekoracja nie wzbudzi podziwu. Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: AGD firmy Amica IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 13.06.14, 12:44 Jestem bardzo niezadowolona z zamrazarki szufladkowej amica.Zepsula sie po 1 miesiacu.Przyjechal pan z serwisu ,obejrzal i powiedzial ze trzeba zamowic agregat.Czekam juz prawie miesiac,ale pewno muzi byc te 30 dni jak w gwarancji.Uwazam ze sprzedaja bubel i jeszcze nie mozna doczekac sie naprawy gwarancyjnej .Odradzam zakupu sprzetu marki."Tanie mieso-psy jedza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica IP: *.gorzow.mm.pl 15.06.14, 19:11 Pani Mario dziekuje za wpis. Ja juz nigdy nic nie kupie z firmy "Amica" i nikomu nie polecam, moze wowczas ta firma sie rozleci ku naszej radosci, zadoscuczynieniu i ochroni przed zakupem bubli potencjalnych przyszlych-niedoszlych juz wowczas na szczescie klientow. Pozdrawiam. Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.14, 22:45 Miałem to samo. Po trzech miesiącach agregat do wymiany. Czekałem także miesiąc. Nie mówiąc już o tym ile mięska wyrzuciłem. Po dwóch miesiącach w dolnej szufladzie jest plusowa temperatura i znowu produkty poszły w kosz. Agregat chłodzi górne szuflady, ale nie mam pewności jaka tam jest temperatura. Głośno chodzi po ostatniej naprawie. Ogólnie raczej szmelc. Odradzam zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica IP: *.kwidzyn.mm.pl 23.04.14, 16:02 U mnie podobnie, tez /oprocz tej nieszczesnej pralki Amica/ mam rownież okap niestety też Amica, chodzi faktycznie jak kombajn, minimalnie pochlania opary, nawet to trudno zauwazyc, więc starym sposobem otwieram okno i nie uzywam okapu-szkoda pradu. Pozdrawiam. Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: AGD firmy Amica IP: *.play-internet.pl 06.06.14, 18:55 Amica oferuje produkty bardzo wysokiej jakości, w atrakcyjnych cenach i z możliwością wykupienia dodatkowej gwarancji fabrycznej, która daje nam pewność, że sprzęt posiada gwarancję fabryczną a nie ubezpieczenie. Piekarniki to najwyższej jakości produkt polski, zmywarki i pralki produkuje znany i popularny producent w Europie. Inny sprzęt produkowany jest przez odpowiednio wyselekcjonowanych dostawców. Sprzęt cieszy się dużym powodzeniem i jest kupowany chętniej niż produkty wielu innych producentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyk Re: AGD firmy Amica IP: 109.95.202.* 22.07.14, 12:51 Mój okap firmy AMICA model OKP931T, a raczej szajs nie model. Po pół roku padł transformator i oświetlenie. Po półtora roku niby stal nierdzewna zaczęła rdzewieć (ok. 100 ognisk rdzy). Wentylator wyje jak pociąg na torach. Głupia baba z serwisu stwierdziła, że jedno i drugie nie podlega gwarancji. Olałem dziadów, bo nie mam czasu na sądy ale obsmaruje w internecie gdzie się da i stracą więcej niż zyskali olewając jednego klienta. Zaraz po zakupie mikrofali do zabudowy od tej dziadowskiej firmy Amica był serwis, który ją naprawił ale nie osadził w meblach gubiąc gdzieś śrubki mocujące. Jak bym wiedział, że Amica to taki syf, to wziąłbym coś bardziej renomowanego. Włodarze Amica natomiast chyba zapomnieli, że dobry serwis i opinia w necie to dzisiaj podstawowy warunek sprzedaży AGD. Albo żyją jeszcze w czasach faksów, albo celowo chcą wykończyć markę, w końcu właścicielem jest Samsung. Już ja im zrobię opinię w necie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jac0 Re: AGD firmy Amica IP: *.blue-system.pl 08.09.14, 16:36 Kuchnia wolnostojąca gazowo-elektryczna 58GE2.33HZP(XX) Linia 500 - palniki gazowe z niewiadomych przyczyn stopiły się i wygięły zgodnie z prawem grawitacji... nie podlega to serwisowi !!! MASAKRA - z czego oni to robią z aluminium ???? plus.google.com/u/0/+JacekZ%C4%99bik/posts/jVBCpComdjn?pid=6056706337079263698&oid=115765585428025773205 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.14, 17:45 Najlepsze rozwiązanie- nic, nigdy nie kupowac nawet na wyjątkowej propocji z firmy "AMICA" Odpowiedz Link Zgłoś
helunia123 Re: AGD firmy Amica 24.08.16, 18:37 100/100! Nigdy więcej ŻADNYCH PRODUKTÓW AMICA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowana firmą Re: AGD firmy Amica IP: *.internetia.net.pl 18.11.16, 10:46 Kupiłam odkurzacz Amica. Serwis we Wrocławiu, tam gdzie też mieszkał. Strasznie żałuję. Zespuł się po pół roku. Reklamacja nr 1 - totalna olewka ze strony firmy Amica, reklamacja nr 2 - umawiamy kuriera, który też mnie olewa, reklamacja nr 3 - kurier znowu mnie olewa. Chcą żebym sama dowiozła sprzęt. Oni za przesyłkę nie zwracają bo przecież mają kurierów (wirtualnych chyba). Całe szczęście że jestem z Wrocławia. Czekam, aż minie 30 dni, może uda mi się odzyskać kasę i zapomnieć o firmie Amica z Wrocławia. Koszmar!!!! p.s. wydzwanianie na infolinie też kosztuje a przetrzymują tam człowieka strasznie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieslaw Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.14, 18:37 kuchenka amica 510ge2 kupiona21122014 stopił się duży palnik badziewie totalny złom chińczycy by lepiej zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggggrrrr Re: Promocje firmy Amica IP: *.finemedia.pl 04.01.15, 16:06 Obiecują gwarantowane nagrody i pod malutkim regulaminem którego z reguły się nie czyta bo wierzy wszem i wobec sprzedawcom! Już nie masz gwarantowanej karty, kasy czy innych ich obiecanek bo pula nagród ulega wyczerpaniu! Człowiek jak dureń kupuje prawie wszystkie sprzęty tej marki a tu takie coś! Gdyby nie ta promocja to byśmy pewnie w różnych markach wybierali a tak nas nabrano! Nikomu nie można wierzyć. / Zawiedziony klient. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Promocje firmy Amica IP: *.centertel.pl 04.01.15, 16:41 Sprawdź, czy wszędzie nie dajesz się tak nacinać, serdecznie doradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient szajsu Re: AGD firmy Amica IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 16:47 Ja zakupiłam płytę i piekarnik i bardzo żałuję piekarnik ma krzywy panel i przez to widać różnicę a płyta ma ruchomy ruszt żeliwny (huśtawka) i skrzywiony palnik.MASAKRA,NIGDY WIĘCEJ MASÓWKI!Amica chyba nie kontrolerów jakości i puszczają wszystko jak leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: AGD firmy Amica IP: *.play-internet.pl 07.11.14, 13:37 My kupiliśmy odkurzacz i pralkę. Odkurzacz on nowości wył jak odrzutowiec, po roku spalił się silnik. Pralka zepsuła się drugi raz. Serwis umawia się i nie przyjeżdża, na telefon jest niby od 2 do 5 dni czasu, nie dzwonią, chyba że samemu się upomni. Na infolinii zwodza, a prania nie ubywa. XXI wiek i pranie w rękach. Nigdy więcej tego chłamu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krest Re: AGD firmy Amica IP: 193.200.133.* 20.01.15, 10:04 U mnie podobnie 3 naprawa sprzętu i arogancja na infolinii mają klienta głęboko gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: AGD firmy Amica IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.15, 18:31 Nigdy więcej czegokolwiek z "firmy" AMICA. Pozdrawiam. Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: AGD firmy Amica IP: *.135.166.117.static.kolnet.eu 07.02.15, 18:57 Konieczność zmiany wyposażenia kuchni pchnęła nas do wyboru firmy, dzięki której nasza kuchnia miała dostać nowe oblicze. Niestety nasze rozczarowanie przybyło szybciej niż nam się wydawało. Kuchenka mikrofalowa dała radę 2 dni, w sumie to tylko ok 5 podgrzań, w piekarniku natomiast wyświetlacz LCD po tygodniu posiadał oznaki "wypalenia" czyli po włączeniu widoczne były ślady po zegarze, teraz do tego wszystkiego pojawiły się smugi przesuwające się z dołu do góry, aż się boję co się stanie z indukcyjną kuchenką, rokowania co do niej nie wyglądają zbyt dobrze widząc jakiej jakości są produkty tej firmy. dowiedziałem się że to już nie jest AMICA to SZAJSUNG - firma która wykupiła Amicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha 1960 Re: AGD firmy Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.16, 08:49 w listopadzie zakupilam kuchenke gazowa amica i niestety juz po paru miesiacach z wielkim hukiem "strzelila" szklana plyta pod palnikami, byl wielki huk i pelno szkla,oczywiscie nie pomogly tlumaczenia ze nic nie spadlo tylko stalo sie to nagle bez "ostrzezenia", samo z siebie. zwrocono mi jedynie uwage ze w gwarancji jest zastrzezenie ze nie obejmuje szklanych elementow, szkoda ze nie czyta sie dokladnie gwarancji.... a efekt jest taki scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t35.0-12/12953198_1254781841202594_137842470_o.jpg?oh=66586c18274bcfb7f0504ba9e85f1aba&oe=5723120D Odpowiedz Link Zgłoś
merigolka Re: AGD firmy Amica 30.09.16, 14:45 Ja mam piekarnik i płytę w zabudowie Amici. Wcześniej miałam kuchnię tej marki a przy zabudowie też postawiłam na ich sprzęty. Jeśli chodzi o cenę to bardzo OK, szczególnie że sprzęt jest dobrze wyposażony. Wszystko działa jak należy na razie i plusem jest dla mnie design bardzo elegancki oraz fajnie że jest to krajowy produkt za co ode mnie jest plusik. Odpowiedz Link Zgłoś
milan999 Re: AGD firmy Amica 22.12.16, 14:25 Amica PG 6610 / PG6611 wadliwa konstrukcja www.youtube.com/watch?v=P8oT4M-Z6CU&t=4s :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: AGD firmy Amica IP: *.146.80.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.04.17, 10:06 Nieetyczna, nierzetelna i w moich oczach firma żerująca na najmniejszych – Amica! Sytuacja wygląda następująco. Kupiony odkurzacz Zonda VP 1051 do mojej jednoosobowej działalności. Odkurzał od listopada raz w tygodniu nie całe 30m2 wykładziny, w biurze, w biurowcu co spowodowało zużycie całego jednego worka w odkurzaczu. Wielkich śmieci nie zbierał. W marcu zaczął śmierdzieć przy odkurzaniu i się spalił po prostu. Oddaję na gwarancji i słyszę, że przy zakupie na firmę nie ma gwarancji ani jednego dnia!!! Tak moja wina nie przeczytałem całej gwarancji przed zakupem, podejrzewam, że wiele osób nie czyta tylko pyta się ile jest gwarancji, więc uwierzyłem w roczną gwarancję czy dwuletnią nie pamiętam była oznaczona na pudełku. Teraz niestety jak chyba każdy normalny człowiek jestem zbulwersowany zachowaniem dużej korporacji/firmy jaką jest Amica. Ja czuję się oszukany choć wiem, że wszystko jest zgodne z prawem. Niestety z moim postrzeganiem etycznej współpracy między sprzedającym a kupującym nic tu nie jest w porządku. Potężna firma do tego Polska więc trzeba wspierać też co nasze, nie ważne i wypiera się odpowiedzialności za beznadziejną jakość. Wiem kruczki prawne do tego nie doczytałem gwarancji. Jednak nie tylko to się liczy we współpracy bo tak traktuję zakup, tu rolę odgrywa też etyka, której niestety Polskiej firmie brakuje w najprostszym dla niej przypadku. Ja na każdym kroku teraz będę z przykrością opowiadał ten mój przypadek bo jest on dla mnie nieetyczne, nierzetelny i bardzo bulwersujący (pomijając aspekt finansowy) bo chcę po prostu używać produktu do tego do czego go przeznaczono. Polska firma Amica w moich oczach mnie oszukała stosując kruczki prawne i rzetelnie o nich nie informując!!! Odpowiedz Link Zgłoś