Gość: mila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 15:16 Zamierzam je kupić chociaż cena trochę mnie blokuje. Może ktoś je używa i podzieli się uwagami. Jak często trzeba je ostrzyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ssaczek Re: noże Zwilling czy warto? 03.11.08, 16:48 Rewelka! Polecam! Możesz łyknąć na raty Zwilling - FIVE STAR - 1147PLN już od 59PLN miesięcznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: noże Zwilling czy warto? IP: *.icpnet.pl 04.11.08, 18:29 Rzeczywiście super, drogie jak diabli ale wspaniałe.Mam od trzech lat,stale tak samo ostre, super kroi sie kapuchę lepiej niż szatkownicą którą schowałam głęboko.Tylko nie myć w zmywarce!!Ale musisz sobie kupić co najmniej 3 różne bo każdy jest do czegoś innego.Pomidorki w plastereczki. Wspaniała sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: noże Zwilling czy warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.10, 16:24 Bardzo fajnei kroi się tez nożami Maitire,podaje link www.trenddecor.pl/p/pl/1757/arcos+-+noze+maitre+5+czesci.html sa 5 częściowe i nie kosztują zbyt drogo,a mam już kilka lat i naprawde jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela hania, ania, trend i reklama sklepu IP: *.unregistered.net.exatel.pl 07.01.10, 10:11 Daj sobie spokój z ta autoreklamą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Warto! IP: *.unregistered.net.exatel.pl 13.11.08, 12:05 Biorąc pod uwagę, że nóż jest najważniejszym narzędziem w kuchni, warto zainwestować i kupić naprawdę dobre. Żadna chińszczyzna czy promocje w supermarketach. Oprócz zwilling jest jeszcze np wusthof, sabatier i noże japońskie np kai. Jak masz ograniczony budżet, nie kupuj kompletu bo z tego tak naprawde przydatne są 2-3. Blok drewniany kup osobno np w Ikei, nie musi byc fabryczny. Najwazniejsze noże to nóz szefa kuchni 20 cm (lub santoku 18cm)i nóż uniwersalny 10 cm. Trzeci dobierz sobie w zależności od tego co najczęsciej w kuchni robisz. No i dobrą ostrzałkę bo lepiej nóż od czasu do czasu podostrzyć (a nawet najbardziej markowe się zuzywają - choć nie trzeba ich ostrzyc tak często jak te z supermarketu) niz ostrzyc gdy juz zupełnie sie stępi. Wtedy będą ostre jak zyletka (nie przesadzam) i krojenie będzie czystą przyjemnościa. Odpowiedz Link Zgłoś
gaj0wy Re: noże Zwilling czy warto? 16.11.08, 16:13 Witam, według mnie to nie za bardzo, bo całkiem niedawno w czasie podróży zagranicznej miałem okazję rozmawiać z jednym Niemcem, który tam pracuje i powiedział mi że większość produkcji Zwilling wyniósł do Chin. Ja tam osobiście z chińskimi wyrobami nie za bardzo chciałbym mieć do czynienia, bo jak Ci jakaś odpadająca część nie zrobi krzywdy to pewnie okaże się później że jak kroisz takimi nożami to do produktów przedostają się jakieś substancje szkodliwe i trujesz się na własne życzenie. Ja od kilku już lat uzywam noży całkowicie Niemieckich a nazywają się one Güde. Zajryzj na polską stronę www.guede-solingen.pl i pewnie coś uda Ci się wybrać. Ja osobiście już od ponad 12 lat użytkuje noże serii Alpha i muszę przyznać że sprawują się znakomicie. Co do ostrzenia to oczywiście wszystkie noże trzeba ostrzyć a najlepiej robić to odpowiednią ostrzałką. Jest tylko jedna zasada, że ostrzałka musi być dobrej jakości i swoimi parametrami musi być dopasowana do materiału z którego wykonane są noże. Piszesz że zamierzasz kupić zestaw więc wybór jest znakomity bo dobre noże nie mogą być przechowywane w szufladzie bo inaczej je po prostu zniszczysz, a w zestawach zwykle dodawane są odpowiedniej jakości ostrzałki. Doskonale Cię rozumię że wydatek jest duży i może odstraszać, ale pamiętaj że jak kupujesz porządne noże to kupujesz je na całe życie i nawet duży jednorazowy wydatek na pewno się opłaci w ogólnym rozrachunku. Jak by co to chetnie służe pomocą. pozdrawiam gaj0wy@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: noże Zwilling czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 20:42 Dzięki za informaję. Oglądałam noże Solingen na polskiej stronie też Alpha i bardzo mi się podobały. Niestety są dużo droższe. Ja zamówiłam w Niemczech i komp. będzie kosztował mnie 119Euro. Zamówiłam jeszcze do kompletu nożyk do obierania warzyw. Tak, że całość będzie mnie kosztować ok. 150E.Mam tylko na dzieję, że nie okażą się podróbką. Noże te podobne są do serii Aplha. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: noże Zwilling czy warto? 19.05.09, 14:01 Zle wybralas. Zamiast Mercedesa kupilas sobie Poloneza a "zaoszczedzilas" 25%. Kiepski interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela dokładnie tak IP: *.unregistered.net.exatel.pl 19.05.09, 16:19 Na allegro topowy komplet w bloku zwilling five star kosztuje 900zł czyli ok 200 euro. A jak chcesz cos tańszego to jest zwilling twin gourmet (może trochę mniej "profesjonalny") za 700zł czyli 160 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: noże Zwilling czy warto? IP: *.abnxx6.dynamic.dsl.tele.dk 12.12.08, 21:23 Przesadzasz, w miejsce Mercedesa, proponujesz Poloneza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: noże Zwilling czy warto? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 19.05.09, 17:27 oj warto Odpowiedz Link Zgłoś