Gość: Darek Re: kombiwar - halogen oven IP: *.static.akk.net.pl 27.01.10, 14:54 Mam kombiwar JML z sieci Selgros. Coś z nim jest nie tak... Na maksymalnej temperaturze nie potrafi upiec 4 udek kurczaka i ziemniaków w 1,5 godziny... Chyba nie nagrzewa się tak jak powinien... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: kombiwar - halogen oven IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.10, 13:57 Przed decyzja zakupu tego urządzenia należy rozważyć kwestię dostępności do żarówek halogenowych po okresie gwarancji. Problem tkwi w jej trwałości. Zasada działania halogenów polega na tym, że winna się ona palić w dłuższych okresach czasowych. Częste włączanie i wyłączanie (tak urządzenie reguluje temperaturę) nie służy ono trwałości palnika lampy. Aby uzyskać jego długotrwała trwałość praca halegenu powinna polegać na tzw wstępny pogrzaniu żarnika np niższym napęciem i utrzymaniu tego napęcia w okresach gdy następuje po wyłączeniu lampy celem zapobieżenia podwyższaniu się temperatury ponad zadany zakres. Jeżeli urządzenie tak to robi to można się nie martwić o trwałość halogenu. Jeśli nie to trzeba zadbać o dostępnośc do tych żarówek albo zastanowić się czy warto decydować się na zakup urządzenia. Tym bardziej iż jest to tzw chinszczyzna i dostęp do części zamiennych jest w Polsce bardzo ograniczony. Znam to na swoim przykładzie - urządzenie do pieczenia chleba- każda awaria kończy się wymianą na nowy egzemplarz lub zwrot pieniędzy. Może ktoś odpowie z użytkowników urządzenia czy cykl pracy halogenu jest taki jak wyżej opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombiwar Re: kombiwar - halogen oven IP: *.chello.pl 20.02.10, 10:21 henry + brawo. Moze byc tak, ze zarwowka przekroczy cene nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: kombiwar - halogen oven IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 16:41 allegro.pl/show_item.php?item=923134472&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp% 3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B% C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5% 84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EAllegro+%E2%80% BA+Moje+Allegro+%E2%80%BA+Moje+zakupy+%E2%80%BA+Obserwowane+oferty% 3A+%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa% 3E.%3C%2Fi%3E wejdz na ta stronke to jest stronka do produktu wystawionego na allegro i dokładnie sobie przeczytaj wszystko tam pisze te funkcje o których piszesz on również posiada. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombiwar Re: kombiwar - halogen oven IP: *.chello.pl 20.02.10, 10:14 Kasiu dobry ten link !!!!! Przeczytałem ta stronkę ale dopiero po wpisaniu drugiej części linka do wyszukiwarki. Na dodatek treba go wpisac od tylu. Wszystkiego się dowiedziałem. PS milej wsplpracy z allegro!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kombiwar - halogen oven IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.10, 19:34 Proponuje Tobie zakup na niemieckim Ebay-u , sama kupilam i zaplacilam z przesylka 29 euro Jest dokladnietaki sam jak w Mango bo porownalam u kolezanki, ktora kupila w Mango Takze naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombi..... Nowy wątek - termoizolacja IP: *.chello.pl 20.02.10, 10:43 "Szklaną" obudowę pierwszych, prawdziwych kombiwarów opracowali na bazie technologii kosmicznych naukowcy z NASA. Rozgrzewana zwykłą grzałką od wewnątrz była zimna z zewnątrz. Zwykła grzałka też emituje podczerwień. Halogen to zwykły "pic na wodę". Jak to jest w obecnych "pseudo-warach" ?? Są zimne, ciepłe czy gorące mogące dotkliwie poparzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombi..... Re: Nowy wątek - termoizolacja IP: *.chello.pl 20.02.10, 17:06 Zimne, ciepłe czy gorące lub parzące ??. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarna Re: kombiwar - halogen oven IP: 91.212.165.* 09.03.10, 16:55 hehhehehe!!!!! Też mam ten sam ból :( nie wiem dokladnie czy są takie same w sklepach jak w Mango reklamuja (teraz jest za 199 zł w Mango) W TESCO widziałam też bardzo podobny jak nie taki sam za cene 199zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: kombiwar - halogen oven IP: *.icpnet.pl 27.03.10, 13:15 Nie ma znaczenia co piszą czy mówią w reklamach. Każde urządzenie wydzielające ciepło emituje promienie podczerwone. Różnica polega na zastosowanym promienniku. U jednych jest tradycyjna grzałka, a u innych żarówka halogenowa. Większość to chińszczyzna. Ja swój musiałem trochę przerobić i teraz jestem zadowolony. Generalnie warto kupić najtańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: kombiwar - halogen oven IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 15:35 Ooo i to jest mądra odpowiedż, a tak na marginesie, to ciekawe że jedni świetnie sobie z tym HO radzą a innym nie wychodzi.Ja właśnie kupuję najtańszy :) zobaczymy co z tego wyniknie..Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: kombiwar - halogen oven IP: 83.238.66.* 06.05.10, 15:28 Już są na mango po 169 zł :-) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna626 Re: kombiwar - halogen oven IP: *.pools.arcor-ip.net 07.05.10, 11:25 Witam,ja mam HO kupiony na allegro a moja mama ma z Tv marketu i niestety ale muszę przyznac że mój jest znacznie lepszy bo mam z przyciskami a mama ma z pokrętłami - no i mój był znacznie tańczy (co najmniej o połowę) z moim nic się nie dzieje a mamie poschodziły cyferki i teraz musi pamiętac gdzie co pisało (zeszły przez mycie). Bardzo sobie chwalę ten sprzęt co prawda troszkę miejsca zajmuje i misa do mycia jest troszkę ciężka,ale jak wszystko - ma wady i zalety,gdyby był mniejszy i lżejszy to pewnie nic nie szło by w nim zrobic a tak pichci super i w krutrzym czasie :-)) a to duży plus. Mój synek uwielbia zapiekanki,grzanki czy pizze zrobioną w HO - szybko i smacznie jak z piekarnika zaś mąż uwielbia mięsko zrobione w nim (gdy robie mięso na dno HO wsadzam okrągłą blaszkę i to co z niego skapie nadaję się na sos bądź po prostu do ziemniaków - nawet jak robię "pomysł na" to też w HO - wychodzą świetne i dużo szybciej.Po prostu trzeba go wyczuc i poznac jak piecze temperaturę można dostosowywac i tak samo są 3 poziomy wentylatora w zależności jaki efekt chcemy potrawy uzyskac - ja lubie bardzo chrupiące z wierzchu więc na koniec zwiękrzam temperaturą i zmniejszam wentylator i gotowe.Frytki z rybą też wychodzą świetne z tym że frytki troszkę kropię oliwą. Gorąco polecam ten sprzęt :-)) i życzę smacznego. ps. nie polecam mikrofalówki bo wszystko jest gumowate z niej - jest dobra tylko do podgrzania mleka czy herbaty jak wystygnie ale za to to też możemy zrobic w HO i temu mikrowela jest zbędna a z HO jest więcej korzyści.Zdecydowanie polecam HALOGEN OWEN. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzu_ogniowy Mango Halogen Oven - opinia 25.06.10, 12:12 Po pierwsze - te opinie ze strony Mango to jakaś kpina, nie można tam dodać innej opinii niż takiej z 6 gwiazdkami!!!! Jak za 150 zł to nie ma tragedii, szczególnie jak ktoś nie ma zwykłego piekarnika w domu. Można piec na 2 poziomach, świetnie sprawdza się jako grill, misa łatwa w umyciu. Ale ma też swoje wady: ta pokrywa jest bardzo nieporęczna, przez to że cały "mechanizm grzewczy" znajduje się od spodu, to trudno gdzieś ją odstawić jak jest rozgrzana po przygotowaniu potrawy, poza tym trudno się myje. Misa szklana bardzo traci ciepło w trakcie pieczenia wiec trzeba długo czekać na osiągnięcie 200st, a do 250 to jeszcze nigdy mi się nie udało. W porównaniu ze zwykłym piekarnikiem z termoobiegiem, potrawy są bardziej wysuszone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Halogen Oven - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 16:09 Witam wynajmuje z bratem mieszkanie i niestety kuchenka ktora tam sie znajduje jest w takim stanie ze az strach sie do niej zblizac tak wiec chcialbym zeby mi ktos odp czy oplaca sie allegro.pl/item1166705127_ze_mer_kombiwar_turbo_oven_digital_najnowszy_model.html zastanawiam sie nad tym modelem: 1) pokrywa nie jest zdejmowana tylko jest na stale w urzadzeniu 2) wiecej mozliwosci kofiguracji na tym ich panelu niz na tych pokretlach czy z drugiej strony postapic tak jak juz ktos troche wczesniej napisal zeby brac jak najtanszy... bardzo bym prosil o uczciwa odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze ania75 awaria IP: *.toya.net.pl 13.08.10, 07:16 potrzebuję rady zepsuł mi się halogen,nie mogę znaleźć gwarancji a trochę mi go szkoda może ktoś wie gdzie się to naprawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Re: awaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 13:47 Powiedz jaki masz ten kombiwar najlepiej jakas przykladaowa fotke i co konkretnie sie talo ja w tej chwili pracuje w firmie ktora to sprzedaje i rowniez naprawiamy je... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze ania75 Re: awaria IP: *.toya.net.pl 17.08.10, 08:56 to jest ten z reala później prześlę fotkę,nie pali się światło, tak jakby ta żarówka się spaliła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze ania 75 Re: awaria IP: *.toya.net.pl 18.08.10, 08:54 mój halogen jest firmy JML Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Re: awaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 14:27 Jesli jest to rzeczywiscie lampa i nie mozesz znalesc gwarancji to wyjdzie Ci raczej taniej zakup nowego kombiwaru niz robienie tej lapmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezstresu@aol.com Re: awaria IP: 213.25.140.* 07.12.10, 14:21 dobra rada. sprzeda mi pani szklana mise. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre43 Re: Mango Halogen Oven - opinia IP: *.warszawa.mm.pl 06.10.10, 00:44 właśnie kupiłem... porażka! kupiłem dla rodziców drugi w zestawie-wstyd dla mnie! Żadnych norm producenta, żadnych norm spożywczych, nic nie ma na opakowaniu ani na samym produkcie. Sam nie wiem, czym się truję. Kiedyś , ktoś za to będzie siedział, ale do tego czasu nas potrują. Sam produkt, to zabawka chińska. Tak jak byś kupił Rolexa na bazarze za 50 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
max19640904 Re: Mango Halogen Oven - opinia 10.11.10, 17:59 TYgodniami rozważałam zakup bo bałam się kolejnego zbędnego bubla.Po kilku tyg użytkowania stwierdzam że to był dobry wybór.Kupiłam w Makro za 150 zł więc kieszeni nie zrujnował.Doskonały do szybkich dań.Dzisiaj np był pstrąg w folii -20 min i gotowe.Dania w woreczku robione np żeberka-soczyste,miękkie.Robię obiad na 2 tury więc naprawdę jest przydatny.Na górę kładę np pierś owiniętą boczkiem niżej ziemniaki i mam gotowy obiad w 30 min.A ziemniaczki pieczone to poezja tak jak kiełbaski czy kaszanka.Miskę myję w zmywarce.Polecam zapracowanym i tym którzy nie lubią dań smażonych.A i mielone bardzo smaczne wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Halogen Oven - opinia 11.11.10, 08:12 Do pieczenia/smazenia miesa jest idealny. Robilam szaszlyki, kurczaka, rybe, kotlety mielone. Kotlety, rybe lub piers z kurczaka kladlam na gornym ruszcie na folii lekko posmarowanej tluszczem, teraz mam ala patelnie, dokupilam w Mango. Ale zeby upiec cos jednoczesnie u mnie sie nie sprawdza. Podam przyklad - polozylam szaszlyki na dolnym i gornym ruszcie, po okolo 10 minutach trzeba je obrocic - niestety gorny ruszt zaczepia o dolny i jest to prawie niewykonalne. Poza tym na dole wszystko piecze sie o wiele dluzej niz u gory. To samo z ziemniakami, jak upiec jednoczesnie, skoro do pieczenia ziemniakow trzeba nastawic temperature na maksa a do miesa, ktore jest u gory trzeba ustawic sporo nizsza bo sie spali. Mieso czy ryby smazone w folii nie smakuja mi, sa jak gotowane, poza tym w folii moglabym upiec w piecyku, mam 2 standardowy i w combi mikrofali termoobieg wiec nie po to kupilam halogen. Wazna sprawa pokrywa - ja mam pokrywe, ktore jest przymocowana na stale i wystarczy ja podniesc z kolei moja mama ma pokrywe luzna, ktora trzeba gdzies odstawic. Najpierw kladlysmy ja na pustym garnku, pech chcial, ze odprysla emalia. Potem dokupilysmy stojak na pokrywe z Mango - niestety jest do niczego, nieporeczny i niestabilny, bardzo trudno umiescic w nim pokrywe, tutaj widac, po lewej stronie nad szpikulcami do szaszlykow: www.mango.pl/hity_mango/dodatki_do_halogen_oven Pisze "solidnie wykonany"... akurat :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Mango Halogen Oven - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 20:09 Od dłuższego czasu nosiłam się z myślą zakupu kombiwaru, głównie po to aby piec w nim ciasta.Jednak przeglądając niejedną opinię na forum, już wycofuję się z tego zamiaru, urządzenie wydaje mi się zdecydowanie przereklamowane. Natomiast dla osób, które chcą bardzo szybko i smacznie, przygotować jakąkolwiek potrawę począwszy od pachnących roladek schabowych-czas gotowania 20 minut, rosół- 20 min., udka- do 20 min.,skończywszy np. na ziemniakach- od 7 do 15 min.( w zależności od wielkości), polecam wypróbowane przeze mnie fantastyczne szybkowary. Mimo dość wysokiego kosztu zakupu, naprawdę warto je mieć. Gotuję w szybkowarach od pół roku praktycznie wszystko, a im dłużej gotuję tym bardziej jestem zachwycona szybkością przygotowania potraw(bigos od podstaw 1 godz), ale także i ich smakiem. W tej chwili nie wyobrażam sobie gotowania bez szybkowaru, obecnie mam ich 5, każdy inna pojemność, różne firmy , ale zasada działania ta sama. Fantastyczne przez duże F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Mango Halogen Oven - opinia IP: *.abp.pl 25.12.10, 13:50 Witam, zakupiłam Mango Halogen Oven ale pokrywa przyszła mi nie zmontowana. Żarniak (lampa z rączką) jest oddzielna od szklanej pokrywy. Nie mam pojecia jak to zmontować żeby było razem. Nie ma żadnych uchwytów mocujących a jak położe żarniak na pokrywę to ona się tak chełbocze i w żaden sposób nie chce wejść do tej dziury. POMOCY!!!! Czy ktoś miał podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Mango Halogen Oven - opinia 20.01.11, 09:18 Chyba jakis wadliwy, powinnas wymienic. Odpowiedz Link Zgłoś
rudyocicat nie polecam 24.01.11, 17:21 Dostaliśmy pod choinkę halogen oven... Dzisiaj pierwszy raz użyliśmy, i jestem niezadowolona.... Zrobiliśmy skrzydełka z ziemniakami (krojone w ćwiartki), skrzydełka u góry, ziemniaki na dole - tak jak robiliśmy to w piekarniku. Po czasie w którym skrzydełka z ziemniakami w piekarniku byłyby gotowe, w końcu zrobiły się skrzydełka w halogenie, ziemniaki nadal surowe... Jeśli chodzi o: oszczędność czasu - nie jest szybszy niż piekarnik, no chyba że mój piekarnik to wyścigowiec wyjątkowy w swej klasie, więc opinie na temat oszczędności czasu dzięki temu sprzętowi uważam za przesadzone... tą samą potrawę zrobił wolniej niż piekarnik... oszczędność energii - kłamstwo, ciągnie jak piekarnik a pracuje dłużej... oszczędność miejsca - kłamstwo, dodatkowy gadżet zajmujący dużo miejsca a w sumie mało się do niego mieści... można w nim zrobić wszystko- robiłam tylko skrzydełka z ziemniakami, więc tutaj jedynie mogę napisać, że jeśli się chce w nim robić wszystko to trzeba zakupić nowe naczynia, bo kształt tego jest okrągły. zdrowe i smaczne - skrzydełka z halogena były dużo gorsze niż z rusztu z piekarnika, były wysuszone z wierzchu, skórka jak pergamin, a po wgryzieniu wypływa tłuszcz spod skóry.. Skrzydełka w piekarniku robimy na górze aby topiący się tłuszcz z przyprawami kapał na ziemniaki, tutaj niewiele kapało, więc to co nie skapnęło zostało w kurczaku... skrzydełka mimo iż były wysuszone były tłuste, pierwszy raz jadłam coś tak dziwnego, tłuszczem jeszcze mi się odbija... co do ziemniaków, robią się godzinę i powoli są czarne na "krawędziach" a nadal twarde w środku.... Polecam go osobom lubiącym gadżety, którym się wydaje, że tylko mając odpowiedni gadżet będą lepiej gotować, Ci co dobrze gotują i mają piekarnik jest to narzędzie całkowicie nieprzydatne, zbierające kurz.. Odpowiedz Link Zgłoś
rudyocicat Re: nie polecam 24.01.11, 17:31 Dodam na temat ziemniaków, bo w końcu się zrobiły:) Wyglądają tak sobie, a w smaku gdybym nie wiedziała, że to ziemniak to bym miała problem zgadnąć... Gąbką z suchą skórką, ciężko przegryźć... Zero opieczenia, nie są ani upieczone, ani ugotowane, ani na parze zrobione... coś pomiędzy, jak ktoś lubi gąbkę z twardą skórką o posmaku ziemniaku polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Re: nie polecam IP: *.toya.net.pl 02.02.11, 18:11 Masz rację, bo to w sumie mikrofala...poszukaj jeszczestarych kombiwarów na spiralę (ich cena nigdy nie spadała poniżej 230 zeta...(sama spirala kosztuje 80...i jeszcze jest z nimi problem w serwisach..czekam na nową już 4 miesiące, ale kupiłem nowy kombiwar, tzn. stary od kogoś na Allegro za 60 zł i znów mogę się cieszyć superpotrawami! Stara , trzydniowa bułka po 8 minutach robi się taka, jakby właśnie wyszła z pieca! Na tym forum są sami teoretycy i żal czytać tych opinii! Fakt, ciężko z ciastami itd. , ale zapiekanki, drób itd. superowe..byleby nie HALOGEN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudyocicat Re: nie polecam 13.02.11, 13:52 "Na tym forum są sami teoretycy i żal czytać tych opinii!" Na tym forum chyba w większości są Ci co ten gniot sprzedają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: kombiwar - halogen oven IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 17:45 mamy halogen oven od miesiąc i caly czas chodzi da sie zrobic wszystko trzeba tylko poszukać przepisów , halogen grzeje sie szybciej co skraca czas robienia potraw i ogolnie duzo duzo lepsze jest wszystko niz z kombiwaru nie wysusza tak potraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Re: kombiwar - halogen oven IP: *.toya.net.pl 02.02.11, 18:05 Szkoda, że nie miałeś do czynienia z kombiwarem na spiralę grzejną:-(...używam go od 13 lat, a ostatnio znajomi uczęstowali mi kurczakiem z halogena...)..różnica jest taka, jak potrawa ze starego (+++) prodiża i mikrofali! Reasumując: to jak z pończochami: żadna lycra nie zastąpi wyglądem nylonu i tak samo halogen nie zastąpi spirali grzejnej. Okazuje się, że czasem to, co stare, jest o wiele lepsze niż nowe wynalazki. Nie chcę polemiki w tej kwestii! Wszystko jest oczywiście kwestią gustu, ale tu akurat jest dogmat... Odpowiedz Link Zgłoś
maskadar1 Re: kombiwar - halogen oven 26.02.11, 23:33 Reasumujac wszystkie opinie - kombiwar to niezle urzadzenie tylko lepiej kupic jakiejs konkretnej firmy (np MPM widzialem ze byl chwalony ) , niz z reklamy TV , czy podroby z reklamy tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Podobna kuchenka Infra chef IP: *.police.vectranet.pl 13.04.11, 18:21 Jest kuchenka bardzo podobna do halogen oven i nazywa się Infra chef z firmy PROlectrix. Bardzo fajna ;) Jest aktualnie dostępna w sklepach NETTO za 150zł. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniani3 sernik z halogen over 23.04.11, 15:57 sernik z halogen oven Wiaderko sera białego 1kg + wszystko z przepisu z wiaderka. Na dno metalowej tortownicy położyłam biszkopty i skropiłam je troszke wodą z zapachem i na to masa serowa z mnóstwem rodzynek :) i siup do halogena na dolny ruszt na 20 miniut na 175 stopni a potem na 55 minut na 150 stopni - z wierzchu jest bardzo brązowy ale nie przypalony !!!! wyszedł pycha no i wielka radość, ze przepis juz mam. co zauważyłam: ciasta piecze sie troche inaczej niz w zwykłym piekarniku, wcześniej dawałam wysokie temperatury i ciasto z wierzchu sie przypalało a w środku było surowe. Przy halogenie trzeba inaczej piec, dłuzej i na niższej temperaturze. Mięsa piekę na dolnym ruszcie ale talerzu, np udka wrzucam przyprawione na 1/2 godziny, po 15 minutach dosypuje pokrojone pieczarki, pieknie przejdą sosikiem z kurczaka (wypocony tłuszczyk + ciutke wody) - pychota. Piekłam takze karkówkę w woreczku do pieczenia, ale uwaga, jak worek nabrał powierza przykleił mi się do pokrywy, wiec teraz ja pieke to na srodku chwytam kawałek worka i okrecam niktką i jest oki, nie dochodzi do wieka. To urządznie dostałam od mojego ukochanego, na początku walczyłam i uczyłam sie w nim piec, ale po pół roku urzywania moge powiedzieć, zem juz o co kaman :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniani3 Re: sernik z halogen over 23.04.11, 16:00 przepraszam za bład, oczywiscie miało być używania ehhhhhhhhhhh dodam jeszcze, ze jak pieke miesko to je obracam i polewam sosem, jak w normalnym piekarniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
perrier Re: sernik z halogen over 25.04.11, 20:04 Czy moglabys podac przepis z tego "wiaderka"? No i o jaki tutaj ser chodzi? Nie mieszkam w PL wiec dostepu do przepisu nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: kombiwar - halogen oven IP: 2.102.14.* 05.06.11, 20:25 Ja dzisiaj kupiłem halogen oven.Zrobiłem już pierwszy obiad z kurczaka,jestem bardzo zadowolony a zapłaciłłem tylko f15.Polecam to super urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: kombiwar - halogen oven IP: *.oswiecim.vectranet.pl 20.05.14, 06:21 Mam go już ok 3lat i byłem bardzo zadowolony do czasu kiedy...... pordzewiały elementy metalowe - obejmy lampy halogeno, wejwirnik wentylatora i element(pokrywa?) mcujący między wentylatorem a pokrywą szklaną. Obejmy po rozkręceniu rozpadły się a sypiąca się rdza obsypywała gotowane posiłki. NIGDZIE NIE MOŻNA DOSTAĆ CZĘŚCI OPRÓCZ LAMPY. MOŻE KTOŚ MA NAMIARY DO CZĘŚCI ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk Re: kombiwar - halogen oven IP: *.103.kt.cust.t-mobile.co.uk 18.07.11, 21:26 Hmm... Co do tej podczerwieni - znane nam ciepło jest postacią promieniowania podczerwonego. Każdy piekarnik i każde żródło ciepła tak naprawdę emituje (wysyła) podczerwień. Oczywiście podczerwień ma szerszy zakres niż ciepło odczuwane poprzez receptory w skórze. Ale reklama bazująca na tym, że piekarnik działą na poczerwień to coś jakby reklama super nowego radia, które wykorzystuje przesyłanie danych falamia radiowymi! Albo lampy, "nasza jest szczególna bo wysyła światło widzialne" ! Dla naiwnych, liczą na kompletny brak wiedzy społeczeństwa w dziedzinie fizyki i techniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: kombiwar - halogen oven IP: *.net.azartsat.pl 12.09.11, 22:06 A ja używam używam halogen oven od 2 lat.Pieke soczyste ciasta .gesi ,iwszystkie inne mięsa Zapiekanki ,frytki kotlety ,gulasze itd itp.Zasada jest jedna ,trzeba miec pojecie o gotowaniu bo zaden gar sam nie ugotuje. Zapewniam ze pradu zuzywam tyle co zawsze a nawet mniej bo od2 lat place tyle samo. Kombiwar zamienie tylko na cos lepszego .Na razie nic takiego nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: kombiwar - halogen oven IP: *.ip.netia.com.pl 29.12.12, 19:06 witam wszystkich czy moze ktos ma jakies przepisy na ciasta na mango halogen bo nie wychodzi mi zadne z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilo Re: kombiwar - halogen oven IP: *.tkk.pl 24.09.11, 10:03 można kupić prywatnie za 100zł z wysyłką 120, ja tak kupiłem, jest z dodatkowym wyposażeniem,, piecze wspaniale i szybko, jest rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kombiwar - halogen oven IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:00 Kupiłam 2 dni temu w Mango. Mam prośbę o sprawdzone przepisy i podpowiedzi . Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaz Re: kombiwar - halogen oven IP: *.master.pl 28.10.11, 11:08 Tylko to z tefala to parowar a nie kombiwar Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: kombiwar - halogen oven 10.10.12, 09:12 U mnie halogen oven chodzi prawie codziennie, smaze w nim ryby ( patelnia z kompletu tylko wysmarowana olejem), pieke ziemniaki, frytki, robie szaszlyki, piersi z kurczaka na grillu, warzywa na grillu - papryke, cukinie, pieczarki ( wydrazam nozke i wkladam kawalek sera) tylko akurat ten model ma nieporeczna pokrywe choc niby mozna kupic specjalny stojak ktory moim zdaniem jest do d... moja pokrywe tylko podnosze ale w Polsce nie widzialam takich modeli. Oven kupila tez moja mama i brat. tylko mamie ostatnio pekla misa bo wlozyla jakis zamrozony produkt ( to tak przy okazji pisze jako ostrzezenie :). Ogolnie wszystko co robie to na gornym ruszcie, na dolnym mozna upiec kawal miecha np. udziec z indyka. Osobiscie nie wyobrazam juz sobie nie miec tego ovena z tym ze mam jeszcze mikrofale kombi z termoobiegiem i piekarnik z funkcia termoobiegu i piecykiem tradycyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
helena-61 Re: kombiwar - halogen oven 12.12.12, 06:10 nie kupujcie tego dziadostwa ...to wielka lipa --ciasta surowe od spodu,, kurczak z wierzchu spieczony a od spodu biały..ziemniaki twarde po 2 godz;; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: kombiwar - halogen oven IP: 81.6.139.* 25.03.13, 17:25 Chętnie odkupię naczynie żaroodporne od popsutego kombiwara 12 l. kontakt mail. zdzislawczerwiec@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martina Re: kombiwar - halogen oven IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 15:43 Kombiwar jest naprawdę super sprzetem, ja dzisiaj robie żeberka mojemu Walentemu :) cały dom pachnie żeberkami a podgladajac je widzimy soczyste żeberka. Poza tym robilismy juz w tym kilka rzeczy m.in pizze, frytki itd. wychodziło wszystko super :) polecam Odpowiedz Link Zgłoś