IP: *.spray.net.pl 04.09.09, 19:45
jaki polecacie odkurzacz w rozsądnej cenie? będę odkurzać parkiet terakotę
Obserwuj wątek
    • haan87 Re: odkurzacz 05.09.09, 01:58
      polecam tego Philipsa www.1komp.pl/produkt-41-180-535-
      36541,odkurzacze_odkurzacz_philips_fc_9071_01_jewel_(2000_w__z_workiem_
      _niebieski).html
      ma aż 2000W,no i worek - stanowczo odradzam odkurzacze wodne. Więcej
      sprzątania i czyszczenia sprzętu po odkurzaniu - to jedyna różnica w
      jakości sprzątania wodnym i workowym. Mam w.w. model, jest cichy,
      silny, zgrabny, polecam
      • Gość: ania Re: odkurzacz IP: *.spray.net.pl 05.09.09, 09:49
        czy on ma szczotkę do parkietu? z opisu nie wynika
        dzięki za opinię
    • flying_citron Re: odkurzacz 28.09.09, 19:44
      Jeśli chcesz kupić dobry odkurzacz za małe pieniądze to zerknij na ten:magicznaplaneta.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=46&prod=66087
      Jest bardzo zgrabny, z dużą siłą. Oczywiście w sklepie jest na niego promocja i możesz dużo na nim zaoszczędzić. Myślę, że to byłby dobry zakup. A jeśli nie podoba Ci się ten albo chciałabyś jakiś inny przejrzyj ofertę w tym sklepie dokładniej, może spodoba Ci się jakiś inny.
      • jola7117 Re: odkurzacz 04.10.09, 08:51
        Weź pod uwagę aby miał: szczotkę nie drapiącą parkiet (tj. z włosem), gumowe kółka, Jeżeli masz do odkurzania całe mieszkanie, to worek nie może być za miły, bo co 2 tyg. będziesz go zmieniać. Najlepiej aby optymalnie miał 3 litry. Spójrz na dostępność woreczków. Najlepiej, aby były robione do wielu modeli różnych odkurzaczy- np. "S-bag" -i.
        Jeżeli masz parkiet, to ogromna siła ciągu nie jest ci aż tak potrzebna. wystarczy 1600 wat. Zawsze można używać woreczków mikroporowych, które nie zapychają się tak szybko jak papierowe.
        Jak masz pieniądze na droższy odkurzacz, to tylko Miele, Jak chcesz zaoszczędzić, to Philips- ale nie te małe modele.
        • Gość: ania Re: odkurzacz IP: *.spray.net.pl 04.10.09, 09:43
          kupiłam electrolux z zasięgiem 13 m, gumowymi kółkami i gumą przeciwko obijaniu
          o meble, teraz odkurzam panele i terakotę, ale za miesiąc będę testować na
          parkiecie, w porównaniu z moim przednim (9-cio letnim zelmerem model elf)
          niemalże w ogóle go nie słychać, był dość tani w sklepie internetowym (niecałe
          400zł) , dzieki za rady
        • Gość: Zosia Re: odkurzacz IP: *.anonymouse.org 05.10.09, 00:22
          Wiesz najlepiej patrzeć na moc ssania, a nie nominalną, ale fakt do parkietów i
          tym bardziej terakoty dużej mocy nie trzeba, tak samo jeśli szukasz taniego
          odkurzacza, to tylko na worki (te z wymiennymi pojemnikami to porażka, wiecznie
          śmierdzi i bawić się potem w domycie tego). Ja dla siebie kupowałam V-814 i do
          300zł spokojnie polecam od siebie.
          • Gość: Magda Re: odkurzacz IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 19:05
            Jest ok jeśli mieszkanie jest dość sporo do odkurzania (odkurzacz nie jest
            mały), długość kabla ogranicza przełączanie się między gniazdkami do minimum i
            tu duży plus bo niewiele rzeczy bardziej denerwuje.
            • Gość: Zosia Re: odkurzacz IP: *.anonymouse.org 19.10.09, 01:20
              Akurat tutaj trochę przesadzasz nie jest odkurzacz piorący czy inne wynalazki,
              może też nie jest kompaktowy, ma po prostu bardzo standardowe wymiary. Z
              dostępnością worków i ich ceną też jest ok.
              • Gość: Magda Re: odkurzacz IP: *.acn.waw.pl 22.10.09, 22:14
                Oj wiesz, że nie o to mi chodziło, teraz tendencja jest do miniaturyzacji
                odkurzaczy, a ten jest dość standardowej wielkości, ale masz rację trochę
                przesadziłam, co nie zmienia faktu, że model jest całkiem udany (zwłaszcza, że
                kosztuje poniżej 300zł).
    • Gość: Czy-nastka Re: odkurzacz IP: *.chello.pl 05.10.09, 15:59
      Bardzo dobrze się sprawdza ZELMER 619.5G5EW na worki papierowe. Ma funkcje
      prania dywanów i wykładziny, zbiera rozlane ciecze i błoto.
      • jola7117 Re: odkurzacz 09.10.09, 08:02
        Ale ma bardzo mało miejsca na worek. Szybko się zapełnia i odkurzacz traci siłę
        ssania.
    • mullosca Re: odkurzacz 11.10.09, 22:20
      Nie wiem dokładnie w jakim przedziale cenowym szukasz odkurzacza, ale tutaj masz
      kilka do wyboru i są w tym momencie na promocji
      www.hiperokazja.pl/catalogsearch/result/?q=odkurzacz&x=44&y=13, osobiście
      najbardziej jestem za Clatronic, ale decyzja należy do Ciebie
    • kindziol Re: odkurzacz 22.10.09, 21:07
      Ja mam samsunga sc 6260 a w domu same panele :). Sprawdza się, a nie należy do
      najdroższych. Haan87 zaproponowała Ci model z 1komp.pl - poszperaj tam trochę,
      często można znaleźć jakąś promocję.
    • Gość: x parkiet najlepiej wycierać na wilgotno, inaczej IP: *.unitymediagroup.de 27.10.09, 18:20
      cały kurz unosi się do góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka