zeeliah 01.08.07, 18:43 Jaka obroża dla jakiego psa? Jakich uzywacie? jakie sie sprawdzaja, a ktore okazaly sie kompletnym niewypalem? na co zwracacie uwage przy kupnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrexham Re: obroża 01.08.07, 20:19 dobre sa takie z parcianej tasmy zapinane na zamek (takie pstryk, pstryk :)) mozna je dopasowac do wielkosci psa (choc sa w roznych rozmiarach), szybko sie je zaklada/zdejmuje no i mozna latwo prac; i cena jest niezla, dla sznaucera/pinczera czyli ta najmniejsza kosztuje w wawie 10 zlotych; nie cierpie zapinanych na sprzaczke, nigdy nie wiedzialm na ktora dziurke zapiac, i do tego zawsze cos tam zwisalo; zalozenie ich ruchliwemu psu graniczy z cudem :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.ka Re: obroża 01.08.07, 20:54 Zgadzam się - parciana ze sprzączką. Ale uwaga! Trafiłam na taką, która była szyta bardzo ostrymi nićmi, nie wiedząc o tym dziwiłam się, że mały drapał się po szyi. Kupując kolejną ( innego producenta - tym razem Ukraina ) dokładnie ją obmacałam i sprawdza się supeeeer. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: obroża 01.08.07, 20:49 wszystko zalezy od tego la jakiego psa :) ja mam doga de bordeaux (65 kilo) tak wiec dobra obroza to skorzana, od strony wewnetrznej albo tez skora (druga warstwa) albo filc. szyta, nie nitowana - kazy nit predzej czy pozniej peknie. dwa lata temu kupilam obroze ktora jest wietna - podwoja skora, porzadne szycie, dobrej jakosci sprzaczka. kosztowala majatek ale dzis widze ze warto bylo. obroze i smycze zazwyczaj kupuje na wystawach - wtedy w jednym miejscu jest spory wybor. polecam forme dingo - od dawna mam ich smycze i jestem bardzo zadowolona 9smycze sa skorzane, specjalnie wyprawione tak by byly wytrzymale a jednoczesnie meikkie dla dloni) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: obroża 01.08.07, 22:36 Mój pies, mała psina, nosił szelki. Małe psy często są predysponowane do zapadania krtani, dlatego szelki są lepsze, bo nie ma ucisku na gardło i mniejsze jest ryzyko tego przykrego schorzenia. Widywałam też duże psy prowadzone w szelkach - rottweilera, husky. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: obroża 03.08.07, 20:29 Ja używam wyłącznie obroży marki Purina One. Odpowiedz Link Zgłoś
zeeliah Re: obroża 16.10.07, 15:13 wracam do tematu bo znalazlam fajną stronkę, obroze tanie i ładne www.collar.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: A kto z Was używa 31.10.07, 08:32 Dla konia? Wszyscy, poza tym dobre są kantary i wędzidła. Odpowiedz Link Zgłoś
winieta Re: A kto z Was używa 31.10.07, 13:01 nie, dla psa. Dla konia , o ile sie nie mylę jest uzda, ew. ogłowie a nie obroża uzdowa :/ Obroża uzdowa uczy psa, że na spacerze nie ciągnie się właściciela.Jeden pasek przebiega za uszami. drugi wokół kufy, o spodem łączą się (cos na ksztalt konskiego kantara)i tam przypina się smycz. Pies ciągnąc wywołuje nacisk na kufę i skręca głowę bok (taki mimowolny CS - czyli sygnał uspokajający) w takiej pozycji po prostu nie da się ciągnąć. Jest skuteczniejsza i przede wszystkim bardziej humanitarna od kolczatek, obroży zaciskowych i innych tego typu wynalazków, które tzw. miłośnicy psów zakładają swoim pupilom. Odpowiedz Link Zgłoś
moonalisa Re: A kto z Was używa 31.10.07, 13:55 kantarek /obroża uzdowa/znakomicie zastapila kolczatkę.Jest skuteczna (!) ,teraz moja labradorka ładnie chodzi w obroży z jakiegos tworzywa,regulowana ,na klik, marki MacLeather.Wreszcie nie ciągnie.Ladna,lekka,solidna.Parciane /z taśmy/szybko się niszczą,zwijają i brudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
c.kliszer Re: obroża 07.01.21, 13:38 Zdecydowałem się kupić youtuboss.pl/jakie-wybrac-obroze-dla-psa/ bardzo solidna. Odpowiedz Link Zgłoś
stacjazwierzak.pl Re: obroża 23.11.21, 21:21 obroże dla psa promocje nawet do 50% taniej Odpowiedz Link Zgłoś