27.04.23, 14:56
Reklamowane są obroże dla zwierząt, chroniące je przed kleszczami.

Może ktoś wie, czy człowiek po założeniu takiej obroży też będzie chroniony przed kleszczami?

S.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Kleszcze 27.04.23, 22:48
      snajper55 napisał:

> Reklamowane są obroże dla zwierząt, chroniące je przed kleszczami.
      >
      > Może ktoś wie, czy człowiek po założeniu takiej obroży też będzie chroniony prz
      > ed kleszczami?
      >
      > S.
      Snajper odbiło ci ?
      • snajper55 Re: Kleszcze 28.04.23, 03:51
        sp9tcu napisał:

> snajper55 napisał:
        >
        > > Reklamowane są obroże dla zwierząt, chroniące je przed kleszczami.
        > >
        > > Może ktoś wie, czy człowiek po założeniu takiej obroży też będzie chronio
        > ny prz
        > > ed kleszczami?
        > >
        > > S.
        > Snajper odbiło ci ?

Nie. Serio pytam. Znasz odpowiedx na moje pytanie?

S.
        • sp9tcu Re: Kleszcze 29.04.23, 00:17
          snajper55 napisał:

> sp9tcu napisał:
          >
          > > snajper55 napisał:
          > >
          > > > Reklamowane są obroże dla zwierząt, chroniące je przed kleszczami.
          > > >
          > > > Może ktoś wie, czy człowiek po założeniu takiej obroży też będzie c
          > hronio
          > > ny prz
          > > > ed kleszczami?
          > > >
          > > > S.
          > > Snajper odbiło ci ?
          >
          > Nie. Serio pytam. Znasz odpowiedx na moje pytanie?
          >
          > S.

Znam
          wypij 2 tabletki bisakodyl
          i za 4 godziny udaj się na spacer
          kleszcze uciekna od ciebie

PS chyba dostanę bana
    • waga173 Re: Kleszcze 28.04.23, 00:17
      Tak, bo czlowiek to zwierze.
      • snajper55 Re: Kleszcze 28.04.23, 03:52
        waga173 napisał:

> Tak, bo czlowiek to zwierze.

Tylko duże. Choć są też duże psy.

S.
        • horpyna4 Re: Kleszcze 28.04.23, 11:15
          Małe można włożyć na nadgarstki, jak bransoletki...

A na serio - trzeba spryskiwać nogi preparatami przeciwkleszczowymi, bo kleszcze włażą od dołu. Buty wierzchu też warto, mogą zrezygnować na wstępnym etapie. Wiem coś na ten temat, bo jak w bliskiej okolicy jest tylko jeden kleszcz i kilkoro ludzi, to on i tak trafi na mnie. Z komarami też tak mam, widocznie jestem smaczna. A wczesną jesienią muszę ciągle przeczesywać włosy, bo strzyżaki sarnie urządzają sobie na mojej głowie lądowisko.

Dodam jeszcze, że moim ulubionym sposobem na spędzanie wolnego czasu jest łażenie po lesie.
          • snajper55 Re: Kleszcze 28.04.23, 15:25
            horpyna4 napisała:

> Małe można włożyć na nadgarstki, jak bransoletki...

Można też dodać na kostkach.

> A na serio - trzeba spryskiwać nogi preparatami przeciwkleszczowymi, bo kleszcz
            > e włażą od dołu. Buty wierzchu też warto, mogą zrezygnować na wstępnym etapie.
            > Wiem coś na ten temat, bo jak w bliskiej okolicy jest tylko jeden kleszcz i ki
            > lkoro ludzi, to on i tak trafi na mnie.

Po co się psikać, jeśli można założyć pięć obroży i mieć spokój? Moje pytanie jest całkiem serio.

Z komarami też tak mam, widocznie jeste
            > m smaczna. A wczCsną jesienią muszę ciągle przeczesywać włosy, bo strzyżaki sar
            > nie urządzają sobie na mojej głowie lądowisko.

Kiedyś byłem w Czerlonce i od gospodyni dostałem taką papierową bransoletkę na rękę, mającą chronić przed komarami. Darmo to wziąłem, choć nie wierzyłem że będzie działać. No i się zdziwiłem. Wszystkie latające mnie omijały, a inni byli gryzieni.

> Dodam jeszcze, że moim ulubionym sposobem na spędzanie wolnego czasu jest łażen
            > ie po lesie.

Też uwielbiam. Mam chałupę w Puszczy Piskiej i korzystam przy każdej okazji. :)

S.
    • zaczarowanyogrod Re: Kleszcze 30.04.23, 15:33
      Nie sprawdzałam, ale może człowiekowi to jakoś zaszkodzi tak jak zwierzęta ni biora ludzkich leków i odwrotnie.

A na kota te obroże nie zawsze działają. Lepszy jest taki płyń co to się polewa kręgosłup. Czasem obroża działa tak że kot ma kleszcze właśnie pod nią na szyi.
      • sp9tcu Re: Kleszcze 30.04.23, 16:43
        przecież snajper robi se jaja
        • zaczarowanyogrod Re: Kleszcze 30.04.23, 16:50
          To ja wiem. Ale nie wiadomo kto to przeczyta i jeszcze zastosuje.
          • snajper55 Re: Kleszcze 30.04.23, 23:14
            zaczarowanyogrod napisała:

> To ja wiem. Ale nie wiadomo kto to przeczyta i jeszcze zastosuje.

No i co się z nim stanie? Zacznie szczekać czy miauczeć?

S.
            • zaczarowanyogrod Re: Kleszcze 01.05.23, 09:29
              Na przykład umrze.
              • snajper55 Re: Kleszcze 02.05.23, 21:32

> Na przykład umrze.

Dlatego pytam. Ale skoro zwierzęta nie umierają...

Zapytam lekarza, gdy u jakiegoś będę. Dam znać.

A może jednak znajdzie się ktoś wiedzący?

S.
                • sp9tcu Re: Kleszcze 02.05.23, 23:03
                  snajper proponuje ci miejsce w psychiatryku
        • snajper55 Re: Kleszcze 30.04.23, 23:13
          sp9tcu napisał:

> przecież snajper robi se jaja

Nie, nie robię sobie żadnych jaj. Skąd ten pomysł??? Zamiast psikania się przed każdym spacerem po lesie wolałbym obrożę, która działa 8 miesięcy.

S.
      • snajper55 Re: Kleszcze 30.04.23, 23:16

> Nie sprawdzałam, ale może człowiekowi to jakoś zaszkodzi tak jak zwierzęta ni b
        > iora ludzkich leków i odwrotnie.

No właśnie jestem ciekaw, bo chętnie bym taką obrożę zakładał idąc na spacer na łąki czy do lasu.

S.
    • zaczarowanyogrod Re: Kleszcze 03.05.23, 16:38
      www.google.com/amp/s/amazoniazoo.pl/czego-nie-dowiesz-sie-z-reklamy-foresto-poznaj-uboczne-skutki-chemii-przeciw-kleszczom/%3famp
      Znalazłam to wygląda że obroże i te wszystkie środki są też szkodliwe dla zwierząt.
      • sp9tcu Re: Kleszcze 03.05.23, 21:24
        tak samo jak maseczki
      • snajper55 Re: Kleszcze 04.05.23, 01:01

> www.google.com/amp/s/amazoniazoo.pl/czego-nie-dowiesz-sie-z-reklamy-foresto-poznaj-uboczne-skutki-chemii-przeciw-kleszczom/%3famp
        > Znalazłam to wygląda że obroże i te wszystkie środki są też szkodliwe dla zwier
        > ząt.

O, dzięki. Czyli chyba mamy rozwiązanie zagadki braku obróż dla ludzi. Obroże dla ludzi odpadłyby na testach klinicznych, których nie robi się w przypadku zwierząt. Dla zwierząt wolno sprzedawać dowolne świństwo.

S.
        • horpyna4 Re: Kleszcze 04.05.23, 13:57
          Daj spokój, przecież ten cały artykuł to reklama jedynie słusznych "naturalnych" środków. Wystarczy przeczytać do końca i wszystko jasne.

A dla ludzi nie ma obroży, bo mało kto chciałby taką nosić. Czyli produkcja byłaby nieopłacalna.
          • sp9tcu Re: Kleszcze 04.05.23, 14:09
            nasz admin sie relaksuje
          • snajper55 Re: Kleszcze 04.05.23, 16:57
            horpyna4 napisała:

> Daj spokój, przecież ten cały artykuł to reklama jedynie słusznych "naturalnych
            > " środków. Wystarczy przeczytać do końca i wszystko jasne.

Czy twierdzisz, że napisali nieprawdę o antykleszczowych obrożach? Bo tylko to mnie interesuje.

> A dla ludzi nie ma obroży, bo mało kto chciałby taką nosić. Czyli produkcja był
            > aby nieopłacalna.

Dlaczego uważasz, że mało kto chciałby nosić opaski chroniące przed kleszczami i to chroniącymi przez kilka miesięcy? Ja bym chętnie nosił. Wolałbym opaskę od ciągłego psikania się chemikaliami. Zresztą są produkowane opaski przeciwko komarom:

allegro.pl/oferta/opaska-bransoletka-na-komary-5-sztuk-ochrona-350h-13620907687

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka