snajper55 27.04.23, 14:56 Reklamowane są obroże dla zwierząt, chroniące je przed kleszczami. Może ktoś wie, czy człowiek po założeniu takiej obroży też będzie chroniony przed kleszczami? S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sp9tcu Re: Kleszcze 27.04.23, 22:48 snajper55 napisał: > Reklamowane są obroże dla zwierząt, chroniące je przed kleszczami. > > Może ktoś wie, czy człowiek po założeniu takiej obroży też będzie chroniony prz > ed kleszczami? > > S. Snajper odbiło ci ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kleszcze 28.04.23, 03:51 sp9tcu napisał: > snajper55 napisał: > > > Reklamowane są obroże dla zwierząt, chroniące je przed kleszczami. > > > > Może ktoś wie, czy człowiek po założeniu takiej obroży też będzie chronio > ny prz > > ed kleszczami? > > > > S. > Snajper odbiło ci ? Nie. Serio pytam. Znasz odpowiedx na moje pytanie? S. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Kleszcze 29.04.23, 00:17 snajper55 napisał: > sp9tcu napisał: > > > snajper55 napisał: > > > > > Reklamowane są obroże dla zwierząt, chroniące je przed kleszczami. > > > > > > Może ktoś wie, czy człowiek po założeniu takiej obroży też będzie c > hronio > > ny prz > > > ed kleszczami? > > > > > > S. > > Snajper odbiło ci ? > > Nie. Serio pytam. Znasz odpowiedx na moje pytanie? > > S. Znam wypij 2 tabletki bisakodyl i za 4 godziny udaj się na spacer kleszcze uciekna od ciebie PS chyba dostanę bana Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kleszcze 28.04.23, 03:52 waga173 napisał: > Tak, bo czlowiek to zwierze. Tylko duże. Choć są też duże psy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Kleszcze 28.04.23, 11:15 Małe można włożyć na nadgarstki, jak bransoletki... A na serio - trzeba spryskiwać nogi preparatami przeciwkleszczowymi, bo kleszcze włażą od dołu. Buty wierzchu też warto, mogą zrezygnować na wstępnym etapie. Wiem coś na ten temat, bo jak w bliskiej okolicy jest tylko jeden kleszcz i kilkoro ludzi, to on i tak trafi na mnie. Z komarami też tak mam, widocznie jestem smaczna. A wczesną jesienią muszę ciągle przeczesywać włosy, bo strzyżaki sarnie urządzają sobie na mojej głowie lądowisko. Dodam jeszcze, że moim ulubionym sposobem na spędzanie wolnego czasu jest łażenie po lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kleszcze 28.04.23, 15:25 horpyna4 napisała: > Małe można włożyć na nadgarstki, jak bransoletki... Można też dodać na kostkach. > A na serio - trzeba spryskiwać nogi preparatami przeciwkleszczowymi, bo kleszcz > e włażą od dołu. Buty wierzchu też warto, mogą zrezygnować na wstępnym etapie. > Wiem coś na ten temat, bo jak w bliskiej okolicy jest tylko jeden kleszcz i ki > lkoro ludzi, to on i tak trafi na mnie. Po co się psikać, jeśli można założyć pięć obroży i mieć spokój? Moje pytanie jest całkiem serio. Z komarami też tak mam, widocznie jeste > m smaczna. A wczCsną jesienią muszę ciągle przeczesywać włosy, bo strzyżaki sar > nie urządzają sobie na mojej głowie lądowisko. Kiedyś byłem w Czerlonce i od gospodyni dostałem taką papierową bransoletkę na rękę, mającą chronić przed komarami. Darmo to wziąłem, choć nie wierzyłem że będzie działać. No i się zdziwiłem. Wszystkie latające mnie omijały, a inni byli gryzieni. > Dodam jeszcze, że moim ulubionym sposobem na spędzanie wolnego czasu jest łażen > ie po lesie. Też uwielbiam. Mam chałupę w Puszczy Piskiej i korzystam przy każdej okazji. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Kleszcze 30.04.23, 15:33 Nie sprawdzałam, ale może człowiekowi to jakoś zaszkodzi tak jak zwierzęta ni biora ludzkich leków i odwrotnie. A na kota te obroże nie zawsze działają. Lepszy jest taki płyń co to się polewa kręgosłup. Czasem obroża działa tak że kot ma kleszcze właśnie pod nią na szyi. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Kleszcze 30.04.23, 16:50 To ja wiem. Ale nie wiadomo kto to przeczyta i jeszcze zastosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kleszcze 30.04.23, 23:14 zaczarowanyogrod napisała: > To ja wiem. Ale nie wiadomo kto to przeczyta i jeszcze zastosuje. No i co się z nim stanie? Zacznie szczekać czy miauczeć? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kleszcze 02.05.23, 21:32 zaczarowanyogrod napisała: > Na przykład umrze. Dlatego pytam. Ale skoro zwierzęta nie umierają... Zapytam lekarza, gdy u jakiegoś będę. Dam znać. A może jednak znajdzie się ktoś wiedzący? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kleszcze 30.04.23, 23:13 sp9tcu napisał: > przecież snajper robi se jaja Nie, nie robię sobie żadnych jaj. Skąd ten pomysł??? Zamiast psikania się przed każdym spacerem po lesie wolałbym obrożę, która działa 8 miesięcy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kleszcze 30.04.23, 23:16 zaczarowanyogrod napisała: > Nie sprawdzałam, ale może człowiekowi to jakoś zaszkodzi tak jak zwierzęta ni b > iora ludzkich leków i odwrotnie. No właśnie jestem ciekaw, bo chętnie bym taką obrożę zakładał idąc na spacer na łąki czy do lasu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Kleszcze 03.05.23, 16:38 www.google.com/amp/s/amazoniazoo.pl/czego-nie-dowiesz-sie-z-reklamy-foresto-poznaj-uboczne-skutki-chemii-przeciw-kleszczom/%3famp Znalazłam to wygląda że obroże i te wszystkie środki są też szkodliwe dla zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kleszcze 04.05.23, 01:01 zaczarowanyogrod napisała: > www.google.com/amp/s/amazoniazoo.pl/czego-nie-dowiesz-sie-z-reklamy-foresto-poznaj-uboczne-skutki-chemii-przeciw-kleszczom/%3famp > Znalazłam to wygląda że obroże i te wszystkie środki są też szkodliwe dla zwier > ząt. O, dzięki. Czyli chyba mamy rozwiązanie zagadki braku obróż dla ludzi. Obroże dla ludzi odpadłyby na testach klinicznych, których nie robi się w przypadku zwierząt. Dla zwierząt wolno sprzedawać dowolne świństwo. S. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Kleszcze 04.05.23, 13:57 Daj spokój, przecież ten cały artykuł to reklama jedynie słusznych "naturalnych" środków. Wystarczy przeczytać do końca i wszystko jasne. A dla ludzi nie ma obroży, bo mało kto chciałby taką nosić. Czyli produkcja byłaby nieopłacalna. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kleszcze 04.05.23, 16:57 horpyna4 napisała: > Daj spokój, przecież ten cały artykuł to reklama jedynie słusznych "naturalnych > " środków. Wystarczy przeczytać do końca i wszystko jasne. Czy twierdzisz, że napisali nieprawdę o antykleszczowych obrożach? Bo tylko to mnie interesuje. > A dla ludzi nie ma obroży, bo mało kto chciałby taką nosić. Czyli produkcja był > aby nieopłacalna. Dlaczego uważasz, że mało kto chciałby nosić opaski chroniące przed kleszczami i to chroniącymi przez kilka miesięcy? Ja bym chętnie nosił. Wolałbym opaskę od ciągłego psikania się chemikaliami. Zresztą są produkowane opaski przeciwko komarom: allegro.pl/oferta/opaska-bransoletka-na-komary-5-sztuk-ochrona-350h-13620907687 S. Odpowiedz Link Zgłoś