cereusfoto 14.10.10, 14:51 forum.gazeta.pl/forum/w,12827,17326285,17326285,RUCH_PRZY_KARMNIKU_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiesiekkk Re: DOKARMIANIE PTAKÓW 18.11.10, 16:54 Wszystkim chcącym dokarmiać ptaki polecam zakup ziarna słonecznika na rynku w Piasecznie (wtorki i piątki). W tym roku można kupić słonecznik nie łuskany po 3zł za kg oraz miesznkę dla ptaków też po 3zł za kg. Może ktoś z was wie gdzie w okolicach W-wy można taniej kupić słonecznik w workach po 25 lub 50kg Choć i tak ceny na rynku w Piasecznie są dużo niższe niż w innych sklepach w W-we Odpowiedz Link
deerzet A po co? 21.11.10, 12:38 Wolałbym tu wyczytać uczciwą* dyskusję o potrzebie/ braku potrzeby dokarmiania ptaków zimą. Najlepiej - naukową Uciekinierzy z tego forum kryją się po kątach: forum.gazeta.pl/forum/w,309,118946419,118946419,Ja_juz_dokarmiam_sikorki.html Niechże {Cereus_f} wabi ich, nie daje "głodnieć" po kątach Nie drażnię, ni niejątrzę, ale widzę, jak niektórzy, szczególnie mieszkający na odludziu [jak i ja], szczególnie w czas zimowych wyjazdów na ferie etc., szczególnie w ciężkie zimy z kopnym śniegiem - ZANIEDBUJĄ, przerywają rozpoczęte dokarmianie, jako takie właściwie zbędne moim zdaniem, [zaniedbaniem] stosując tym samym wymyślną torturę dla ptactwa [sec.v.: leśnej zwierzyny]. Ja ze śp. sąsiadem w czas takich wyjazdów obdarowywaliśmy się zapasami karmy i dyżur karnie pełniliśmy. --- Brak mi pana, panie A. A muszę właśnie wyjechać znów na dłużej... Odpowiedz Link