Dodaj do ulubionych

DOKARMIANIE PTAKÓW

14.10.10, 14:51
forum.gazeta.pl/forum/w,12827,17326285,17326285,RUCH_PRZY_KARMNIKU_.html
Obserwuj wątek
    • wiesiekkk Re: DOKARMIANIE PTAKÓW 18.11.10, 16:54
      Wszystkim chcącym dokarmiać ptaki polecam zakup ziarna słonecznika na rynku w Piasecznie (wtorki i piątki).
      W tym roku można kupić słonecznik nie łuskany po 3zł za kg oraz miesznkę dla ptaków też po 3zł za kg.
      Może ktoś z was wie gdzie w okolicach W-wy można taniej kupić słonecznik w workach po 25 lub 50kg
      Choć i tak ceny na rynku w Piasecznie są dużo niższe niż w innych sklepach w W-we
    • deerzet A po co? 21.11.10, 12:38
      Wolałbym tu wyczytać uczciwą* dyskusję o potrzebie/ braku potrzeby dokarmiania ptaków zimą. Najlepiej - naukową smile

Uciekinierzy z tego forum kryją się po kątach:
      forum.gazeta.pl/forum/w,309,118946419,118946419,Ja_juz_dokarmiam_sikorki.html
      Niechże {Cereus_f} wabi ich, nie daje "głodnieć" po kątach wink

Nie drażnię, ni niejątrzę, ale widzę, jak niektórzy, szczególnie mieszkający na odludziu [jak i ja], szczególnie w czas zimowych wyjazdów na ferie etc., szczególnie w ciężkie zimy z kopnym śniegiem - ZANIEDBUJĄ, przerywają rozpoczęte dokarmianie, jako takie właściwie zbędne moim zdaniem, [zaniedbaniem] stosując tym samym wymyślną torturę dla ptactwa [sec.v.: leśnej zwierzyny].
      Ja ze śp. sąsiadem w czas takich wyjazdów obdarowywaliśmy się zapasami karmy i dyżur karnie pełniliśmy.

---

Brak mi pana, panie A.
      A muszę właśnie wyjechać znów na dłużej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka