barbie26 13.06.05, 12:36 czy ktos może wie ile żyją przeciętnie małe rajskie kury? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yggdrassill Re: rajskie kury 13.06.05, 16:32 tak sie nazywają? w necie nic nie mogłem znaleźć o podobnej nazwie Odpowiedz Link
barbie26 Re: rajskie kury 13.06.05, 19:38 nie wiem niestety jak sie nazywają dostałam cztery kury i jednego kogucika, rajskie to chyba potoczna nazwa.Kury sa małe jedna z nich choc dorosła jest wielkości gołębia, inne troche większe, ale wszystkie sa niewielkich rozmiarów. U mnie sa ozdobą ogrodu. Tylko kogut cos wydaje mi sie ,ze jest nie za młody i dlatego pytam ile mogą zyc kury. Oczywiście chciałabym by żyły jak najdłuzej, bo to naprawde bardzo mądre i uczuciowe ptaki Nawt nie wim jakiej sa rasy, jak wpisuje w wyszukiwarke rasy kur, gatunki to wychodzą mi tylko informacje na temat mięsa kur- od strony kulinarnej Odpowiedz Link
jedrus1a Re: rajskie kury 14.06.05, 07:39 A może to kury karłowate. 212.160.126.190/dir-arch/2003/09/0903-8-2.htm Pozdro. Jędruś P.S. Ras jest mnóstwo, są to rasy wystawowe. Ile lat ? 5-10 trudno trudno wyczuć, chodzi głównie o choroby i sposób karmienia. Odpowiedz Link
barbie26 Re: rajskie kury 14.06.05, 15:09 serdecznie dziękuje! Trzy z moich kur mają pióra na nogach, o nich jest mowa w linku. Całe nogi maja pokryte piórami i smiesznie przez to chodzą. a poniewaz moje kury czysto rasowe nie są napewno to moze pewnie będą żyły dłużej jak na "kundelki" przystało Odpowiedz Link
niwela.zj Re: rajskie kury 14.06.05, 18:24 A może ktoś zrobiłby zdjęcie i zamieścił na forum "Ptaki" to wtedy łatwo można rozpoznać rasę. To są tzw. kury "liliputki" i mogą żyć do kilkunastu lat. Pozdr. Odpowiedz Link