Dodaj do ulubionych

Pierwszy szpaczek

20.03.06, 11:06
Przyleciał własnie dziś, mam nadzieję że przyniósł wiosnę, choć w ogrodzie
jeszcze snieg po pas.
Obserwuj wątek
    • ohala Re: Pierwszy szpaczek 20.03.06, 15:14
      Tu Katowice. Pierwszy szpak odwiedził mój ogródek już ponad tydzień temu , potem
      cisza ale od kilku dni już w ''duetach'' wybierają domki.A wybór na mojej ulicy
      że ach ,mam chyba już swoich rezydentów , na razie ''zwiedzają , zaglądają i
      mają już ''oko'', zaczynaja podśpiewywać.Przeleciały jak burza po karmnikach ale
      to nie to menu.Natomiast na choince 5m od okna wysiadują już jajeczka sierpówki
      moi zimowi stołownicy.Stukotki dochodzą do mnie z budki dla małych sikorek,
      czyżby sprawdzały stan techniczny bo nikogo jeszcze nie udało mi się zauważyć.
      Awszystko to rzeczywiście trochę w zwolnionym tempie, zimnica i góry
      śniegu.Będę jeszcze donosić. Serdecznie pozdrawiam.
    • agaaah Re: Pierwszy szpaczek 20.03.06, 15:46
      U mnie też dzisiaj rano pierwsze odwiedziny, stadko szpaczków atakowało
      jadłodajnie smile ku mojej uciesze, znaczy że wiosna..smile
      A poza tym dziś przy śniadanku o mało mi lornetka nie wpadła do talerza, bo
      wśród mojej gromadki ptaszorów pojawiły się potrzos i potrzeszcz! Tego samego
      dnia wink jeszcze ich u mnie nie było...

Pozdrawiam i życzę dużo usmiechu bo.....to już wiosna!

Aga
    • alfredo5 Re: Pierwszy szpaczek 24.03.06, 12:13
      Dziś przyleciało kilka, sprawdziły budkę, chyba im sie spodobała, bo później
      jeden z nich tak ładnie gwizdał na szczycie kasztanowca. Nastepnie przystapiły
      do sprzatania budki. Później odwiedzały karmnik. Ale zastanawia mnie jedno, w
      ostatnich dniach mój skromny karmnik jest poprostu oblegany, również na ziemi
      pod karmnikiem gdzie też sypie karmę, przylatuja całe stada czyżyków, dzwońców,
      grubodziobów, / te ostatnie to straszne samoluby, i wzajemnie się przeganiaja/,
      takiego nalotu to nawet w zimie nie było. Czy macie tak samo?
      • moineau1 Re: Pierwszy szpaczek 24.03.06, 13:51
        A u mnie puchy, sypię ale ptaszory najwyraźniej zajęte czym innym wink, jak już
        przylecą to jakieś takie roztrzepane, szybko znikają, ledwo co skubną... tylko
        sikorki-żarłoki nie zawodzą, wciągną każdą ilość!!! Blisko, coraz bliżej (do
        wiosny) smile)
      • niemed Re: Pierwszy szpaczek 24.03.06, 14:12
        U mnie jest dokładnie tak samo. Ptaki wymiatają z karmników każdą ilość
        pokarmu, nawet w zimie tak nie było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka