marcinkrakwoj 18.05.06, 15:53 Mam domek na wsi, lata tam Orzeł Przedni. Czemu ludzie nie zauważają takiego dobra?! To np. mogła by być superreklama dla wsi!! Czy was coś takiego też denerwuje też coś takiego macie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abstrakt2003 Daj spokój! 18.05.06, 22:56 Dobrze że mało kto zdaje sobie sprawę z tego że tam ten ptak lata. Jeszcze bysię znalazł jakiś idiota i upolował to zwierzę by powiesić je nad kominkiem. Odpowiedz Link
blotniak32 Re: DENERWUJĄCE!!! 19.05.06, 06:40 A gdzie mniej więcej położona jest ta wieś? Bo z tego co wiem Orzeł przedni w polsce występuje tylko w górach... Pozdrawiam. Tomek Odpowiedz Link
marcinkrakwoj Re: DENERWUJĄCE!!! 19.05.06, 16:09 Jest to wieś Zubrzyca Górna "pod samiucką babią górą" Tam orły latają. Odpowiedz Link
eustachia Re: DENERWUJĄCE!!! 22.05.06, 14:49 Przepraszam, jeżeli mój post Cię urazi, ale dlaczego sam tego nie zgłosisz? Możesz pójść do urzędu, porozmawiać i powiedzieć, że są tu orły, co może przyciągnąć turystów spragnionych kontaktu z dziką przyrodą. Jednak rzeczywiście wcześniej warto by było sprawdzić, jak są do takich ptaków nastawieni mieszkańcy - nieraz się zdarzało, że ludzie widzieli w ptakach drapieżnych zagrożenie dla zwierząt gospodarskich i po prostu je zabijali. Odpowiedz Link
uwazna Re: DENERWUJĄCE!!! 24.05.06, 08:36 Im mniej osób wie o siedlisku tak rzadkich ptaków, tym lepiej. Odpowiedz Link
jozek_hodowca_kurczakow Re: DENERWUJĄCE!!! 24.05.06, 16:02 uwazna napisała: > Im mniej osób wie o siedlisku tak rzadkich ptaków, tym lepiej. Też tak uważam. Zresztą na turystów i tak lepiej działają żubry w zagrodzie, misie lub bociany. Orzeł przedni widziany przez lornetkę z kilkudziesięciu metrów standardowego turystę nie zainteresowalby, jak przypuszczam. Odpowiedz Link