uwazna 05.05.07, 08:52 Wrzeszcąca, ścigająca się para śmiga od rana za oknem (Warszawa). Ciągle czekam na słowiki, wilgę... W tym roku jeszcze nie słyszałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aix.sponsa Re: są jerzyki! 05.05.07, 10:06 Ja widziałam jerzyki 1 maja nad Zalewem Zegrzyńskim, w Warszawie jeszcze nie. Odpowiedz Link
niwela.zj Re: są jerzyki! 05.05.07, 13:31 Też dzisiaj słyszałem jerzyki, wilgi i kukułki jeszcze nie. /Lublin/. Pozdr. Odpowiedz Link
lablafox Re: są jerzyki! 06.05.07, 23:00 W Poznaniu jeszcze jerzyków nie ma ,ale podśpiewuje słowik,nieśmiało jeszcze. Odpowiedz Link
sylwia.g21 Re: są jerzyki! 07.05.07, 08:18 cały długi weekend kukułka kukała mi na mojej działce na Mazurach, spacerowały drozdy śpiewaki, makolągwy też przylatywały,no i szpaki, dzięcioły ..jest już sporo..jerzyków u mnie w W-wie jeszcze w tym roku nie widziałam Odpowiedz Link
jussicolubimaliny Re: są jerzyki! 07.05.07, 15:35 hmm, szczerze powiem, ze tu w zabrzu jerzyki zauwazylam dopiero wczoraj, to pewnie dlatego, ze sie specjalnie nie przygladlam. jesli chodzi o inne ptactwo, to drozdy, jak najbardziej. kosy slychac, to chyba normalne :d towarzysza nam caly rok kowalili, niedawno tez widzialam pelzacza, gila, dziecioly takze sikorek jest malo cierniowki w kepie krzakow w chorzowie widzialam ostatnio jeszcze cos zoltego widzialam, malenkiego, ale nie jestem w stanie okreslic co to bylo, bo szybko ukrylo sie miedzy iglami na swierku. pewnie jakis kulczyk albo cos takiego. jak na slask przyznacie, ze niezle, prawda? ale to i tak nie wszystko co w ogole tu widzialam Odpowiedz Link