Dodaj do ulubionych

Kaliningrad.....

16.03.14, 10:36
to teraz Niemcy powinni tam wjechac i domagac sie zwrotu......big_grin
Bo to przeciez nigdy ruskie nie bylo.
A Rosjanie w Kaliningradzie podskakuja. A do Polski na zakupy chetnie jada....smirk
wyborcza.pl/1,75248,15630110,Wiec_w_Kaliningradzie___Czekamy_na_Krym_w_skladzie.html
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:05
      kurde.....to Polacy powinni tam "wjechac" aby polska ludnosc bronic.....smirk
      trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,14927352,W_Kaliningradzie_mieszka_az_10_tys__Polakow___Chca.html#TRrelSST
    • fenikss.2972 Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:06
      jasne, zróbmy nowy wielki podział. To ja wracam pod Lwów

1zorro-bis napisał:

> to teraz Niemcy powinni tam wjechac i domagac sie zwrotu......big_grin
      > Bo to przeciez nigdy ruskie nie bylo.
      > A Rosjanie w Kaliningradzie podskakuja. A do Polski na zakupy chetnie jada....:
      > S
      > wyborcza.pl/1,75248,15630110,Wiec_w_Kaliningradzie___Czekamy_na_Krym_w_skladzie.html
      • 1zorro-bis Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:11
        kurde.....a ja mam apetyt na.......Sydney!big_grin
        Tez tam pelno Polakow a i krajobrazy piekne.big_grin
        • fenikss.2972 Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:13
          to bierz tą swoją rurę z bułą i zasuwaj na podbój big_grin
      • piotr_57 Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:16
        fenikss.2972 napisał:

> jasne, zróbmy nowy wielki podział.

Jestem jak najbardziej za!!Jestem zdecydowanym zwolennikiem nowego podziału wschodniej europy. A nawet nie tyle podziału co scalenia. Estonia do Finlandii, Litwa, Łotwa, Białoruś, Ukraina, Kaliningrad, część Polski na wschód od Siedlec. To jest jeden obszar pod względem zaawansowania kulturalnego i materialnego. Scalić do kupy i stworzyć jeden region UE. Nie nowe państwo, a region w państwie Unia Europejska. Przestać pieprzyć o konfederacji wolnych państw, stworzyć jedne Stany Zjednoczone Europy, podzielone na regiony. Znając, jako tako, historię, łatwo (wytyczyć) poprowadzić granice regionów.
        >
        To ja wracam pod Lwów

Dlaczego nie ?
        • fenikss.2972 Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:21
          piotr_57 napisał:
          > Jestem jak najbardziej za!!Jestem zdecydowanym zwolennikiem nowego podziału wsc
          > hodniej europy. A nawet nie tyle podziału co scalenia. Estonia do Finlandii, Li
          > twa, Łotwa, Białoruś, Ukraina, Kaliningrad, część Polski na wschód od Siedlec.
          > To jest jeden obszar pod względem zaawansowania kulturalnego i materialnego. Sc
          > alić do kupy i stworzyć jeden region UE. Nie nowe państwo, a region w państwie
          > Unia Europejska. Przestać pieprzyć o konfederacji wolnych państw, stworzyć jedn
          > e Stany Zjednoczone Europy, podzielone na regiony. Znając, jako tako, historię,
          > łatwo (wytyczyć) poprowadzić granice regionów.

coś o pomyśle na stany zjednoczone Europy niedawno było, tyle że chyba w tych polanach Polska nie została ujęta.

> Dlaczego nie ?

bo teraz to tam trochę niespokojnie. Stary był raz, chciał pojechać na dłużej - nie zdążył - a ja bym chciał chociaż zobaczyć, jak tam jest. Ponoć nawet resztki dworku się zachowały smile
          • 1zorro-bis Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:35
            a Sikorski ostrzega......smirk

......"Minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski w wywiadzie dla dziennika "Corriere della Sera" nazwał "farsą" referendum na Krymie w sprawie przyłączenia do Rosji. - To "głosowanie pod lufą karabinów" - oświadczył szef polskiej dyplomacji.

W rozmowie z włoską gazetą minister Sikorski przypomniał, że referendum zgodnie z prawem ukraińskim nie jest wiążące, zaś decyzja parlamentu Krymu o przyłączeniu do Rosji jest sprzeczna z konstytucją.

- Polska jako członek UE i NATO nie może pozwolić, aby kryzys ukraiński stał się dla rosyjskiego prezydenta Władimira Putina preludium do powrotu do praktyk zdobyczy terytorialnych typowych dla XIX wieku - stwierdził polski minister. Dodał, że szczególnie odnosi się to do państw bałtyckich, gdzie mieszka mniejszość rosyjska......."
            • fenikss.2972 Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:38
              Ministerstwo Zdrowia też ostrzega...... big_grin

i co z tego big_grin

1zorro-bis napisał:

> a Sikorski ostrzega......smirk
              >
              > ......"Minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski w wywiadzie dla dziennika
              > "Corriere della Sera" nazwał "farsą" referendum na Krymie w sprawie przyłączen
              > ia do Rosji. - To "głosowanie pod lufą karabinów" - oświadczył szef polskiej dy
              > plomacji.
              >
              > W rozmowie z włoską gazetą minister Sikorski przypomniał, że referendum zgodnie
              > z prawem ukraińskim nie jest wiążące, zaś decyzja parlamentu Krymu o przyłącze
              > niu do Rosji jest sprzeczna z konstytucją.
              >
              > - Polska jako członek UE i NATO nie może pozwolić, aby kryzys ukraiński stał si
              > ę dla rosyjskiego prezydenta Władimira Putina preludium do powrotu do praktyk z
              > dobyczy terytorialnych typowych dla XIX wieku - stwierdził polski minister. Dod
              > ał, że szczególnie odnosi się to do państw bałtyckich, gdzie mieszka mniejszość
              > rosyjska......."
              • 1zorro-bis Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:40
                ......"Ministerstwo Zdrowia też ostrzega......"
                Zeby na Krym nie jechac czy do Kaliningradu?smirk
                • 1zorro-bis Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:42
                  Niemce tez ostrzegaja.....bo wjada do Kaliningradu....big_grinbig_grinbig_grin
                  ......"Niemiecki minister spraw zagranicznych Frank-Walter Steinmeier ponownie ostrzegł Rosję przed skutkami jej polityki wobec Ukrainy, a szczególnie wobec Krymu. - Sytuacja grozi "wybuchem pożaru" - powiedział szef dyplomacji "Welt am Sonntag". - Nie szukaliśmy konfrontacji. Jeżeli jednak Rosja w ostatniej chwili nie zmieni stanowiska, odpowiemy w odpowiedni sposób na to w poniedziałek w gronie ministrów spraw zagranicznych UE - powiedział Steinmeier w wywiadzie dla niedzielnego wydania "Die Welt"......"
                  • fenikss.2972 Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:44
                    lepiej niech się Niemce nie ładują tam gdzie nie powinny suspicious

1zorro-bis napisał:

> Niemce tez ostrzegaja.....bo wjada do Kaliningradu....big_grinbig_grinbig_grin
                    > ......"Niemiecki minister spraw zagranicznych Frank-Walter Steinmeier ponownie
                    > ostrzegł Rosję przed skutkami jej polityki wobec Ukrainy, a szczególnie wobec K
                    > rymu. - Sytuacja grozi "wybuchem pożaru" - powiedział szef dyplomacji "Welt am
                    > Sonntag". - Nie szukaliśmy konfrontacji. Jeżeli jednak Rosja w ostatniej chwili
                    > nie zmieni stanowiska, odpowiemy w odpowiedni sposób na to w poniedziałek w gr
                    > onie ministrów spraw zagranicznych UE - powiedział Steinmeier w wywiadzie dla n
                    > iedzielnego wydania "Die Welt"......"
                    • fenikss.2972 ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 12:47
                      Kowal: powróćmy do idei polsko-ukraińsko-litewskiego batalionu

Po­wrót do idei pol­sko-ukra­iń­sko-li­tew­skie­go ba­ta­lio­nu i stwo­rze­nie ta­kiej jed­nost­ki w Lu­bli­nie po­stu­lu­je eu­ro­po­seł Paweł Kowal (Pol­ska Razem).

Europoseł zorganizował w Warszawie konferencję prasową poświęconą kwestii współpracy wojskowej między Polską a Ukrainą. - W ubiegłym tygodniu wiceminister obrony Ukrainy był w siedzibie NATO. I wrócił do idei polsko-ukraińsko-litewskiego batalionu. W tej chwili ta idea oznacza, że chcemy stworzyć wspólną brygadę. To jest pomysł, który powstał już w 2007 r. – powiedział Kowal.

wiadomosci.onet.pl/kowal-powrocmy-do-idei-polsko-ukrainsko-litewskiego-batalionu/dx3yp
                      • 1zorro-bis Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 12:48
                        ja piernicze.....smirk
                        Kogut, to Ciebie do woja wezma!big_grin
                        • fenikss.2972 Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 12:49
                          mogą mnie cmoknąć w pompkę

1zorro-bis napisał:

> ja piernicze.....smirk
                          > Kogut, to Ciebie do woja wezma!big_grin
                          >
                          • 1zorro-bis Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 13:06
                            z Panzerfausta?big_grin
                            fenikss.2972 napisał:

> mogą mnie cmoknąć w pompkę
                            >
                            > 1zorro-bis napisał:
                            >
                            > > ja piernicze.....smirk
                            > > Kogut, to Ciebie do woja wezma!big_grin
                            > >
                            >
                            >
                            • fenikss.2972 Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 13:08
                              u nas nawet takiego złomu nie mają big_grin

1zorro-bis napisał:

> z Panzerfausta?big_grin

• 1zorro-bis Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 13:10
                                to ze Stinga......smirk
                                fenikss.2972 napisał:

> u nas nawet takiego złomu nie mają big_grin
                                >
                                > 1zorro-bis napisał:
                                >
                                > > z Panzerfausta?big_grin
                                >
                                >
                                >
                                >
                                >
                                • fenikss.2972 Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 13:14
                                  wszystko pordzewiałe, przed ćwiczeniami czyszczą naboje

1zorro-bis napisał:

> to ze Stinga......smirk

• 1zorro-bis Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 13:37
                                    a to, to jakas paranoja......smirk

......."Prorosyjscy aktywiści zablokowali w sobotę kolumnę ukraińskich wojsk, która zmierzała w kierunku Doniecka na wschodzie kraju i zmusili ją do zawrócenia - wskazuje nagranie wideo, opublikowane przez media na Ukrainie. Kiedy uzbrojeni w karabiny maszynowe żołnierze postanowili zawrócić, mężczyźni z ruchu o nazwie "Ludowa Milicja Donbasu" zaczęli wykrzykiwać "Putin!" i "Rosja!". Zdaniem ukraińskich komentatorów aktywizacja ruchów prorosyjskich na wschodzie kraju związana jest z niedzielnym referendum na Krymie, w którym jego mieszkańcy mają odpowiedzieć na pytanie, czy zgadzają się na przyłączenie półwyspu do Rosji......"
                                    • fenikss.2972 Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 13:48
                                      no dziwna to sytuacja. Czytam, że Tatarzy jednak solidarnie olali referendum. Nie bardzo tylko wiem, jakie znaczenie ma "nieuznanie przez świat wyników referendum"
                                      • 1zorro-bis Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 14:08
                                        zadne. Putin ma to w dupie.big_grin
                                        fenikss.2972 napisał:

> no dziwna to sytuacja. Czytam, że Tatarzy jednak solidarnie olali referendum. N
                                        > ie bardzo tylko wiem, jakie znaczenie ma "nieuznanie przez świat wyników refere
                                        > ndum"
                                        • fenikss.2972 Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 14:14
                                          zaraz po referendum zajmie i wschód Ukrainy. I też wszyscy będą "zaniepokojeni" oraz "zdecydowanie potępią"

1zorro-bis napisał:

> zadne. Putin ma to w dupie.big_grin
                                          • 1zorro-bis Re: ja się stąd wyprowadzam 16.03.14, 15:00
                                            dokladnie. Juz zreszta zaczeli.
                • fenikss.2972 Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:42
                  na papierosach ostrzega big_grin
                  teraz mam :
                  palenie tytoniu może uszkodzić nasienie i zmniejszyć płodność

big_grin

1zorro-bis napisał:

> ......"Ministerstwo Zdrowia też ostrzega......"
                  > Zeby na Krym nie jechac czy do Kaliningradu?smirk
                  • 1zorro-bis Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:47
                    dlatego nie pale.....big_grin
                    fenikss.2972 napisał:

> na papierosach ostrzega big_grin
                    > teraz mam :
                    > palenie tytoniu może uszkodzić nasienie i zmniejszyć płodność
                    >
                    > big_grin
                    >
                    > 1zorro-bis napisał:
                    >
                    > > ......"Ministerstwo Zdrowia też ostrzega......"
                    > > Zeby na Krym nie jechac czy do Kaliningradu?smirk
                    >
                    >
                  • tan.nawe Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:49
                    fenikss.2972 napisał:

> na papierosach ostrzega big_grin
                    > teraz mam :
                    > palenie tytoniu może uszkodzić nasienie i zmniejszyć płodność

A nie ostrzega, co może uszkodzić albo zmniejszyć kobiecie? suspicious
                    Ach, jakie to maczystowskie! wink
                    • fenikss.2972 Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 12:51
                      jak znajdę to zapodam big_grin
                      drugą paczkę mam z rakiem

tan.nawe napisała:

> A nie ostrzega, co może uszkodzić albo zmniejszyć kobiecie? suspicious
                      > Ach, jakie to maczystowskie! wink
                      • 1zorro-bis Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 16:18
                        tym to juz naprawde bije.....smirk
                        ......"Wiec w Kaliningradzie. „Czekamy na Krym w składzie Federacji Rosyjskiej”

W sobotę w Kaliningradzie odbył się wiec poparcia dla Ukrainy i Krymu. Ze sceny można było między innymi usłyszeć, że społeczność Kaliningradu popiera rodaków na Krymie i wszystkich Ukraińców, którzy cierpią przez antykonstytucyjny przewrót, dokonany przez nazistów......."
                        • fenikss.2972 Re: Kaliningrad..... 16.03.14, 16:28
                          a u nas MON się wypowiedział w sprawie brygady polsko litewsko ukraińskiej - tak więc niedługo będziemy jednak szkolić tych terrorystów, co to ruska prasa pisała. U mnie w Lublinie smile

1zorro-bis napisał:

> tym to juz naprawde bije.....smirk
                          > ......"Wiec w Kaliningradzie. „Czekamy na Krym w składzie Federacji Rosyj
                          > skiej”
                          >
                          > W sobotę w Kaliningradzie odbył się wiec poparcia dla Ukrainy i Krymu. Ze sceny
                          > można było między innymi usłyszeć, że społeczność Kaliningradu popiera rodaków
                          > na Krymie i wszystkich Ukraińców, którzy cierpią przez antykonstytucyjny przew
                          > rót, dokonany przez nazistów......."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka