madziarek_edziecko 27.01.04, 20:36 Przypomniało mi się, że jak leżałam po porodzie na oddziale położniczym, koleżanka z sali chciała nazwać swojego synka Gustaw. Nie wiem, czy tak go nazwała w końcu, ale w każdym razie mówiła już wtedy na niego Gucio. Mi to imię się nie podoba, jest wg mnie zbyt twarde i kojarzy się z "Dziadami", ale zdrobnienie Gucio jest ładne wg mnie. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Gustaw 27.01.04, 20:58 Widzialam ostatnio zdjecia malego Gustawa na forum "Zobaczcie!", wszyscy zachwycali sie nie tylko cudnym chlopcem, ale i jego imieniem. Mnie sie bardzo podoba to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Gustaw 28.01.04, 11:26 Czesc ! Nie,GUSTAW nie podoba mi sie-kojarzy mi sie z takim starym dziadkiem. A zdrobnienie GUCIO z tym filmem "Gucio i Cezar".Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gustaw 28.01.04, 15:01 Mnie sie podoba, ale nie jest w scislej czolowce. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Gustaw 28.01.04, 18:35 Gustaw w pełnym brzmieniu jest OK, ale zdrobnienia Gucio czy Gutek są jak dla mnie nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś