balbinka01 29.01.04, 08:54 Imię jest prześliczne - postanowiliśmy, że jeśli będzie chłopak, to właśnie Nataniel. Mam jednak wątpliwości co do zdrobnień. Jak mówicie do swoich cudaków? Nastek? hmmmm..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: DO MAMY NATANIELA 29.01.04, 08:56 Balbinko, witaj. My na naszego mówimy: Natuś, Nati, Natanek, Natek, Natanielek, Natanuś. Można wymyśleć naprawdę sporo fajnych zdrobnień Cieszę się, że podoba Ci się to imię. Wg nas jest najpiękniejsze . Pozdrawiam mocno, Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka01 Re: DO MAMY NATANIELA 29.01.04, 09:18 Dzięki za tak szybką odpowiedz!!!! Faktycznie trochę tego jest - to dobrze! Gorzej, gdy bedzie nastolatkiem - głupio tak mówić od 18-to-latka Nastuś. Ciekawe, jak koledzy będą się zwracać do Nataniela. A powiedz - imieniny kiedy są? Nie było problemu z zarejestrowaniem tego imienia? no i pewnie bardzo rzadko spotykane, prawda? Jaki jest Wasz Natuś? Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: DO MAMY NATANIELA 29.01.04, 09:28 Balbinko. Z zarejestrowaniem nie było żadnego problemu. Myślę, że na nastolatka o tym imieniu można spokojnie mówić Nati (podobnie jak na Mateusza mówią - Mati), Natan. Imienin niestety w kalendarzu nie znalazłam. Znalazłam jedynie kiedyś imieniny Natana 25.XII. ,ale widziałam to tylko w jednym kalendarzu. W innych nie było. Nasz Natuś jest słodki, kochany, mały rozrabiaka, ciekawy świata, wszystkiego musi dotknąć, wszystko zobaczyć, interesuje go naprawdę wszystko! Czasami mamy z tym problem, szczegolnie moja mama jak z nim zostaje, kiedy ja jestem w pracy. Ale kochane z niego dziecko! Uwielbia książeczki , każe sobie czytać wszystkie po kolei, a ma ich sporo. Najbardziej chyba lubi "Lokomotywę" W niedzielę 1 lutego nasz Natanielek będzie miał już 2 latka (ale ten czas zleciał! ). Pozdrawiam Cie ciepło. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś