deela Re: jak ma na imie twoj syn:)? 03.01.10, 03:13 Julian i Benedykt imiona od zawsze wybrane Nikodem moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
karolcian Re: jak ma na imie twoj syn:)? 03.01.10, 18:43 My mamy Mikołaja - widzę, że bardzo popularne to imię się robi Odpowiedz Link Zgłoś
joannaswist Sylwester, Sylwuś, Sylwek 03.01.10, 19:50 Wszystkie nam się jakoś kojarzyły, ja żadnego Sylwka nie znam, ani mój mąż. To było idealne. Podoba mi się jeszcze Antek i Oliwier. Może przy drugim Odpowiedz Link Zgłoś
olinka2008 Re: jak ma na imie twoj syn:)? 03.01.10, 21:41 Hej Mial byc Leon, potem Luis ale urodzil sie Marcel i jest slodki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: jak ma na imie twoj syn:)? 03.01.10, 22:45 moj syn ma imiona LEON DAVID i mowimy Leoś i rodzinie tez sie nie podobalo a teraz nie wyobrazaja sobie innego imienia nie zwracaj uwagi na nikogo-jak Wam sie podoba to dajcie tak Odpowiedz Link Zgłoś
zonkil17 Re: jak ma na imie twoj syn:)? 03.01.10, 22:58 haloo Igor, to imię wybrał mój mąż oczywiście chciał Michał tak jak sam się nazywa ale ja nie pozwoliłam. Podobało mi się jeszcze Dominik i Wojtek. Nikodem fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mag.ia Re: jak ma na imie twoj syn:)? 03.01.10, 23:00 Bartosz, Bartek od zawsze podobało mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-25 Re: jak ma na imie twoj syn:)? 04.01.10, 10:05 A u nas jest Mikołaj Piotr(po mężu), od początku ciąży wiedziałam że noszę Mikołaja w 13tc pierwszy lekarz stwierdził że jest chłopak (żadna rewelacja ja od początku wiedziałam że Mikołaj ),chociaż nigdy wcześniej nie braliśmy tego imienia pod uwagę, samo się pojawiło gdy byłam jak się okazało w 4tc(jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży, gdy nagle zaczęło „chodzić” za mną to imię). A jeszcze przed ciążą myśleliśmy że będzie jedno z tych imion dla syna - Tytus, Miłosz, Szymon. I tak 12.12.2009 pojawił się na świecie nasz cudny Mikołajek Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 kosmiczne imiona 04.01.10, 10:19 Ja nie mam synka,ale przeczytalam sobie Wasze wpisy.Niektore imiona sa tak kosmiczne,ze az trudno mi pojąc jak mozna wpasc na to zeby tak nazwac dziecko. A wracajac do tematu imie Nikodem moze byc,ale "szału ni ma" Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Aleksander 04.01.10, 11:39 Mój synek ma na imię Aleksander. Mówimy do niego Olus, Olek, Olo, Olinek. Imię wybraliśmy na długo przed porodem. Nie wyobrażam sobie, jak mogła bym urodzic dziecko, nie mając dla niego imienia wybranego. Męczyłam męża, żeby coś zaproponował i on abym dała już mu spokój wymyślił dla chłopca Bolek, a dla dziewczynki Czesia. Kiedy dowiedzieliśmy sie, że będzie synek ( w 14 tyg) mówiliśmy do niego Bolek. Jednak doszliśmy do wniosku, ze bedzie Olek. Tak sie do tego Bolka przyzwyczailiśmy, ze jak urodzł się synek, nie mogłam się przestawic na Olka Odpowiedz Link Zgłoś
senait Re: Aleksander 04.01.10, 12:01 Imiona miałam wybrane 10 lat lat przed zajściem w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
zowek Re: jak ma na imie twoj syn:)? 07.01.10, 16:59 Drugi syn to Mieszko, pierwszy Ziemowit, a tatuś to Siemisław. Odpowiedz Link Zgłoś
vinka80 Re: jak ma na imie twoj syn:)? 07.01.10, 22:33 Moj synus tez ma na imie MIESZKO Tatus bardzo chcial synka i mial juz do niego wybrane imie Odpowiedz Link Zgłoś
kuksu22 Re: jak ma na imie twoj syn:)? 08.01.10, 11:10 Całą ciążę móiliśmy do brzucha Mikołaju. Odkąd wieliśmy, że będzie chłopak nawet nie mieliśmy wątpliwości. Problem pojawił się tuż przed narodzinami syna. Na sześciu urodzonych w podobnym czasie synów koleżanek, czterech z nich to Mikołaje. Wróciliśmy do jednej z pierwszych opcji i mamy syna Beniamina. Odpowiedz Link Zgłoś
ch.robaczek Re: jak ma na imie twoj syn:)? 08.01.10, 19:08 Mój syn ma na imię Tymoteusz - Tymek, Tymuś, Tymi. Długo szukaliśmy i w końcu sie udało. To był strzał w 10! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina17w Re: jak ma na imie twoj syn:)? 15.01.10, 18:56 Witam mamy chlopcow My imie wybralismy na poczatku ciazy: Albert. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadmowska Re: jak ma na imie twoj syn:)? 15.01.10, 19:20 Mój ma na imie Gabriel to imie wybrałam pod koniec ciazy.takie fajne i bardzo mało spotykane a zarazem normalne Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: jak ma na imie twoj syn:)? 15.01.10, 19:46 Gdy tylko dowiedzieliśmy się, ze ma być chłopczyk trwała dyskusja Szymon czy Marek I jest dokładnie w tej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
3elmo Re: jak ma na imie twoj syn:)? 17.01.10, 17:47 moj syn bd nazywał sie abdon. Odpowiedz Link Zgłoś
suchenie Re: jak ma na imie twoj syn:)? 17.01.10, 20:10 zastanawialiśmy się nad Erykiem i Tymonem. Jak się urodził i go zobaczyliśmy wiedzieliśmy, że to Tymek, a nie Eryk Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo Re: jak ma na imie twoj syn:)? 17.01.10, 21:32 pierwszy dzidziuś miał już wybrane imię w brzuszku - Marcelinka lub Maksymilian i zostało Maksymilian drugi dzidziuś miał się nazywać Marcelinka... a że wyszedł chłopiec, to na 3 dzień wiedziałam po mince, że to Oluś Odpowiedz Link Zgłoś
tonia77 Re: jak ma na imie twoj syn:)? 17.01.10, 23:25 Mieliśmy wybrane dwa imiona ok. 7 miesiąca ciąży, jak już pewne było że to chłopiec - Michał, Jakub. Po urodzeniu przyjrzałam się uważnie synkowi i został Michał. Nikodem podoba mi się bardzo i gdybym miała mieć drugiego synka, chciałabym mu tak dać na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jak ma na imie twoj syn:)? 18.01.10, 12:17 A my mamy Krzysztofa Augusta. Mąż chciał Krzysia, a ja od zawsze marzyłam o Auguście. Też od początku wiedziałam na 100%, ze będzie chłopak i od początku mówiłam: Krzysiu. Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo Re: jak ma na imie twoj syn:)? 18.01.10, 14:13 zapomniałam o drugich imionach Maksymilian Andrzej Aleksander Paulin Odpowiedz Link Zgłoś
tati1977 karol 18.01.10, 17:10 miał być Igor, potem Mieszko a najdłużej trzymał mnie Bogusz. Jak urodziłam przez cesarkę i dostałam Dolargan to było mi wszystko jedno, mąż zaproponował Karol i tak zostało. Nie dajcie się bałamucić Dolarganem Odpowiedz Link Zgłoś
anna735 Re: karol 18.01.10, 18:47 witam wszystkich.Zanim jeszcze zaszłam w ciąże to myslałam sobie że jeżeli bedzie kiedys synek to będzie Kajetan i tak też się stało.Dzis ma 4 latka Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: karol 19.01.10, 10:51 tati1977 napisała: >Nie dajcie się bałamucić Dolarganem W mojej opinii dobrze się stało Żarty żartami, ale Karol z tej czwórki podoba mi się najbardziej i wyprzedza resztę o kilka długości. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: jak ma na imie twoj syn:)? 20.01.10, 22:24 U mnie: Adam i Wojciech Adas byl juz Adasiem zanim go poczelismy (gdyby byl dziewczynka mialby na imie Emilka) Wojtus ustalil sie, kiedy bylo juz wiadomo, ze jest chlopcem a nie Emilka (ok. 20 tygodnia). Tak wiec mam dwoch styczniowych chlopakow: Adama Arkadiusza (4 lata) Wojcecha Wiktora (1 rok) Nikodem - piekne imie, bardzo mi sie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: jak ma na imie twoj syn:)? IP: 80.54.43.* 26.01.10, 12:01 Oskar ...niko...tak sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama edzia:) Edward, Edzio:) IP: 80.50.237.* 26.01.10, 18:07 mój synek to Edward, śliczne imię, prawda?? bardzo mi się podoba, "Edułardo" tak na niego mówimy, ma imię po pradziadku Czas przemija nawet wtedy, kiedy wydaje się to niemożliwe. Nawet wtedy, kiedy rytmiczne drganie wskazówki sekundowej zegara wywołuje pulsujący ból. Czas przemija nie równo - raz rwie się do przed, to znów niemiłosiernie się dłuży - ale mimo to przemija . Nawet mnie to dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Gabriel IP: *.135.66-86.rev.gaoland.net 27.01.10, 11:17 Wpadlo mi do glowy jakies 3 mies przed narodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Nikodem 27.01.10, 20:10 Ja mam Nikodema Imię wybrane już w I ciąży na wszelki wypadek kiedy nie wiedzieliśmy kto się urodzi Wyszła córka i jest Alicja. Za drugim razem aparat USG mnie też utrzymywał w przeświadczeniu, że to dziewczynka i to nawet 3 razy i niejeden! Po czym urodził się chłopak( choć 8 godzin wcześniej USG na izbie przyjęć twierdził, że dziewczynka). Jak ochłonęliśmy to wykorzystaliśmy pozostałe imię i jest Nikodem. Wg mnie dobrze się nosi i pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
patite Ksawery Jan 28.01.10, 12:56 to imię jeszcze przed ciążą kołatało się po mojej głowie, jak zostało potwierdzone na usg, że będzie chłopak to razem z mężem przeanalizowaliśmy wszystkie możliwości i obydwoje zgodziliśmy się na Ksawerego (drugie imię w naszych rodzinach nadaje się po pradziadkach, taka tradycja - dlatego na drugie jest Jan). Teraz czekamy na drugiego synka, bardzo ciężko nam znaleźć dla niego imię, ale nieśmiało stawiamy na Cypriana Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0783 Re: jak ma na imie twoj syn:)? 28.01.10, 17:29 Witam,imiona dla chłopców wybraliśmy wczwśniej.Starszy jest Jasiu młaodszy Antoś. Każde imie jest ładne jak jest w odpowiedni sposób wymawiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onei Re: jak ma na imie twoj syn:)? IP: 188.33.143.* 28.01.10, 18:02 mój syncio ma na imię Cyryl. Odpowiedz Link Zgłoś