Gość: alicja IP: 78.8.105.* 04.04.10, 08:56 No właśnie czy już zawsze będzie się kojarzyć tylko z koncernem samochodowym? Czy w Polsce w ogóle można nadać takie imię? (nie kończy się na 'a') Bardzo podoba mi się to imię i to na razie tylko takie moje luźne rozważania, bo nie wiem czy nie wyrządziłabym krzywdy córce nazywając ją tak. A co wy myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Mercedes 04.04.10, 11:13 Nie można nadać, chyba że tatuś jest/będzie obcokrajowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Mercedes 04.04.10, 18:06 aneladgam napisała: > albo mamusia Oczywiście tak, założyłam po prostu, że pytająca jest Polką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: Mercedes IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.10, 14:14 mi się kojarzy to imię wyłącznie z moim samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Mercedes IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.10, 19:56 W Polsce to slowo jest najpierw samochodem, potem dluuuuuuugo nic i dopiero w gdzies bardzo daleko imieniem. Wiec mysle, ze krzywda bylaby porownywalna do tej, jaak wzyrzadzilabys dziecku nazywajac je Nubira, Skoda czy Mazda BTW Nubira brzmi niezle Szczerze mowiac mysle, ze to idiotyczny pomysl, podobnie jak nazywanie dzieci np. Ariel )))) Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Mercedes 04.04.10, 20:36 Dla mnie cudne imię - kojarzy mi się prawie wyłacznie z narzeczoną Edmunda Dantes z Hrabiego Monte Christo. Przepiękne imię, niestety moim zdaniem nie do nadania w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Mercedes 04.04.10, 21:21 Pomijając skojarzenie z samochodem, to brzmi dla mnie nieładnie, tak ciężko. Trudno mi sobie wyobrazić maleńką Mercedes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Mercedes IP: 78.8.107.* 04.04.10, 21:48 Mi się właśnie bardzo podoba brzmienie tego imienia, ale chyba będzie musiało pozostać w sferze marzeń No i racja - mercedes-benz a potem długo nic... Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Mercedes 05.04.10, 21:35 mnie się b podoba Mercedes i Achilles imiona które lubię ale pewnie ich nie nadam .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama blizniat Re: Mercedes IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.10, 21:50 Nieco nadete i o zdrobnienie ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Mercedes 06.04.10, 10:31 ... Benz wyrzadziłabyc krzywde córce, zreszta chyba w PL by nie nadali takiego imienia Odpowiedz Link Zgłoś