dalenia 25.07.10, 15:22 W szoku byłam, bo nie znalazłam żadnego wątku poświęconego Wojtkowi (a może po prostu źle szukam). Lubię Wojciecha od zawsze. Ja sama miałam być Wojtusiem Osobiście chyba bym nie nadała, bo w rodzinie jeden już jest, a ja nie chcę powtarzać imion. Ale gdyby nie to, z chęcią bym widziała u siebie małego Wojtusia. A Wy co sądzicie o Wojtku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_ja_niki Re: Wojciech 25.07.10, 15:53 Wojciech to imie, ktorego wyjatkowo nie lubie... Bez zadnych konkretnych powodow - po prostu "nie brzmi mi". No i jest raczej problematyczne zagranica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffanatyczka Re: Wojciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 16:11 ja lubie bardzo ) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wojciech 25.07.10, 16:13 Raczej mi się nie podoba i źle mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Wojciech 25.07.10, 16:13 Nie mogę się przekonac do tego imienia, może dlatego, że znajomi mi mężczyźni o tym imieniu, są nieporadni, nieżyciowi(nie wiem jak to ując) - więc Wojciech tylko tak mi się kojarzy.Jest także dośc problematyczne za granicą, a dla mnie ma to jednka znaczenie. Samo imię ok, ale bez zachwytu.. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wojciech 25.07.10, 16:49 uwielbiam wszystkie zdrobnienia, pełna forma za to raczej mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Wojciech 25.07.10, 16:56 Jako imię mi się podoba, ale jakoś mało męsko brzmi. Nie nazwałabym tak syna. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Wojciech 25.07.10, 16:58 Uwielbiam imię Wojciech - a mój podły mąż nuci mi zawsze "Chwała zabójcom Wojciecha" Behemotha i mówi, że nie może mu się taki kawałek z dzieckiem kojarzyć, toteż Wojtusiowi veto Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Wojciech 25.07.10, 17:58 Lubię to imię, choć bez wielkich zachwytów. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Wojciech 26.07.10, 13:13 Nie znalazłaś żadnego wątku, bo Wojciech to chyba po prostu takie imię, które nie wzbudza kontrowersji. I jako jedno z niewielu słowiańskich, przez pokolenia cieszy się niezmienną popularnością. Oczywiście nie opieram tych wywodów na liczbach, ale na profilu wiekowym znanych mi Wojtków. Mi się podoba i mam w większości dobre skojarzenia. Na szczycie nigdy nie było i raczej nie będzie (zbyt popularne), ale u kogoś brzmi fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Wojciech 27.07.10, 11:29 rozważam dla synka, fajne zdrobnienia, nie jest bardzo popularne... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wojciech 28.07.10, 01:52 W dzieciństwie nie lubiłam, ale później się przekonałam. Odpowiedz Link Zgłoś