aneczka-87 01.09.10, 14:06 Pomóżcie chodzi mi o imię dla córeczki. Oto moje propozycje nad którymi się zastanawiam,co o nich sądzicie?A może macie jakieś propozycje?Tylko nie za bardzo dziwaczne. Marietta Luiza Aneta Joanna Adrianna Izabela Sandra Karolina Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Dla córeczki 01.09.10, 14:11 Nie podobają mi się Twoje pomysły. Najznośniejsza wydaje mi się Adrianna Izabela. Proponuję troszkę zamieszać i wybrać Adrianę Karolinę. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: Dla córeczki 01.09.10, 14:21 Z Twoich typów to podoba mi się jedynie Adrianna Izabela Sandra - zdecydowanie nie Marietta Luiza - chyba zamieniłabym raczej kolejność Luzia Maretta już lepiej brzmi Aneta Joanna - nie! Z moich typów to Alicja, Laura, Natalia, Liliana Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Dla córeczki 01.09.10, 14:25 Sandra Karolina - super Adrianna Izabela - ładnie, chociaż wolę Adrianę, drugie imię mi się nie podoba Marietta Luiza- tak sobie.., Luiza ładniejsza Aneta Joanna - oj nie, chyba, że w odwrotnej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Dla córeczki 01.09.10, 14:34 wygląda na to, że mamy zupełnie różne gusta (gusty???) w zasadzie żadne z podanych imion mi się nie podoba... chyba najlepsza Joanna, ale Aneta zdecydowanie nie... Karolina też może być, ale bez Sandry zdecydowanie a Marietta Luiza to dla mnie jakiś kosmos no trochę dziwaczne imiona może karolina joanna, lub joanna karolina? więc nie wiem, co dla ciebie znaczy "dziwaczne imię" Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Dla córeczki 01.09.10, 14:38 Biorąc pod uwagę, co proponujesz, proszę o uściślenie, co NIE jest dziwaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Dla córeczki 01.09.10, 15:05 z Twoich propozycji jedyne do przyjęcia to Adrianna Izabela. ale to tak bez entuzjazmu Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Dla córeczki 01.09.10, 15:15 Według mnie Marietta, Luiza oraz Sandra wszystkie są mnie lub bardziej dziwaczne. Aneta natomiast była dziwaczna 30 lat temu, potem nastąpiła na nią moda, która już nieco przebrzmiała. Czyli z proponowanych przez Ciebie na pierwsze zostaje Adrianna, która mnie nie zachwyca, ale jest OK. Dużo bardziej podobają mi się Izabela i Karolina i gdyby to ode mnie zależało, wybierałabym między tymi dwoma na pierwsze i dobierała później drugie, np. Izabela Joanna Karolina Ewa A może spodoba Ci się coś z poniższych: Łucja Weronika Hanna Felicja Justyna Olga Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Dla córeczki 01.09.10, 15:48 Z twoich zrobiłabym mieszankę Luiza Adrianna. Sama nic nie wymyślę, bo widzę, że mamy odmienny gust. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: Dla córeczki 01.09.10, 16:05 Z Twoich propozycji tylko Karolina chociaz za bardzo mi sie to imie nie podoba. Zamiast Luizy proponuje Ludwike. A moze: Rozalia Lucja Anastazja Antonina Kornelia Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: Dla córeczki 01.09.10, 16:11 Sandra Karolina -najlepsza Marietta Luiza - moze odwrotnie? Adrianna Izabela - ok Aneta Joanna - nie Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: Dla córeczki 01.09.10, 16:08 Zapomnialam dodac ze Ludwika na pierwsze i z Marietta bym jej nie laczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
lukier-on-line Re: Dla córeczki 01.09.10, 16:14 Z Twoich typów jedynym do przyjęcia wydaje mi się zestaw Adrianna Izabela. Samo imię Adrianna podoba mi się, a i Izabela nie jest najgorsza. Natomiast imiona: Marietta, Luiza i Sandra uważam za straszne, wybacz. Aneta, Karolina i Joanna odbieram bez żadnych emocji, ale właśnie ta nuda mi tu przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Dla córeczki 01.09.10, 16:28 Nie obraź się, ale twoje pomysły wydają mi się nieco przebrzmiałe i nieco pretensjonalne. > Marietta Luiza ładne, ale wolałabym Luizę na pierwszym miejscu. Albo zamiast Marietty proponowałabym Marcelinę albo Marcjannę. Ewentualnie Marikę. > Aneta Joanna Aneta wydaje mi się niezbyt ładna i zdecydowanie "z pokolenia mamuś". Wolę Anitę: Anita dla mnie o wiele ładniejsza od Anety, i ma więcej klasy. I nie wydaje się "przestarzała". Jest tez od Anety o wiele rzadsza - w 1994 było w Polsce ok 140 tys Anet a Anit było ok 35 Podoba mi się, że jest to imię dobrze znane i używane w wielu krajach, i wymawiane wszędzie praktycznie identycznie, czego nie można powiedzieć o Anecie. > Adrianna Izabela Bardzo ładnie, choć wolę Adriannę przez jedno N, albo jeszcze lepiej Adę. > Sandra Karolina Oj nie. Sandra strasznie pretensjonalna, i przebrzmiała. Może zamiast niej Sara? Moje typu w kolejności od najlepszego: > Adrianna Izabela > Marietta Luiza > Aneta Joanna > Sandra Karolina Po pomieszaniu proponuję: Luiza Karolina Luiza Joanna Luiza Adrianna Marietta Izabela Marietta Joanna. Jeszcze sugeruję: Eliza, Malwina, Ewelina, Aurelia, Adela, Daniela, Liliana/Lilianna Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Dla córeczki 01.09.10, 16:47 Z proponowanych przez Ciebie imion już najbardziej podoba mi się Adrianna. Moje propozycje to: Laura Liliana Kornelia Jeśli chodzi o drugie imię to Karolina (tylko nie do Kornelii). Marietta, Luiza, Aneta, Sandra, Izabela - zupeeełnie nie mój gust. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dla córeczki 01.09.10, 17:25 Odrzuciłabym Mariettę, Luizę, Anetę, Izabelę i Sandrę - dla mnie są bardzo pretensjonalne. Po wymieszaniu wybierałabym między: Joanną Adrianną Karoliną Sama nie wiem, na którą bym się zdecydowała. Chyba na Joasię. Nie wiem, co dla Ciebie jest dziwaczne, ale od siebie proponuje: Laura, Kornelia, Aurelia, Marianna, Jowita, Marcelina. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Dla córeczki 01.09.10, 21:36 Dla mnie akurat Marietta jest dziwaczna i pretensjonalna, więc nie wiem, co rozumiesz przez imiona dziwaczne. Marietta Luiza - obydwa imiona odbieram jako pretensjonalne Aneta Joanna - nie podoba mi się, Aneta to modna kiedyś sezonówka, Joanna jest dla mnie oklepana Adrianna Izabela - najbardziej do przyjęcia z podanych zestawów Sandra Karolina - Sandrę odbieram jako pretensjonalną, Karolinę lubię Z podanych imion utworzyłabym zestaw Karolina Joanna. Proponuję: Blanka, Ida, Jowita, Klara, Kornelia, Laura, Liliana, Malwina, Róża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Dla córeczki IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 21:51 A mi się podoba Marietta Luiza. Wybrałabym tez zestaw. Z pozostałych jedynie Izabela. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Dla córeczki 01.09.10, 22:14 .... z twoich propozycji na pierwsze imie tylko Adrianna jako tako, jesli chodzi o drugie imiona to podoba mi sie Joanna i Karolina (moze zamienic kolejnosc nie wiem, co tam dziewczyny przede mna zaproponowaly, ale mam swoje typy dosc roznorodne: -Kalina, Jaśmina, Lilianna (typy kwiatowe -Jagna, Nawojka (takie staropolskie) -Aniela, Stefania, Marcelina, Marianna, Kornelia(takie z XIX i XX wieku), -Liwia, Letycja, Ligia, Lukrecja (laczy je litera "l" i zagramaniczne brzmienie - Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dla córeczki 02.09.10, 00:36 Jeśli imię ma nie być udziwnione, proponuję zamiast Marietty, Marię, zamiast Sandry Aleksandrę, zamiast Anety Annę. Żadne z Twoich imion mi sie nie podoba, od biedy wybrałabym Adriannę. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3008 Re: Dla córeczki 02.09.10, 12:06 Z Twoich typów to najbardziej podoba mi się, po przestawieniu kolejności Joanna Izabela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Dla córeczki IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 19:25 Odrzuciłabym Mariettę, Anetę, Adriannę i Sandrę. Do Karoliny mam stosunek neutralny. Luiza podoba mi się, ale nie zdecydowałabym się na nią. Wybierałabym między Joanną a Izabelą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Dla córeczki IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 19:27 A może Adela? Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Dla córeczki 03.09.10, 01:53 najbardziej podoba mi się Luiza choć wolę jej polską wersję Ludwikę, oraz Joanna, co do reszty to: Marietta brzmi moim zdaniem "dziwacznie" u polskiej dziewczynki, Aneta forma pochodna od Anny więc jak już to Anna, ale ta za bardzo popularna wg mnie, podobnie jak Karolina, za Adrianną i Izabelą nie specjalnie przepadam a Sandra źle mi się kojarzy brzmi imo pretensjonalnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dla córeczki 04.09.10, 15:29 Najstrawniejsza wydaje mi się być Adrianna Izabela i ją bym rekomendowała. Odpowiedz Link Zgłoś