Gość: sara IP: 212.106.165.* 19.09.10, 15:01 Moje propozycje to Michał Franciszek lub Antonina Stefania nazwisko krótkie 4 literowe mąż wolałby Piotrka lub Julkę ew Emilkę i chce po jednym imieniu jako argument podaje żę teraz nie ma mody na 2 imiona co o tym sądzicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: prosze oceńcie moje typy 19.09.10, 15:16 Gość portalu: sara napisał(a): > Moje propozycje to Michał Franciszek Wolałabym odwrotnie, Franciszek Michał. Michał jest teraz bardzo popularny, Franciszek także, ale uważam, że jest ładniejszy (no i jednak mniej popularny niż Michał). > lub Antonina Stefania Również wolałabym Stefanię Antoninę - tj odwrotnie. Aczkolwiek Antonina Stefania tez jest ok. > mąż wolałby Piotrka lub Julkę ew Emilkę Piotr jest całkiem ok, mam do niego duży sentyment. Julia i Emilia są ogromnie popularne. Szczególnie ta pierwsza - przecież od kilku lat jest najpopularniejszym imieniem dla dziewczynek. i chce po jednym imieniu jako a > rgument podaje żę teraz nie ma mody na 2 imiona Jak to nie ma mody? Nigdy nie było mody na 2 imiona, nigdy nie było też na jedno. Każdy nadaje jak uważa. Musicie wspólnie to ustalić, ale moim zdaniem argument, że "nadawanie 2 imion jest niemodne" jest beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_aurory Re: prosze oceńcie moje typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 16:29 Piotr mi się podoba, ale też jest strasznie popularny, bo na 9 miejscu imion nadawanych dzieciom a w całej populacji na 1 miejscu - stąd też popularniejszy nawet od Julii. Emilia z 15 miejscem trochę mniej popularna od Julii i Piotra. Julii nie lubię, nie lubiłam i lubić nie będę Antonina Stefania bardzo mi się podoba i na odwrót też. Miałam koleżankę o nazwisku Stefan na którą mowiliśmy - Stefii w wymowie Sztefi - bardzo mi się to podoba do tej pory jak myślę o niej to dla mnie jest Stefanią a nie tak jak ma na imię. Michał fajny, ale przejadł mi się Franciszek na pierwsze byłby ciekawszy Jeśli pozwolisz to zaproponuję dla chłopca imiona: Błażej, Stanisław, Rafał, Konrad? Dla dziewczynki jeśli zrezygnowalibyście ze swoich pomysłów na rzecz kompromisu, to może Aurelia, Rozalia, Róża, Wanda, Marcelina, Aniela, Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: prosze oceńcie moje typy 19.09.10, 17:10 Franciszek Michał Antonina Stefania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek ze Śląska Re: prosze oceńcie moje typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 12:17 Stefania to moja była teściowa - okazała się wredną babą, no i miała zeza Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: prosze oceńcie moje typy 19.09.10, 17:15 Oby dwa zestawy super jak dla mnie. Dla dziewczynki z tych trzech Antonina zdecydowanie najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: prosze oceńcie moje typy 19.09.10, 17:43 Michał Franciszek to ładny zestaw, ale odwróciłabym imiona, bo Michał jest ogromnie popularny. Franciszek też do rzadkich nie należy, ale zawsze trochę mniej popularny od Michała. Zestaw Antonina Stefania bardzo mi się podoba. Choć też nie miałabym nic przeciwko odwróceniu imion Julia od lat jest najczęściej nadawanym dziewczynkom imieniem. Emilia i Piotr również bardzo popularni. Zdecydowanie więc minus dla mężowskich propozycji. Jeśli mąż wolałby nadać jedno imię, to może zaproponuj na drugie dla upamiętnienia imię kogoś z rodziny - Twoich lub jego rodziców, dziadków. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: prosze oceńcie moje typy 19.09.10, 19:15 Ze względu na to,że moja córeczka będzie miała na imię Stefania Maria to zestaw Antonina Stefania bardzo mi się podoba(oczywiście odwróciłabym kolejność,bo Stefania bardziej mi sie podoba,no i dlatego,że AnTosiek jest teraz za dużo.Tak jak i Julek) Jeśli chodzi o chłopca to Michał Franciszek podoba mi się i nie zamieniałabym,bo Franków też już pod dostatkiem. Moim zdaniem jest moda na 2 imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: prosze oceńcie moje typy IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.10, 21:18 przepiene imiona wybrałaś szczególnie ANTONINKA bajeczne mam sasiadke o tym imieniu piekna i mądra dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: prosze oceńcie moje typy 19.09.10, 21:31 bardzo podobają mi sie Twoje zestawy Michał jest popularny ..ale to sliczne imie Antonina tez bardzo popularna ale śliczna Ja bym nie zmieniała. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: prosze oceńcie moje typy 19.09.10, 21:27 zarowno Michal, jak i Antonina podobaja mi sie z propozycji meza do przyjecia jest Piotrek i Emilka jednak wszystkie te imiona sa obecnie popularne, chociaz jesli sie jakies imie bardzo podoba-to pewnie ten argument nie ma zbyt duzego wplywu na decyzje u nas w rodzinie jest tradycja nadawania drugich imion i nie lacze tego z moda lub jej brakiem-wybrane przez Ciebie drugie imiona sa piekne (spokojnie mozna zmienic kolejnosc Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: prosze oceńcie moje typy 19.09.10, 22:17 Mnie się podobają twoje propozycje, chociaż w odwrotnej kolejności podobałyby mi się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: prosze oceńcie moje typy 19.09.10, 23:50 Bardziej podobają mi się Twoje pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: prosze oceńcie moje typy 20.09.10, 13:33 Twoja "męska" propozycja jest piękna Mówię to calkowice subiektywnie jako mama Michala Pawła uważam, ze to imię jest piękne, pasuje zarowno do chlopca jak i dojrzałego mężczyzny, ladnie się zdrabnia. Antonina nie bardzo jak dla mnie, ALE mnie nie podoba się prawie żadne imię zenskie. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: prosze oceńcie moje typy IP: *.tbs-net.rekin.net 20.09.10, 21:27 Antonina pieknie michałek tez damskie łądniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: prosze oceńcie moje typy 21.09.10, 08:52 oceniać nie zamierzam, mogę najwyżej wyrazić swoje zdanie Twoje pomysły: Franciszek michał jakoś lepiej mi brzmi niż odwrtonie oba mi się podobają, ale raczej w tej kolejności Antonina Stefania- podoba mi się. ze względu na większą popularność Antoniny być może rozważyłabym Stefanię na I na pewno nie podoba mi się propozycja Twojego męża dla córki- julia... za emilią też nie przepadam. piotr może mało oryginalny, ale może być. jedno imię czy 2- co za różnica? o modzie w tej kwestii nie mam pojęcia. zresztą ja modę mam głęboko , raczej wolę pod prąd iść. moje córki mają 2 imiona, może dlatego, że my z mężem też mamy po 2. a przy młodszej szkoda nam było Klary nie wykorzystać, więc jest na II Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: prosze oceńcie moje typy 21.09.10, 09:19 Lepiej Franciszek Michał, a najlepiej sam Franciszek. I sama Antonina. Jestem za pojedynczymi imionami, ale nie mam nic przeciwko, jeśli chcesz nadać dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: prosze oceńcie moje typy 21.09.10, 23:09 Przy krótkim nazwisku jednosylabowy Piotr to chyba kiepski pomysł. Swoją drogą Piotr ma dla mnie brzydki dzwięk. Wolę Franciszka niż Michała, bo mniej oklepany. Ale Michał piękne imię. Wszystko tylko nie Julia! Czy mąż zdaje sobie sprawę, ile jest w ostatnich latach Julek? To od dziesięciu lat najczęściej nadawane dziewczynkom imię. I to wyprzedzające inne o kilka długości (tak jak Jakub u chłopców. Np w 2009 wyglądało to tak: Julię (nr 1) nadano 14.761 razy, Maję (nr 2) - 10.963 razy, Zuzannę (nr 3) - 9.996 razy. www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/406165,100_najpopularniejszych_imion_dla_dzieci_w_2009_roku.html# Emilia OK, ale Antonina o wiele lepsza. (A jeszcze lepiej Antonia.) Obecnie modne są imiona kończące się na LIA. (Julia, Natalia, Emilia, Amelia) Osobiście wolę te nieco mniej popularne - np. Kornelia, Aurelia albo podobna dzwiękowo Liliana. Co do tego ile imion: oczywiście lepiej mieć dwa imiona! Szczególnie ważne dla identyfikacji, jeżeli ma się w miarę częste nazwisko, a imię nadaje z pierwszej dwudziestki (tak jak Piotr, Julia, Michał). Oprócz tego dziecko ma na przyszłość drugie imię do wyboru, no i można uczcić jakąś ważną dla nas osobę (ukochaną babcię, ulubionego pisarza, podziwianego celebrytę ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: prosze oceńcie moje typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 16:04 Imiona ładne,ale zarówno Antosia jak i Michał stają sie coraz bardziej popularnymi imionami;/ Gdybym ja nadawał imiona to zdecydowanie 2 Aha,a M musisz jakoś uświadomić popularność Julii,choć jest śłiczna to przeslodzona. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: prosze oceńcie moje typy 22.09.10, 19:07 Twoje podobają mi isę bardziej ale odwrotnie niż zaplanowałaś czyli Franio i Stenia Odpowiedz Link Zgłoś