slon_bim-bom 04.04.04, 18:40 Jakie zdrobnienie do tego imienia?? Słyszałam "Madek" Ale niezbyt mi się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmaja1 Re: Amadeusz 05.04.04, 14:20 sliczne imie tez mialam problem ze zdrobnieniem i zmienilam na Aureliusz Aurel Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Amadeusz 06.04.04, 15:25 Czesc ! Be´z zdrobnien brzmi najlepiej,ale jak juz byc musi to moze AMI?Ladne imie.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
amanda2002 Re: Amadeusz 06.04.04, 16:06 A moze Amandeo? Brzmi fajnie. Pozdrowienia! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
bebewawa Re: Amadeusz 08.04.04, 11:35 Ja mam meza o tym imieniu i zdrobniale do niego Ja i pozostale osoby mowimy czesto Amadeo lub Amadzio. Ale tak naprawde imie Amadeusz w calosci bardzo ladnie brzmi i wielu osobom sie podoba, chociaz dzieci w szkole moga miec problem z tym imieniem. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Amadeusz 08.04.04, 12:17 bebewawa napisała: > Ja mam meza o tym imieniu i zdrobniale do niego Ja i pozostale osoby mowimy > czesto Amadeo lub Amadzio. A jak maz czuje sie z tym imieniem i czy mial z nim jakies problemy w szkole?! Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Amadeusz 08.04.04, 12:18 Dodam, ze mnie sie bardzo podoba, ale za bardzo kojarzy sie z Mozartem. Wole imie Tymoteusz. Lubie imiona meskie zakonczone na -usz Matuesz Tymoteusz Mariusz Sergiusz Amadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
bebewawa Re: Amadeusz 08.04.04, 14:19 Imie dostal, rzeczywiscie jako pamiatka po Wolfgangu Amadeuszu Mozarcie, bo w jego rodzinie sa bardzo duze tradycje muzyczne. Ale jako dziecko mial problemy w szkole z powodu imienia, szczegolnie szkola podstawowa - no ale dzieci w tym wieku zawsze dadza odczuc innym dzieciom jesli sa w jakikolwiek inne. A zreszta moze w dzisiejszych czasach sie to zmienilo? I juz nie ma takich problemow. A tak apropos Amadeusz to imie lacinskie a po polsku brzmi: Boguslaw (znalezlismy to kiedys w jednej ksiazce dotyczacej znaczenia imion i ich pochodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Amadeusz 11.04.04, 23:13 Na jedynego Amadeusza którego znałam mówiono Amadi. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Amadeusz 19.04.04, 23:20 Kilka dni temu spotkałam sąsiadkę, która niedawno urodziła synka. Dała mu na imię właśnie Amadeusz. Nie pytałam jej jednak , jak zdrabnia imię synka. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś