Dodaj do ulubionych

Oławskie dzieci

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:52
www.gazeta-olawa.pl/urodzili-sie.html
Urodzone w 2010 roku dzieci i ich zdjęciasmile
Obserwuj wątek
    • mossiam Re: Oławskie dzieci 18.11.10, 19:46
      Fajny link, dzięki!

Oczywiście nie liczyłam, ale odniosłam wrażenie, że samie tam u Was Hanie i Filipy wink

Z ciekawych imion pojawiły się:
      Emilian, Ruben, Dalia, Jędruś (?), Jeremiasz, Władzio, Faustyna (bliźniaczka Weroniki), Eliasz, Gerard (chyba największy szok), Klara, Melania, Cyryl, Noemi, Florentyna (super!), Roch, Kryspin (jakoś tego imienia nie lubię), Róża, Aniela.

Zdziwił mnie też zestaw Marlena Jolanta, a także Ireneusz, Karina, Markus.
      Bardzo zdziwiły mnie imiona: Malika (?), Lenek (???), Stanley (rodzice Polacy!)

Na swój sposób są też ciekawe są też Braian, Vanessa, Wanesa, Kaya, Chanel, Alex, Jessica, Maya, Ines (córka Andżeliki) - poza wszystkim, nie lubię tego typu imion głównie dlatego, że każdy je zapisuje inaczej i wychodzi jakiś bałagan...

Parę innych rzeczy rzuciło mi się w oczy, głównie imion średnio dobranych do nazwisk.
      Ale też fajne zdrobnienie do Franciszka - Franko. Choć mnie akurat kojarzy się z F.Franco...

Pozdrawiam!
      • Gość: Justyna Re: Oławskie dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:18
        Podejrzewam, że Malika to błąd w druku i miała być Marika, ale głowy nie damsmile
        Wydaje mi się, że Hanna robi w moich rejonach czyli Opolszczyzna, Śląsk i też Oława furorę. W moim najbliższym otoczeniu urodziły się 2 Hanie w tym roku a naprawdę nie mam dużo znajomych z dziećmi. To samo z Aleksandrami, w moim otoczeniu (opolszczyzna) urodziło się 2 w tym roku a na spacerach (w Szczecinie) spotkałam już kilku Olków.
        Podejrzewam, że Hanna i Aleksander skoczą o kilka oczek w górę w rankingu popularności.
        Z drugiej strony dawno nie spotkałam żadnej Oliwii tegorocznej.
        Nie wiem czy Wy też zauważyłyście delikatny boom, ale ja nagle spotykam też często Leonów a przecież nawet nie wszedł do pierwszej 50-tki w zeszłym roku.
        • Gość: Justyna Re: Oławskie dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:21
          Przy okazji Hanna jest też popularna wśród dzieci przedszkolnych, bo na całą znajomą mi grupę przedszkolaków są 2 Hanie i dla porównania 2 Julie, reszta imion pojedyncza i brakuje wielu z pierwszej 20 najpopularniejszych. Oczywiście grupa przedszkolna jest nie reprezentatywna, ale mimo wszystko uważam, że 2 Hanie to dużo. Chyba 4-5 lat temu nie była aż taka popularna.
        • mossiam Re: Oławskie dzieci 19.11.10, 14:57
          Gość portalu: Justyna napisał(a):
          > Nie wiem czy Wy też zauważyłyście delikatny boom, ale ja nagle spotykam też czę
          > sto Leonów a przecież nawet nie wszedł do pierwszej 50-tki w zeszłym roku.

Nawet mnie nie strasz, to mój faworyt wink A tak poważnie, to masz rację, przybywa Leonów.
          Co do Hań, to na pewno ich przybyło bardzo, ale jakoś wolę ten wysyp Hanek niż Oliwek i Julek.

Wśród moich "dzieciatych" znajomych (też jeszcze nielicznych) furorę robią Emilia i Antoni, a lokalizacja nieodległa - Górny Śląsk wink

Pozdrawiam!
    • dalenia Re: Oławskie dzieci 19.11.10, 19:03
      Przejrzałam wszystkie zdjęcia tych uroczych Dzieciaczków smile

Największe zdziwienia : Lenek (?), Markus (siostra Oliwka), Gerard, Ireneusz, Dalia, Emilian

Na plus : Tadeusz, Kryspin, Aniela, Roch, Konstanty, Noemi, Florentyna (brat Antoś), Cyryl, Malwina, Eliasz, Błażej, Faustyna, Władzio, Ruben (rodzeństwo Amelia i Jakub), Jeremiasz

Na minus : Stanley (syn Joanny i Rafała, więc wnioskuję, że Polak), Nikola/Nicola, Jessica, Alex (rodzeństwo Paula i Krystian), Karina (brat Janusz), Alex, Oliwier, Nel (brat Brajan), Erica, Chanel, Kaya (rodzice to Agnieszka i Tomasz; rodzeństwo Damian, Denis i Michelle), Vanessa/Wanesa, Alexander, Braian

Kiepski dobór do nazwiska wg mnie : Lena Rola, Zuzia Puzio, Róża Lasek, Tomala Alan, Ines Gawron, Roch Rudak-Kuzak, Franek Owczarek, Nikola Lala, Maja Majszak

Najlepsze zestawy: Antonina Sofińska, Ewa Krystyna Kłosowska, Antoni Kossowski
      • jane-bond007 Re: Oławskie dzieci 19.11.10, 20:06

][i]Kiepski dobór do nazwiska wg mnie :[/b] Lena Rola, Zuzia Puzio, Róża Lasek,
        > Tomala Alan, Ines Gawron, Roch Rudak-Kuzak, Franek Owczarek, Nikola Lala, Maja
        > Majszak[/i]

rodzice chyba nie zwracali uwagi na nazwisko ... jak tak można
        • dalenia Re: Oławskie dzieci 19.11.10, 20:31
          Jane, a Ty to z ironią, czy bez ironii?
          • Gość: atenaneta Re: Oławskie dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 19:26
            A jeszcze Filip Fida, Miłosz Ptaszek (szzzzzzzz), Grzegorz Guszpit, Lena Rola (za połamanie języka) i za inne "rzeczy":
            Fabian Gad, Wanesa Droszczak, Chanel Kulczycka, Nicola siostra Ksaviera, Alan brat Brajana, Nel siostra Brajana

Za to, jak dla mnie na wielki + Cyryl
            • abiela Re: Oławskie dzieci 24.11.10, 20:54
              Gość portalu: atenaneta napisał(a):

> Nicola siostra Ksaviera,

Ksavier????
              Ale rodziców poniosło.
            • Gość: mama [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 18:48
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: atenaneta Re: Oławskie dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 18:42
          a Amelia Kapturek?
      • mossiam Re: Oławskie dzieci 19.11.10, 23:21
        dalenia napisała:
        > Kiepski dobór do nazwiska wg mnie :

Dodałabym jeszcze: Arek Kaczmarek i Jerzy Murzyn. Było tego sporo...
        • dalenia Re: Oławskie dzieci 19.11.10, 23:32
          Na Arka Kaczmarka nie zwróciłam uwagi, faktycznie kiepsko brzmi.
          Jerzego nie dopisałam? Byłam pewna, że gdzieś tam widnieje u mnie smile
          • Gość: Justyna Chojnickie dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 00:21
            www.chojnice.com/galeria/kategoria/bobasy#foto
            • dalenia Re: Chojnickie dzieci 20.11.10, 11:29
              W oko wpadły mi : Kasjan, Juliana, Bożena, Jacek, Dorian, Anita, Tobiasz, Elwira, Malina

W ogóle, sporo tam Fabianów!
      • adamantia Re: Oławskie dzieci 20.11.10, 10:23
        dalenia napisała:
        > Kiepski dobór do nazwiska wg mnie

Jeszcze Jeremia.sz G.ruszka - po co tyle SZ, a mógł być Jeremi i byłoby fajnie.

A w ogóle świetny link.
        • dalenia Re: Oławskie dzieci 20.11.10, 11:26
          Właśnie sama długo myślałam o tym Jeremiaszu. I stwierdziłam, że przy takim nazwisku to właściwie każde imię brzmi kiepsko. Rzeczywiście Jeremi brzmiałby lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.