Gość: inna IP: *.231.50.217.koba.pl 20.02.11, 13:01 Przed chwilką oglądałam zdjęcia trojaczków. Rodzince urodziły się trzy dziewczynki ale to słodki widok mają na imię: Hania, Zosia i Martynka a starsza siostra Weronika. A jakie imiona według was pasowałyby do trojaczków trzech dziewczynek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lazurja1 Re: trojaczki 21.02.11, 10:42 Gdybym to ja była mamą trojaczków to brała bym pod uwagę 3 opcje 1 Liwia ,Lidia ,Lena 2 Aurelia ,Albina ,Amelia ,3 Aurelia ,Milena ,Liwia ,mam już Lilianę . Uważaj z wyborem marzeń czasem się spełniają Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: trojaczki 21.02.11, 12:40 u mnie bylaby Michalina, Marcelina i ... nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: trojaczki 21.02.11, 15:18 IMO imiona 3 siostrzyczek pasują do siebie i stylem, i popularnością, a także do imienia starszej dziewczynki. Podobają mi się wszystkie 4 imiona za wyjątkiem Martyny, ale ze względu na ich popularność osobiście żadnego bym nie nadała. "Moje" trojaczki na dzień dzisiejszy mogłyby się nazywać na przykład Idalia, Marianna i Kornelia Większy kłopot byłby z chłopcami Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: trojaczki 21.02.11, 15:27 najbardziej mi się obecnie podobają: Aniela, Aurelia i Adela. ale nie wiem czy nie za podobne są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: trojaczki IP: *.gl.digi.pl 21.02.11, 16:44 Antonina (Tosia) Hanna (Hania) Aniela (Nela) a dla starszej Matylda (Mati) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: trojaczki 21.02.11, 16:50 U mnie na dzień dzisiejszy byłoby tak : - Józefina, Franciszka, Ludwika - Marianna, Pelagia, Stefania/Leokadia (zestaw rodzinny) - Wincenty, Józef, Klemens (chciałabym Wincentego, Maurycego i Dionizego, ale chyba za dużo tych "igreków") - Włodzimierz, Józef, Tadeusz (zestaw rodzinny) Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: trojaczki 22.02.11, 00:06 U mnie byłyby Klara, Łucja i Cecylia. A chłopcy pewnie Adam, Ignacy i Leon. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: trojaczki 22.02.11, 13:28 Apolonia, Ludwika, Jozefina, Eugenia, Wirydiana ... miałabym dylemę Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: trojaczki 23.02.11, 16:24 Gdybym została mamą trojaczek: dziewczynkom dałabym na imię - Konstancja, Anastazja i Liliana, a chłopcom - Jeremiasz, Remigiusz i August Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: trojaczki 23.02.11, 17:37 Irena, Urszula, Eugenia ? Imiona, które wypisałaś też są ładne dobrane, choć jak na mój gust trochę zbyt oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
nely.26 Re: trojaczki 23.02.11, 20:51 Imiona bardzo ładne, oprócz tej Martyny. Gdybym miała trojaczki, a oprócz tego swoje córeczki - co wróżyło by mi istny babiniec - nazwałabym tak: Zofia, Kornelia i Alicja. Są to imiona które odrzuciłam przy wyborze imienia dla najmłodszej. Z Zosi i Ali zrezygnowałam przez popularnosc, a Kornelii, bo mała poprostu okazała się Kingą. Teraz miałabym w nosie wszystko inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ellana Re: trojaczki IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 16:44 A ja miałabym Jagodę, Kalinę i Laurę. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: trojaczki 29.03.11, 08:07 Hmm... ciężko powiedzieć. Może Idalia, Melania i Liwia? Albo Michalina, Antonina i Konstancja, albo Laura, Klara i Eliza/Estera. Odpowiedz Link Zgłoś