odcienie.szarosci 04.08.11, 14:06 wszyscy o imionach to i ja co myslicie o tych imonach? nie chce wymyslac imienia jakiegos wymyslnego i strasznie podoba mi sie imię Ewaewentualnie Emilia albo bedzie Ewa Emilia. Pewnie jeszcze 100x zmienie ale imie Ewusia dobrze mi sie kojarzy dla córeczki a Wy jak uwazacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziennik-niecodziennik Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 14:11 Ewa to jedno z moich ulubionych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 14:14 mnie się oba dobrze kojarzą i podobają. wybrałabym Ewę. Ewa jest z charakterem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: imię wybierze narzeczony 04.08.11, 14:58 papalaya napisała: > on płaci, on decyduje ale za co płaci ? za twoje jajeczko, czy za swoją spermę ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 14:21 oba ładne- jedno z nich to imię mojej córci Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 17:49 Imię żeńskie pochodzenia łacińskiego. Znaczenie: ignis - ogień. ale od jakiego imienia pochodzi, to szczerze mówiąc nie wiem; Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Ewa, Emilia 07.08.11, 20:19 Iga to podobno skrót od Ignacji lub Jadwigi, mnie bardziej podoba się Ignacja niż Jadwiga czy Iga jako pełna forma Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 14:21 imieniny w wigilie to nie jest najlepszy pomysl Emila sliczne chociaz wole Emma Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 14:31 e-tam. z własnego doświadczenia wiem, że akurat te imieniny (Ewa i Adam) wszyscy pamiętają i jeszcze Sylwester Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 14:41 Ładne imiona. Sama mam w domu małą Ewę. Fajna jest - ale charakterna bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 14:59 bardziej podoba mi sie Ewa, niz Emilia, chociaz to drugie tez ladne Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 15:14 Ewa mi się zle kojarzy. Emila w sumie też Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 15:18 a jakies imie ci sie dobrze kojarzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Ewa, Emilia 05.08.11, 11:35 zarnaalineczka napisała: > a jakies imie ci sie dobrze kojarzy ? Moje np. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 16:35 Ewa - cudowne Kiedyś miałam inne zdanie ale cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 16:38 Uważam, że Ewa to bardzo ładne imię Ale zgadzam się, że imieniny w Wigilię to pewna komplikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 17:57 Głosuję za Ewą. Imię uniwersalne, z charakterem, znane, ale nie na maksa popularne. Pasuje i do dwulatki i sześćdziesięciolatki Emilia też jest OK, choć trochę za słodko brzmi, jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agab51 Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 18:12 Przepiękne! Jeśli będę mieć kiedykolwiek jeszcze córeczkę to nazwę ją Emilia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 21:25 Gdybym miała wybierać dla córki wybrałabym Ewę choć Emilia też mi się podoba. Ewek jest statystycznie duuuuużo mniej Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 22:25 Imieniny Ewy są też 15.03 i tak obchodzi moja córka, bo urodziła się 23.12. Odpowiedz Link Zgłoś
bonamibo Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 22:45 Akurat imię Ewa jest znacznie bardziej popularne niż Emilia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 22:50 bonamibo napisała: > Akurat imię Ewa jest znacznie bardziej popularne niż Emilia. A gdzie? Na podwórku mamy 3 Emilki i ani jednej Ewy Odpowiedz Link Zgłoś
bonamibo Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 22:51 Trzeba było dodać, że u ciebie na podwórku Odpowiedz Link Zgłoś
bonamibo Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 22:53 Chodziło mi o Polskę (nie wiem, jak jest w innych krajach). Odpowiedz Link Zgłoś
tobisia13 Re: Ewa, Emilia 04.08.11, 22:51 Oba imiona sa ladne.Mam dwie male Emilcie w rodzinie ale bardziej podoba mi sie Ewa.Sama wybralam sobie to imie do bierzmowania Odpowiedz Link Zgłoś
gargamelja Re: Ewa, Emilia 05.08.11, 10:51 Moja córeczka ma na imię Ewa, więc oczywiście uważam, że jest najpiękniejsze na świecie. W przedszkolu na prawie 150 dzieci - pewnie połowa to dziewczynki - nie ma drugiej Ewy. To dla mnie ważne, bo ja mam imię z tych najpopularniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Ewa, Emilia 05.08.11, 12:02 Ewa to imię mojej najlepszej przyjaciółki- Ewka, Ewunia, Ewcia. Uwielbiam. Emilia mniej- może dlatego, ze znam kobietę Emilię do ktorej mowili Mila. Blee Mogłabym dac tak na imię potencjalnej córce -Ewunia, choc rodzina źle by kojarzyła, bo to jednoczesnie imię kobiety ktora zniszczyła życie mojemu kuzynowi Odpowiedz Link Zgłoś
micheliaa Re: Ewa, Emilia 06.08.11, 20:40 Ewa bardzo mi się podoba, Emilia już mniej Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ewa, Emilia 07.08.11, 15:01 odcienie.szarosci napisała: > wszyscy o imionach to i ja co myslicie o tych imonach? nie chce wymyslac imieni > a jakiegos wymyslnego Zawsze uważałam, że jak już wymyślać imię, to niewymyślne. Wymyślanie wymyślnego imienia jest już nadmiarem szczęścia naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Ewa, Emilia 07.08.11, 23:39 Ewa mi się bardzo podoba. Pasuje do osoby w każdym wieku, ładnie brzmi, ładnie się zdrabnia. Emilia mi się podoba, ale tylko w podstawowej formie. Emilka podoba mi się znacznie mniej, Emila nie podoba mi się w ogóle. Uważam, że Emilia jako drugie imię dla Ewy byłaby bardzo dobrym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Ewa, Emilia 08.08.11, 15:28 Ewa jest świetna. Mam w dość bliskiej rodzinie jedną i pewnie córki nigdy tak nie nazwę, co nie zmienia faktu, że bardzo ją lubię. Argument z imieninami w Wigilię jest dla mnie beznadziejny. Moja ewentualna córka Ewa obchodziłaby imiona w marcu, kiedy wypada wspomnienie św. Ewy z Leodium (o której zresztą mało kto słyszał). Ewa Emilia jest ok, choć ja bym wolała Ewę Emilian(n)ę. Ps. Swoją drogą, ostatnio spodobała mi się przekształcona wersja Ewa - Awa. Odpowiedz Link Zgłoś