amws 02.06.04, 20:47 Vanessa??? szukam znaczenia i daty imienin!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przypadkowo Re: Vanessa??? 02.06.04, 21:43 Z tego co pamiętam to imię to zostało stworzone przez jakiegoś pisarza. Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Vanessa??? 02.06.04, 23:24 A ja znalazłam na stronie babynamesworld.com, że Vanessa znaczy "motyl" i że to imię greckie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Vanessa??? 02.06.04, 23:50 Imie Vanessa zostalo stworzone przez Jonathana Swifta w wierszu "Cadenus i Vanessa" w 1726 r. Utworzyl on je anagramujac czesciowa imie swojej ukochanej Esther Vanhomrigh. Ania ------------------- GG 5287751 Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: Vanessa??? 03.06.04, 02:21 Masz calkowita racje Abiela. Zadne to imie greckie! Daty imienin tez raczej nie znajdziecie w polskim kalendarzu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: Vanessa??? 03.06.04, 02:23 Sorry, Aniu ze Cie nazwalam Abiela. Dopiero pozniej zobaczylam, ze podpisalas sie swoim imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Vanessa??? 03.06.04, 09:52 monhann2 napisała: > Masz calkowita racje Abiela. Zadne to imie greckie! Daty imienin tez raczej nie > > znajdziecie w polskim kalendarzu. Pozdrawiam. Też czułam, ze z ta grecczyzna to jakiś przekręt. Ale w ogóle ta stronka babynames jest nie do konca wiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Vanessa??? 03.06.04, 10:07 Moim zdaniem wcale. Duzo lepszy jest babynamer. To ich definicja Vanessy: Some authorities claim it was invented by 18th century English writer Jonathan Swift as a pseudonym for Esther Vanhomrigh, based on the first syllable of her last name, and possibly the Latin verb esse, meaning ''to be.'' Swift described his love for her in his poem Cadenus and Vanessa. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Vanessa??? 03.06.04, 10:24 Witajcie ! Ja wyczytalam,ze imie Vanessa oznacza "Rodzine Motyli"a imieniny sa 17.04. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś