blue-karakan 24.05.12, 14:23 lubie to imie, jest szlachetne, i chciałabym je nadać dziecku- myśle o tym, ale popularność tego imienia troche mnie zniechęca co sądzicie?w zanadrzu mam Wincentego i Leona ale serce mówi Antoooooś poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domi_33 Re: antoni - bardzo popularne? 24.05.12, 15:24 no niestety dosyć mocno, znam osobiście aż pięciu małych Antosiów w wieku lat koło trzech. Wicka proponuję, na pewno będzie trudniej o spotkanie z imiennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: antoni - bardzo popularne? 24.05.12, 15:24 Ja też bardzo lubię Antoniego, ale teraz już bym się na niego nie zdecydowała. Ostatnio wśród maluchów częściej spotykam Antków (albo jeszcze Franków) niż Kubusiów, trochę mnie to przeraża. Na Leona też bym się chyba nie zdecydowała, choć tak popularny jak Antek to on (przynajmniej w moim otoczeniu) jeszcze nie jest. Ale no właśnie - jeszcze. Najbardziej podoba mi się Wincenty - to moje ukochane imię od lat ... Ale skoro serce mówi, że to Antoś, to chyba nie ma się co zastanawiać! Nadawaj Antoniego - piękne imię! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: antoni - bardzo popularne? 24.05.12, 15:32 serce ma swoje racje, o których rozum nic nie wie raczej bym się w tym wypadku kierowała sercem, Antoniemu do Jakuba mimo wszystko daleko Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: antoni - bardzo popularne? 24.05.12, 18:42 Antków jest wielu, ale Leonów też nie mało. Wincenty mnie się akurat nie podoba, więc namawiać do niego nie będę. Podpowiem natomiast Anatola. Odpowiedz Link Zgłoś
blue-karakan Re: antoni - bardzo popularne? 24.05.12, 18:44 Anatol mi nie leży a zdrobnienie Tolek-nieeee Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: antoni - bardzo popularne? 24.05.12, 20:00 Popularne, a Wincenty równie szlachetny. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: antoni - bardzo popularne? 24.05.12, 20:27 Nazwij tak jak Ci serce podpowiada, tak jak chciałabyś zwracać się do swojego syna. Antoś to bardzo ładne imię. Osobiście nie znam żadnego małego Antoniego, za to znam całe mnóstwo małych Gracjanów, kilkoro Kasjanów i Samuelów. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: antoni - bardzo popularne? 24.05.12, 21:07 Wszystkie trzy opcje mi się podobają. Nazwałabym tak, jak mi serce dyktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: antoni - bardzo popularne? 27.05.12, 14:55 koza_w_rajtuzach napisała: > kilkoro Kasjanów i Samuelów. > O! To można tak też dziewczynki nazwać? Odpowiedz Link Zgłoś
blue-karakan Re: antoni - bardzo popularne? 27.05.12, 15:19 śmichy chichy a ja dalej nie wiem co robić? może dzidź okaże sie jeszcze dziewczynką Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: antoni - bardzo popularne? 27.05.12, 15:36 Ja bym poczekała, aż się urodzi. Może na żywo będzie Wam łatwiej dopasować? Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: antoni - bardzo popularne? 27.05.12, 15:55 Zrobiłabym tak jak mi serce podpowiada. Choć z tych trzech najbardziej podoba mi się Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: antoni - bardzo popularne? 27.05.12, 23:35 niby takie popularne to imię, ale pytanie gdzie ? ja np. znam tylko jednego małego Antosia, mnie osobiście takie imię się nie podoba, ale jeśli komuś i to bardzo jego wola Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: antoni - bardzo popularne? 28.05.12, 13:37 bardzo lubię to imię. znam tylko jednego Antka, 8-letniego Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: antoni - bardzo popularne? 02.06.12, 14:57 ja mam Antka, w przedszkolu w grupie jedyny, w szkole w klasie jedyny, jest jeszcze jeden w klasie równoległej, na treningach piłkarskich jest jeszcze jeden, generalnie popularność tego imienia nie przytłacza Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 rob co serce podpowiada 30.05.12, 19:47 ja tez zadawalam pytanie czu lepiej wybrac imie , ktore serce podpowiada (stare, obecnie popularne) czy rzadko nadawane. wybralam takie , ktore serce mi podpowiadalo i dzis jestem ogromnie zadowolona. a antek to przepiekne imie Odpowiedz Link Zgłoś